תפילת ערבית

תפילת ערבית

ב"ה שאלה לכבוד הרב, ברצוני לשאול את הרב,האם תפילת ערבית שנאמרת אחר חצות הלילה דינה כדין קריאת שמע שעל המיטה שאסור לבטא בה את שם ה'. תודה על התשובה.

ben zion

New member
למה לא מזכירים?

מי שלא קרא קריאת שמע עד חצות, בדיעבד קורא עד שיעלה עמוד השחר. איך הגעת לזה שלא מזכירים את שם ה' בקריאה?

בקריאת שמע על המיטה מזכירים שם

ה', כרגיל כמו בכל קריאת שמע. המקובלים אומרים את כל קריאת שמע, גם פרשת "והיה אם שמוע" וגם פרשת ציצית.

ב נ י ה ו

New member
את בטח מתכוונת להזכרת שם

ה' שבברכות קריאת שמע כנגד ברכת "המפיל" של ק"ש שכל המיטה. בתפילת ערבית אין הבדל, מברכים את הברכות עם הזכרת שם ה' גם לאחר חצות. אם כי יש נוהגים (הספרדים בעיקר) שהנשים לא מברכות את הברכות האלה עם הזכרת שם גם לפני חצות (וגם לא בשחרית) כמובן שאת קריאת שמע צריך לומר בשלמות עם הזכרת שם - גם בקריאת שמע שעל המיטה.

קריאת שם ה' בקריאת שמע שעל המיטה.

ב"ה ידוע לי שאין אומרים את שם ה' לאחר חצות הלילה.(כך לפחות הבנתי מדברי הרב הגאון מרדכי אליהו והרב עובדיה יוסף (למרות שאני אשכנזיה) ום בכמה סידורים זה מופיע, הבנתי שלאחר חצות לילה לא הוגים את את שם ה' בכל קריאת שמע וכך נהגנתי וכאן אני קוראת שרק בברכת המפיל לא הוגים את שם ה' לאחר חצות הלילה וביתר חלקי התפילה אומרים. האם זה מדוייק ? תזכו למצוות

ב נ י ה ו

New member
כן...

גם הרב מרדכי אליהו וגם הרב עובדיה יוסף התכוונו לברכת המפיל. את קריאת שמע את יכולה לומר בשלמות.

למעלה