תפילת לילה

תפילת לילה ../images/Emo29.gif

אני לא דתייה, אומנם מגיל צעיר האמנתי באלוהים אבל לדעתי זה היה רק כי אימא חינכה אותי לכך, הראתה לי את מסורת הדלקת הנרות וזה מה שהכרתי כך שזה מה שדבקתי, ובשנים האחרונות הפסקתי להאמין באלוהים, במיוחד אחרי שהמיתולוגי שלי פגע בי, ברמה שאפילו עכשיו שנתיים אחרי, הטיפול הפסיכולוגי שאני עוברת, מטפל בהשלכות והשפעות של זה. אצל הנוצרים כמדומני יש מסורת שלפני השינה אומרים תפילה לאל- להודות על היום שהיה, לבקש משהו ליום שיהיה וכו'. אז, חילוניים ודתיים כאחד- מה הייתם מבקשים בתפילה מסוג כזה ליום המחר ועל מה הייתן מודות על היום שעבר

מממאיה35

New member
סוג של טקס

אצלי כשאני נשכבת במיטה, ונכנסת למצב של כניסה לשינה.. יש מוזיקה מרגיעה, אני נושמת עמוק עמוק, מתרכזת בנשימה, אחרי שנרגעת, אני חושבת מה הדברים הטובים שעשיתי למען עצמי במהלך היום, מה היה לי כיף ועל מה אני יכולה לסמן לי
. זו התפילה שלי

תפילילה

כביכול ספר לילדים לקרוא לפני השינה, מדהים במילים ובאיורים שבו. טוב למבוגרים וילדים כאחד
אומרים לילה טוב לכל הבריאה באשר היא ויש פירוט לכל דבר, ובסוף יש את התפילה.... אני אצטט..... מתוך תפילילה...מאת מאיה חנוך ומיכל כהן-חי "תודה לשמש לירח לכוכבים ולרוחות תודה לים לאדמה לאנשים ולחיות תודה לעולם על הצלילים והצבעים על הריחות על התחושות הקולות הטעמים. הרבה דברים מענינים קרו לך היום לכל דבר ישנה סיבה לכל דבר מקום. תודה על הדברים הנעימים והטובים נשמור אותם בלב וניזכר כשעצובים. תודה על טעויות תודה גם על קשיים שמגלים לנו כוחות שמתחבאים עמוק בפנים. עכשיו זה הזמן, בעיניים עצומות לנשום נשימות עמוקות ושלמות. לנשוף, להוציא את הכעס, הקושי, לשאוף אהבה, להרגיש את היופי. לילה טוב לגוף שזקוק למנוחה, כל היום הוא שיחק וצחק ובכה. לילה טוב גם ללב, שנרגע לו עכשיו, כל היום התרגש וכעס ואהב. אז נניח לפחדים ונניח לדימיון, ניתן למחשבות לנמנם להן לישון. וכשהגוף והלב ממש מוכנים פשוט נרדמים וישנים נים נים נים.

ה- ספר.

בין שלל ספרי הילדים שיוצאים חדשות לבקרים וחלקם הלא מבוטל הינו מלל פשוט ותמונות מושקעות הספר הזה הוא פשוט יצירת מופת.

היתה תקופה ארוכה בה התפללתי כל לילה

היתה לי תפילה אישית שלי. עם הזמן זה נגמר והסתיים היום בכל לילה אני מודה לאלוהים על החיים הטובים, על היום שהיה, ועל היום שיהיה ובד"כ מקנחת במשפט אחד "שמע ישראל, אדוני אלוהינו, אדוני אחד" - הרגל שהושרש בי מילדות.

למעלה