תפילה

ענתי44

New member
תפילה

אתה שבראת אם ובת ואת כל הטעון ביניהן, אתה שבראת את מחלת האלצהיימר ונותן לנו לאמץ את מיטב המוחות בנסיון למצוא את הנסיוב שימנע, אתה שאומרים עליך ( ומי שאומר בוודאי לא טיפל בחולה אלצהיימר ) שלא נותן לנו נסיונות אלא אם אתה בטוח שנעמוד בהם, אתה שבראת את הסבלנות, והכוח הנפשי לעמוד בהכל, אליך אני נושאת תפילה אנא תן בי הכוח להמשיך בלי ליפול אל הקרשים, תן לי את היכולת לספוג כמו ספוג את טיפות המים, את הצעקות, הגדופים, ההתנדות ובעיקר את תעתועי האלצהיימר, תן לזרועותי להפוך לפלדה אל חלד בכל פעם כשהן נושאות את אמא החובטת והמתנגדת ובעיקר הצובטת. הפוך אותי לבת ממוכנת, הנענית לשיגיונות הדמנציה מבלי להגרר לאש היוקדת. תן לי היכולת לשמור על שלוות הנפש, ללטף ולפייס במקום להילחץ ולצעוק. תן בי את היכולת לעמוד כנגד כל הביורוקרטיה, האטימות והסחבת ולהצליח במו"מ אסרטיבי לקבל את כל המגיע לאמא מבלי להיעלב בשמה ולבכות כמו תינוקת. תן בי הכוח לנשוף שפתיי ולשתוק כשהלב מתפוצץ בפנים ואני מרגישה שדמי זועק מאדמת האלצהיימר החרבה. תן לי היכולת לברור בקפידה מילותי ולהכיר רק את היפות והמנחמות שבשפת הקודש ולומר אותן ורק אותן. ובעיקר תן בי את היכולת לסלוח לעצמי אם כבר מלאה כוס ייסוריי והרמתי קולי, ואמרתי מילים חריפות מלאות כעס. אתה שבראת את האלצהיימר שגורם לאמא לשכוח את דבריי תוך דקות ספורות. הנח למילים האלה לשקוע מבלי שישובו ויצופו ויציפי את נשמתי. ותן בי את הכוח להבין שאני, אני רק אישה קטנה, היום כאן מחר כבר לא, להבין שאני עושה את הכי שאפשר ושאני בת למשפחת אנוש, לא בת רובוט שפועלת מכוח תכנות נטול אמוציות.

אגסיל

New member
אמן ואמן, ענתי ריגשת אותי כל כך

ותפילה זאת מתאימה לכל בן משפחה שמטפל בחולה אלצהיימר. מאחלת לך כוחות ושלוות נפש להמשך הטיפול באמא ובעצמך. חיבוק אוהב ומעריך לילי

עמתי יקירתי,

איפה היית עד היום, היו חסרות לי התפילות שלך, כ"כ ריגשת אותי, צריך למסגר את תפלתך, ולשנן אותה יומם וליל כל פעם כשמתקרבים לחולים שלנו, עם שינויים קטנים, בכל הקשור לקירבה של המטפל והמטופל! הרבה הרבה כוחות נפש, ושיהיו רק בשורות טובות! עם חיבוק ענק ממני, ניצה.

ענתי44

New member
בתור לבית מרקחת

או בקניית טיטולים, בחירת בטטות למרק שהיא אוהבת.... שעתיים וחצי עמדתי הבוקר בתור לקנות את האנטיביוטיקה לאמא. הספקתי לקבל חיסון נגד שפעת, להזמין לאמא חיסון ובדיקות הביתה לשבוע הבא, להסדיר את תשלום האמבולנס, ולברר האם הגיעה התשובה לתרבית שאמא עברה לפני יום כיפור... טרם. לדבר בטלפון, לעזור למישהו שביקש הדרכה ולקרוא בספר שהבאתי איתי. ובעיקר לשבת מול המזגן בתור בן שלוש ספרים אנשים לפני ולהרגע מהסיוט של הבוקר שנאבקתי באמא להלביש ולהרים אותה מהמיטה, שמחה יקירה שבילית בחיפה השבוע. הלוואי ויכולתי לתפוס רכבת לעיר הכרמל. שיהיו מועדים לשמחה לכולם.

ענתי יקירתי,

ממש ממש לא בילוי בחיפה, אם בילוי בחיק הדימנציה הוא בילוי אז בילית יופי בחיפה, והפעם לשם שינוי לא הדימנציה הפרטית שלי, אלה דימנציה שהושאלה לי ע"י אחותי, (חמתה) היא נמצאת בחופשה והשאירה לי את חמותה להשגיח עליה, והיא שתהיי בריאה מלאו לה 99 לפני כשבוע, והדימנציה חוגגת !!!!! אבל, חוץ מזה מרקיז הכל בסדר! מאחלת לך ימים קלים יותר, ושתוכלי להגיע לחיפה מבטיחה לך שאצטרף אליך לטיול סתמי על שפת הים! חיבוק, ניצה.

ענתי44

New member
נחשי מי חזר?

בדיוק... השלשולים. זה כמו בפרסומת לתרופה מסוימת כשמראים אישה מתעוררת ואומרים לה "בוקר טוב הפטריה שלך חזרה" אז פה אין תרופאת פלאים רק סיוט מארץ הסיוטים. פלא בעיני איך לא חטפתי עכשיו התקף לב. איבדתי כל שליטה וצעקתי חזרה. אמא השתוללה ולא הניחה לי לנקות אותה עד שתוכן הטיטול אף על כל הריצפה. החדר שלה שקירצפתי והכנתי שיהיה נקי ונעים לשובה תוך פחות מ-24 שעות הפך למעורת דובים אחרי שאכלו טצונט לפני שנת החורף שלהם. אני כותבת לך וצוחקת אחרי הבכי הגדול. צוחקת ולא יודעת אם זה ממה שכתבתי, מייאוש או מטירוף הנפש. דיברתי עם אחי עכשיו, והחלטנו שנתחיל מכך שנזמין רוקח מתמחה הביתה שיבדוק את הכדור החדש לאפילפסיה ושאלך לקבל חוות דעת שניה מניאורולוג ונזמין תור דחוף לגסטרו. ואחרי סוכות כשרופאת המשפחה חוזרת אני אבקש ממנה לרשום לאמא תרופת הרגעה. אם נלחמתי שבע שנים לא להוסיף תרופות הרגעה הרי שהרגע שצריך הגיע. מבטיחה לך, יקירה, כשאוכל להתפנות ליום כיף אני לוקחת את תמי וחני וטובה וזהבה ולילי היקרה ואנחנו באות שוב ברכבת ליום כיף. אולי אפילו לנהריה. ממש לא יזיק לי יום חופש. אני זקוקה לו נואשות יקירה, עשית מצווה ששמרת על החמות. אם אני אגיע לגיל מופלג שכזה אני מתפללת שאהיה כמו חמותה של אריאלה. אחרת, עדיף שירו בי ויגאלו אותי מאלצהיימר

יקירתי, מצטערת אבל

הצחקת אותי, התאורים שלך העלו צחוק על שפתי, אבל ליבי ליבי אליך.... חיבוק ענק, ניצה.

ענתי44

New member
"צחוק יפה לבריאות"

אמרה אמא א' ואומרת עדין אמא ב' שלי.... ואלצהיימר זה מצחיק

ענתי44

New member
ועוד "סיבה" לצחוק

בדיוק הזמן שחיכיתי בבית מרקחת לקח לאמא לאכול לחמניה רכה וקטנה. כשאני חוזרת וחורזת לה " מי שאוכל יפה יקבל כוס קפה".... וזה עבד. אבל מה שבאמת "מצחיק" זה לקרוא את פירוט המידע של האנטיביוטיקה שאמא קיבלה כנגד השלשולים. מילא שכתוב שיש להיוועץ ברופא במקרה של בעיות בכבד או אפילפסיה ( ושניהם יש לאמא ) אבל צחוק הגורל כשקוראים את הרשימה המלחיצה של תופעות לוואי לנטילת האנטיביוטיקה ( שניתנה כנגד שלשול כבר אמרתי? ) שלשול. אם זו לא היתה אמא שלי נראה לי שהייתי עכשיו על הרצפב מתפוצצת מצחוק.

שש שבע

New member
ולו אני במקומך, מזמן לא הייתי מחזיקה מעמד

לנקות שילשול של גדולים, הייתי מתה לפני כן.

שש שבע

New member
אפשר להציע תרופת סבתא לשילשולים?

כי אם לא ניסית, נסי מיץ רימונים מסונן מהגרעינים, עושה פלאים אצל תינוקות, והזקנים כתינוקות...

ענתי44

New member
מוכנה לנסות הכל, תודה.

ומחר אלך לקנות. לנקות קטנים וגדולים אני כבר מנקה כמעט שבע שנים. נקודות המשבר שלי זה שאמא נוגעת ביד ומורחת על כולה ועל המיטה והקיר. צר לי על השכנים כי אמא מחדדת את הגרון לצעקות אימה כל פעם שמעירים ומשכיבים או מחליפים לה. הפעם חזרתי לשלוט על עצמי, דיברתי, ליטפתי ועד שלא הרמתי עליה קול היא נאחזה בכסא כאחוז אדם שחטא בקרנות המזבח. אמא לא חטאה זה רק האלצהיימר ששולט בה אבל זה פשוט סיוט!!!!

hregev10

New member
ענתי - ליבי ליבי

צר לי כל כך על התלאות שעוברות עליכן, כאילו שכל החוליים נדבקו דווקא אל אמא , נראה שתרופה מסויימת מתנגשת עם תרופה שניה והן גורמות ביחד לתופעות השלשוליות, מתמיה הדבר שבבית החולים לא בדקו את זה אולי בגגלל חול-המועד ויש להם עכשיו חוסר בכח אדם, זה דבר שלדעתי חייבים לעמוד על בדיקתו, וברור שכל כך הרבה זמן עם התופעה האיומה הזאת שהיא בנוסף על שאר הדברים שיש לאמך, יכולה לגרום לדרדור גם אצל אדם בריא, לא כל שכן אצל אשה במצבה של אמך, זה שאת לא נשברת - אני יכולה רק להצדיע לך. אם יכלתי להושיט לך יד לעזרה נפשית לפחות - הייתי עושה זאת בכיף אבל ברור שאין אפשרות כזו, אני שמחה לראות שאת מקבלת את זה ברוח טובה וכל הכבוד לך! והתאורים שלך אם הם גורמים לך לרגיעה , אזי תארי עוד ועוד, רק שיהיו לך כוחות נוספים להתמודדות הקשה הזו, את חייבת לעמוד על זה שיבדקו איזה תרופה מתנגשת עם תרופה אחרת וגורמות לה לתופעות המוזרות האלה ואיך שלא יהיה תדאגי לה להמון שתיה, שלא תגרם לה התייבשות חלילה. לפני מספר ימים עברתי ליד אשדוד לביקור אצל בני דודי בקיבוץ בחוף אשקלון, דודתי נפטרה (אמם) ונקברה בערב יום כיפורים, לא יכלתי להגיע ואז באתי לאחר מספר ימים, חשבתי עליך אבל ידעתי שאמא מאושפזת וכך חזרתי הביתה בתקוה לשמוע בשורות טובות, אבל התבדיתי. ענתי - השתדלי לשמור על רוח טובה ויבוא יום שתזכרי ברגעים האלה אפילו בגעגועים, עד כמה שקשה להאמין. להתראות וחג שמח נוסף שיש לנו עכשיו החזיקי מעמד חני

ענתי44

New member
תודה יקירה

כתבתי לניצה כשהמצב יתייצב אני אוספת אתכן ברכבת לצפון אולי קצת עכו, נהריה העיקר קרוב לים ונסיעה ברכבת. זה יהיה נפלא.

hregev10

New member
נסיעה לכולנו ברכבת לצפון

הלואי שנוכל להגשים אותה, גם תלוי באיזו עונה כי הצפון יפהפה באביב, נוכל קצת לטייל ולחזור לאחר ארוחה טובה, עייפים אך מרוצים. להתראות וחג שמח לכולם חני

שש שבע

New member
סליחה על השאלה, למה לא שמת אותה במוסד סיעודי?

כמה כוחות יש לאישה אחת? מה עם החיים שלך? הגוף שלך? הגב שלך? כמו שאני רואה את חמותי, ואני קוראת פה, בעיקר את הסיפורים שלך, אני מכינה את בעלי לגרוע מכל. הוא אומר "אין מצב, אם זה מגיע למצב כזה, אנחנו לא נצליח לטפל בה"

ענתי44

New member
מקומה של אמא בבית

לפני כחצי שנה כשאני עברתי ניתוח קשה, וחששתי שאולי לא אתעורר ממנו, והיה גם חשש שאזדקק לכימותרפיה ( תודה לאל שהכל עבר טוב ) הכנסתי את אמא שלי ל"נופשון" כמו שמכנים את ה"נופשון" במחלקה סיעודית למשך חודשיים ואני בטוחה שנהגתי נכון, ואם חלילה אני אזדקק אני לא יהסס. אבל, יחד עם זאת, מקומה של אמא בבית. במרכז יום, ואיתי, וכשיגיע היום שמרכז יום לא יהיה אפקטיבי עוד או שאני ארגיש שעשיתי מעל כוחי אני אביא עובדת זרה הביתה. זה מה שאני מאמינה בו. זה מה שבחרתי.

למעלה