תפילה

motiml77

New member
תפילה

1.האם מותר להתפלל עם גופיה? (זו לא ממש גופיה זו כמו חולצה רק בלי שרוול) 2.בשמונה עשרה בברכה: "שמע קולינו ה' אלוקינו חוס ורחם עלינו וקבל ברחמים וברצון את תפילתינו כי אל תפילות ותחנונים אתה,ומלפינך מלכנו ריקם אל תשיבינו חוננו וענינו ושמע תפילתינו כי אתה שומע תפילת כל פה ברוך אתה ה' שומע תפילה" בין אילו מילים בדיוק אפשר לבקש בקשות בשפה החופשית?

תשובות

אינני רב וככל הידוע לי 1. יש להתפלל בצורה בה אתה מתלבש מכובד - כמו באירוע חגיגי וכו' וזה לכתחילה והכי רצוי. בדיעבד הרבה אנשים נוהגים להתפלל בבגדי היום יום שלהם ואם זה נהוג במקומותיך זה בסדר גופיה אין להתפלל בה, כי לא מקובל בכלל לעמוד בה לפני מלך, אבל בדיעבד יצאת לידי חובת תפילה ואין צורך לחזור. 2. לפי הידוע לי מקובל לבקש לפני "ומלפניך מלכנו ריקם..."

motiml77

New member
2

יכול להיות שיש מספר מנהגים?! מפני שעד היום הייתי אומר לפני "כי אתה שומע תפילת כל פה ברוך..." ובשבת קראתי בספר הלכות שאומרים לפני "חננו ועננו" והיום אתה אומר לי שואמרים לפני "ומלפניך מלכנו..." אני כבר לא יודע מה עושים,אני מפחד שכל התפילות שעשיתי עד היום היו לבטלה כי "דיברתי" במקום הלא נכון.

כן יש גם שאומרים לפני "כי אתה שומע..."

תראה בכל סידור מתי יש שם תוספות ובקשות אישיות באמצע הברכה.. שם אפשר להוסיף ולבקש לפי הבנתי.

אני שמעתי שאומרים לפני "כי אתה שומע.."

ונראה לי שהטעם כי המקום הזה הוא סוף הברכה [לפני החתימה] ואם רוצים לבקש משהו מאין הברכה כמו שכותב הרמב"ם אז עושים זאת לפני החתימה. אבל המנהג הנכון הוא לבקש לפני ה"יהיו לרצון.." השני שלפני סוף התפילה.

mgb

New member
לבוש הולם לתפילה ובקשות פרטיות

בס"ד שלום! (הזדמנות לאמר שלום וכל מי שזוכר עדיי.) 1. לתפילה יש להתלבש באופן מכובד. אם גם גופיה הפכה לחלק מהציבור לבגד "תיקני" מכל מקום אין זה הלבוש המתאים. הכוונה לגופיה ללא שרוולים, במידה וישנם שרוולים הגם שאין זה הבגד המתאים ביותר (בלשון המעטה) לתפילה ניתן להתפלל.אלא ש: א. רצוי להתפלל עם שרוולים ארוכים. ב. יש להיזהר ולא לגעת בחלק החשוף מעל המרפק בשעת התפילה. 2. בקשות פרטיןת יש לבקש לפני "כי אתה שומע" וכו' (הדבר גם הגיוני למי ששם לב..) להעיר רק שאין להאריך מדי ב"שומע תפילה" בבקשות פרטיות בשיעור שיכל לסיים את התפילה כולה. להאריך בבקשות ניתן (ורצוי) לפני ה"יהי רצון" השני לפני סיום התפילה. בברכה מגב

mgb

New member
הטעויות אולי מרוב התרגשות, עמכם הסליחה!

בס"ד לא: (הזדמנות לאמר שלום וכל מי שזוכר עדיי.) אלא: (הזדמנות לאמר שלום לכל מי שזוכר עדיין.) מגב

motiml77

New member
אממ

אמרת שאסור להאריך בבקשות יותר מהמזן שאפשר לקרא את כל הברכה...אבל את הברכה אפשר לסיים ב15-20 שניות,איך אפשר בבזמן זה לבקש בקשות?!

אופירA

New member
מנהל
הסבר

לא הזמן שאפשר לקרוא את כל הברכה, אלא הזמן שאורך לומר את כל תפילת 18, שזה כמה דקות לפחות. אבל לא טוב להאריך בבקשות באמצע תפילת 18, בשומע תפילה, ויש שיטות בהלכה שאין מבקשים שם בקשות פרטיות, אלא רק בסיום התפילה, לפני "יהי לרצון" האחרון שלאחר "אלוקי נצור", ושם אפשר להאריך כמה שרוצים בבקשות פרטיות.

למעלה