תפוחי עץ- פאי תפוחים

טללבן

New member
תפוחי עץ- פאי תפוחים

אז נכנסתי ל``חפש`` ולא מצאתי פאי תפוחים מלבד אחת ללא סוכר... לא יכול להיות שעד היום לא היה פה מתכון שכזה!!! אולי לא נתנו לו כותרת של פאי ולכן יהיה קשה למצוא אז נתקעתי עם ים של תפוחים במקרר ולא בא לי לעשות את העוגות הרגילות שיש לי (שהן דרך אגב מעולות אבל..בא לי על פאי כי קניתי תבנית חדשה...) אז האם יש למישהו המלצה? רקדנית את עוד כאן?

פאי תפוחים (תמי סירקיס=עוגות בכייף)

ניסיתי ויצא משובח ביותר. לבצק: 1/2 2 כוסות קמח תופח 200 גר` מרגרינה ללא מלח 1 גביע יוגורט 4 כפות סוכר ללוש לבצק אחיד , אפשר במיקסר , הבצק דביק קצת. שומרים במקרר. למלית: 1 כוס צימוקים צהובים 1/2 כוס יין אדום 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן 5 תפוחי עץ פרוסים דק (אני מעדיפה לקלף אותם..אבל זה לטעמך האישי) 2 כפיות מיץ לימון 4 כפות סוכר 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס 4 כפות קורנפלור 6 כפות מים קרים להוסיף לפרוסות התפוחים מיץ לימון וסוכר. לרכך קצת במיקרוגל או בסיר על האש להוסיף אגוזים וצימוקים ואת התבלינים. להמיס את הקורנפלור במים ולהוסיף לתפוחים. חצי מכמות הבצק לרדד לעלה דק , לשטח בתבנית פאי בקוטר 26 ס``מ לפזר את המלית, כולל הנוזלים בצורה אחידה על הבצק את החצי הנותר שוב לרדד לעלה ו``לפרוש`` על התפוחים. להבריש מעל ביצה טרופה לאפות בחום בינוני כ-45 דקות או עד שמזהיב יפה בתיאבוןןןןןן (-:

טללבן

New member
נשמע מצויין

עברתי על החומרים וכולם מצויים בביתי ולכן... מאחר ורוני שלי נרדמה, אני רצה לנצל את השעה הרגוע ולתקתק את הפאי לתנור תודה טל

דפדפ

New member
פאי תפוחים נהדר לטללבן

בוקר טוב בשבת שעברה הכנתי את השילוב הזה של בצק של YN (קובץ מצורף) והמלית הר``מ ויצא נהדר. ממש טעים. כדאי לך! (החלק של המלית וההוראות לקוחים ממתכוני תפוז). להכנת המלית,מקלפים את התפוחים,חותכים לרבעים,מוציאים את הליבה,פורסים לפרוסות דקות ומכניסים לקערה בינונית. מערבבים את הסוכר,הקינמון,אגוז המוסקט,הקמח וקורט מלח,ויוצקים את התערובת על התפוחים. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. 3.מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה עגול בעובי 2.5 ס``מ בערך.משמנים תבנית פאי שטוחה שקוטר הבסיס שלה 23 ס``מ. מגלגלים את הבצק המרודד על מערוך,או מקפלים בזהירות לרבע,ומניחים בתוך התבנית המשומנת.בעזרת האצבעות מצמידים את הבצק היטב לתבנית.חותכים את עודפי הבצק כך ששולי הבצק יבלטו רק 2.5 ס``מ מעל מעל לדפנות התבנית. 4.ממלאים במלית התפוחים ומרטיבים במים את שולי הבצק.מרדדים את שארית הבצק לעלה בעובי 2.5 מ``מ. מפזרים את קוביות החמאה בין התפוחים מכסים את המלית בעלה הבצק הנוסף ומנקבים בו 4 חורים ליציאת האדים.חותכים את הבצק לגודל התבנית + תוספת של 1 ס``מ.. מצמידים את שולי הבצק התחתון לשולי הבצק העליון ו``צובטים`` אותם בין האצבע לאגודל ליצירת דוגמת זיג-זג מורחים מים על השכבה העליונה של הבצק,זורים עוד סוכר ואופים במשך 55-60 דקות. מניחים את הפאי על רשת לקירור ומגישים קר או חם.

עוגת תפוחים ואגוזים

מתוך הספר- ``עוגות ב-5 דקות`` של רות יולס. לבצק: 150 גר` מרגרינה 1/4 2 כוסות קמח תופח 2 כפות סוכר 1 ביצה מלית: 1 ק``ג תפוחי עץ, קלופים מגוררים גס וסחוטים קלות. 4 כפות סוכר לקישוט: קינמון ופקאנים קצוצים אופן הכנה: ללוש את חומרי הבצקלבצק אחיד. 2/3 מהבצק להדק בתבנית עגולה, קוטר 28, משומנת.גם על הדפנות. לשים על הבצק מחצית מכמות התפוחים, לבזוק מעל 2 כפות סוכר, קינמון ואגוזים לסדר את יתר התפוחים ושוב לבזוק סוכר, קינמון ולפזר אגוזים לגרר מעל את יתרת הבצק במגררת גסה. לאפות בחום בינוני כשעה, עד שהעוגה מזהיבה. ** אני אוהבת יותר סוכר בתפוחים אבל זה בהחלט עניין של טעם. בתיאבון

למעלה