כל "אדום" כזה מסמן "מלשין"...
הכותב של SPYBOT הוא פרנואיד מוצהר, ששונא כל "מושתל" במחשב שלו שמספק למישהו אחר אינפורמציה על מנהגי הגלישה שלו (למשל). המון תכנות - חלקן גם "תמימות" לכאורה, אוספות מידע על מנהגי הגלישה שלך, אתרים אחרונים שניגשת אליהם, ושאר ירקות. הן מחזיקות את המידע הזה באחת (או יותר) מהצורות הבאות: "קוקיות" רישום ב REGISTRY של המחשב קבצים סודיים שהתכנה יוצרת. מידע זה "נשאב" על ידי האתר של התכנה, ומשמש לכל מיני צרכים - למשל להציג לך פרסומות שרלוונטיות למה שהם חושבים שאת מחפשת (על סמך מנהגי האינטרנט שלך), או כמו ש"אמזון" עושים - להציג לך מוצרים שאולי יעניינו אותך, על סמך הסטורית הקניות שלך אצלהם ומוצרים שחיפשת שם בעבר. האיש שפיתח את SPYBOT טוען (וכנראה שבצדק) שאיסוף האינפורמציה הזה פוגע בפרטיות שלך - ויכול לשמש גם למטרות רעות. לפיכך הוא מזהה לך כל פריט כזה - מסביר אותו - ונותן לך את האפשרות למחוק אותו או לבחור להשאיר אותו. אני חייב לציין, שבניגוד לאחרים כאן, אני התאכזבתי מ ADAWARE. לא מזמן הצליח איזשהוא "HIJACKER" להתלבש לי על הדפדפן בעבודה - (לא רק שהנבל הצליח להתקין את עצמו בלי שארגיש, הוא גם חיפש, מצא ו מחק את ADAWARE!) - וכשהתקנתי שוב ADAWARE הוא לא מצא את הנ"ל. SPYBOT מצא אותו תוך 10 דקות וחיסל אותו לחלוטין.