תפוז גזעניים ?

uuuaaa

New member
תפוז גזעניים ?

תפוז מפרסמים לי את JDate - אתר הכרויות יהודי ישראלי. אז למה כולם קופצים כשהציבור הדתי עושה גם הוא רשימה משלו ? (זה גם כן בעיקר למטרות נישואין).

uuuaaa

New member
מעריב למשל

נראה לי זה היה יהודה נוריאל. אבל גם פה דברו על זה.

גוססי

New member
לי אין שום בעיה

לכל אדם או קבוצה יש זכות להרכיב רשימות שחורות (או בכל צבע אחר) ולעשות בהן כרצונו, כמובן כל עוד המדינה לא מעורבת בכך.

uuuaaa

New member
ברור שאין לך בעיה

כי אף אחד גם לא שואל אותך. השאלה האם זה גזענות או לא.

גוססי

New member
מה זה משנה?

אם ליהודים הטובים חשוב לשמור על "טוהר המחנה" זה בסדר גמור. גם לי יש רשימות שחורות של אנשים שלא הייתי רוצה לראות את צאצאי באים עמם בברית נישואין.

uuuaaa

New member
טוב,

אז לא אליך היתה מיועדת ההודעה. היו פה כאלה שטענו שזה גזענות, אז הבאתי להם דוגמא.

גוססי

New member
משהו אחר לא ברור לי

האם הרשימות השחורות האלה אמורות להיות איום? מעין שוט לנפנף בו מעל ראשי החילונים? הרי בכל מקרה החרדים לא מתחתנים עם חילונים, ואפילו חוזב"תים משודכים לבני מינם ולא לחרדי מלידה. חוץ מהגיחוך שבענין, למה צריך להיות אכפת לנו מהרשימות האלה?

איילת1974

New member
הרשימות השחורות זה לא איום זו סחיטה

הרשימות השחורות זה לא כ"כ איום כמו שזו סחיטה מאנשים מסכנים, שלא רוצים כלום, אלא להקים משפחה צנועה ולחיות את חייהם בשקט. בראשית ימיו של ערוץ 2, עשו תחקיר ושמו מצלמות נסתרות אצל רבנים. באו אנשים שנמצאים ברשימות השחורות שלהם, והרב לא הסכים לתת להם היתר נישואין. אבל מה שלא עושה רצון טוב... עושים 1000 שטרות בוסר (הכוונה לירוקים) על השולחן... שוחד??? מ פתאום! סחיטה? חלילה וחס זו תרומה צנועה לישבה!!

איילת1974

New member
ועוד משהו חיפשתי מילים נרדפות למילה

סחיטה. על-פי מילון תזאורוס, המילה סחיטה יכולה להתחלף עם: סְחִיטָה, מִצּוּי שָׁלָל, מַלְקוֹחַ (בלשון המקרא) ; שֹׁד (מליצית) , חָמָס, גֶּזֶל, גְּזֵלָה, עֹשֶׁק; כִּיּוּס, כַּיָּסוּת; סַחְטָנוּת, סְחִיטָה; פְּרִיצָה; שֹׁד, שְׁדִידָה; גְּנֵבָה, סְחִיבָה (סלנג) ; בִּזָּה, בְּזִיזָה, בַּז, מְשִׁסָּה כפי ששמתם לב בין המילים מופיע דם הפועל ג.נ.ב., כך שדתיים סימו לב שנציגכם, מורכם, רבנכם וכד´, סוחטים מאיתנו כסף הם למעשה גונבים אותו והייתי אומרת, ותתקנו אותי אם אני טועה, כי לא תגנוב הוא אחד מהדיברות החשובת בעשרת הדברות!!!

איילת1974

New member
ועוד משהו חיפשתי מילים נרדפות למילה

סחיטה. על-פי מילון תזאורוס, המילה סחיטה יכולה להתחלף עם: סְחִיטָה, מִצּוּי שָׁלָל, מַלְקוֹחַ (בלשון המקרא) ; שֹׁד (מליצית) , חָמָס, גֶּזֶל, גְּזֵלָה, עֹשֶׁק; כִּיּוּס, כַּיָּסוּת; סַחְטָנוּת, סְחִיטָה; פְּרִיצָה; שֹׁד, שְׁדִידָה; גְּנֵבָה, סְחִיבָה (סלנג) ; בִּזָּה, בְּזִיזָה, בַּז, מְשִׁסָּה כפי ששמתם לב בין המילים מופיע דם הפועל ג.נ.ב., כך שדתיים סימו לב שנציגכם, מורכם, רבנכם וכד´, סוחטים מאיתנו כסף הם למעשה גונבים אותו והייתי אומרת, ותתקנו אותי אם אני טועה, כי לא תגנוב הוא אחד מהדיברות החשובת בעשרת הדברות!!!

את מן הסתם מתכוונת לכל המפלגות

נכון? עד לפני ש"ס הפוליטיקה היתה נקיה טהורה וזכה מכל רבב?

איילת1974

New member
אני אמרתי ש"ס???

אם ש"ס היא המפלגה הראשונה שעולה לך בראש אולי זה מה שאתה חושב עליהם אני לא הזכרתי שום מפלגה. אתה יודע אין שום דבר במקרה, ותת המודע הוא דבר חזק ביותר.

ממש במקרה...

תבצעי חיפוש בפורום תחת המילה ש"ס ותדווחי לנו את התוצאות. אני בטוח שרוב המשתתפים כאן מזכירים את ש"ס תוך כדי שינה.. מעניין למה? במקרה?

עידו10

New member
...חררר...פששש...חררר...פשש"ס..חררר

taro

New member
דווקא בעשרת הדברות,

הכוונה היא לגניבת נפש אם אינני טועה. אבל גם בלי להיות קטנוני, הפירוש המורה על גניבה ספציפי למקרים מסויימים של סחיטה. לא ל"אני לא אצביע אם לא אקבל כסף".

Dorfl

New member
אני לא רוחש יותר מדי כבוד ליהודה

נוריאל, אבל בלי קשר - החילונים לא מנסים לעצור את הדתיים שהם מעשים שכאלו, הם רק צוחקים עליהם ולעיתים מבקרים אותם על זה.

למעלה