תעתועי מוח- עזרה:)

Fame18

New member
תעתועי מוח- עזרה:)

שלום, אני מחפשת חומר על תעתועי מוח- לא התמונות המוכרות ,אלא על התופעה בה המוח מתקן שגיאות כתיב. למשל : הילד הלך הלך לגן-ורואים את זה כהלך אחד או שיש אותיות נוספות במילה והמוח "מעלים" אותן. חיפשתי באינטרנט חומר בכל מילות החיפוש האפשריות ולא מצאתי. אני מאוד אשמח אם מישהו יפנה אותי לאתר כזה או אחר בו אוכל למצוא מידע. תודה:)

2_be

New member
לא בטוחה

ואין לי זמן לצערי לקרוא לעומק
, אבל תבדקי אם זה עוזר לך או נותן לך מילות חיפוש נוספות: http://www1.snunit.k12.il/heb_journals/mada/316274.html

d70

Well-known member
הנה אחד נוסף --------------------------------------------------------------------------------- Even though the letters are jumbled in the following paragraph, most people have no trouble reading it! -------------------------------- Aoccdrnig to rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. ----------------------------------------------------------------------------------- -אה וכמובן ישנו את התרגיל הידוע שמראים רשימת מילים שמציינות צבעים -לדוגמא "ירוק" "אדום" "כחול",אבל כל מילה צבועה בצבע אחר, לדוגמא המילה "ירוק" כתובה בצבע כחול. בתרגיל מבקשים מהנבחן לקרוא את המילים מבלי להתבלבל ולומר את הצבע שבו צבועה המילה...

למעלה