תעשי לי הנחה

תעשי לי הנחה

זה הדבר הראשון ששואלים שמגיעים לקופה עם מוצר שהם רוצים לקנות ואלה שמבקשים אותה באופן מפתיע זה אנשים אמידים שלפי הלבוש שלהם את רואה שההנחה שהם מבקשים לא תעשה אותם עשירה יותר. היה מקרה אתמול בחנות שזוג קנו במאתיים שקל בחנות אז בלי בושה באו למנהל החנות כמה אתה עושה לי הנחה? אין הנחות על המוצר הזה, נו אחי תבוא לקראתי אנחנו גם עובדים בקניון , נו מה אכפת לך (ניגוס עצבני) קיבלו את ההנחה ואחרי זה שארזנו יפה למתנה דקה לפני שהוציא את האשראי מהארנק תעשה לי עוד הנחה זה הרבה כסף אבל זה יפה זה מתנה יפה, והמשכיכו בלי בושה כאילו אין מחר . ואמרנו להם די הגזמתם. או שיש כאלה שאפילו מבקשים ממך את ההנחת עובד שלך בחנות, זה דוחה בעייני, קרו לכם גם מכרים כאלה?

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

התופעה שאת מתארת מאוד מוכרת לי מהעבודות הקודמות שלי. במלצרות זה היה "אנחנו הרבה אנשים, אנחנו מקבלים הנחה?" כשבדרך כלל נוסף לזה "במסעדה X קיבלנו יין/עוגה על חשבון הבית" (גברת, 7 אנשים ש-3 מהם ילדים זה לא הרבה אנשים למסעדה. רוצה הנחה? תעשי אירוע ל-100 אנשים). או "יש לי יומולדת, מה אני מקבל?" כשמכרתי ספרים היו מי שניסו להתמקח לא משנה כמה הבהרנו שהמחירים הם קבועים. זקן אחד ניסה כמה פעמים ושאל אם הוא יכול לקנות את הספר ב-20 ש"ח פחות ממה שהוא עלה והתעצבן כשנענה ב"לא" (שאל כל פעם מוכרת אחרת וחשב שהתשובה תהיה שונה). בסוף מרוב יאוש אמרתי לו שהוא לא בשוק, והוא טען שהוא כן
במקום העבודה הנוכחי שלי (נתב"ג) אני לא מוכרת כלום, אבל גם שם אנשים מבקשים הקלות, כמו "את לא יכולה לוותר לי על השיקוף?" (ברור, זה הרי תלוי רק בי) או "יש לי ילדים, אני יכולה לעבור ראשונה?" (יש תור, כמו שכולם ממתינים לתורם גם את תמתיני לתורך).

lb22

New member
איםה זה לא קורה?

בכל מקום זה קורה בין אם זה בתור בחנות הפנינג , בין אם זה באחת מרשתות הסלולאר ומגיע אפילו למוצרים שאני מוכר כולם רוצים הנחה לא משנה אם יש להם ויזת פלטיניום זהב רגילה מולטי שמולטי וכו'..... למה זה? כי זה מה שמאפיין את הלקוח הישראלי? יכול להיות.... זה חלק מלהיות ישראלי ככה זה.

lb22

New member
איפה..ועוד הוספה קטנה..

ומה עושים? אם אני רואה שזה לקוח ותיק (אצלי אני יכול לראות היסטוריה של הלקוח) אז אני מנסה לצ'פר אותו בכל מיני דברים שאני יכול אבל הנחה על מה שהוא קונה הוא לא יקבל...

laife

New member
זה באמת רעיון!!

מי שיכול לעשות את זה באמת יכול 'לקנות' ככה את הלקוחות.

זה כלום!

עבדתי פעם במדור שכר לימוד במכללה בעיר מגורי, ומישהו ביקש מראש המדור ש"תעשה לו מחיר"

תראו מי פה ../images/Emo20.gif

ברוכה הבאה לפורום, והסיפור המזעזע שהבאת... מה הלאה? יבקש מהרוקח בקופת חולים שיסדר לו הנחה?

Osnatz1

New member
הם חושבים שכל ישראל שוק..

"יש לנו מבצע ב220" - "תעשי לי ב200 לחודש אני לוקח.." כאילו מה? נראה להם שאני ממציאה מחירים לפי מה שבא לי? לא מבינה מה הקטע של ההתמקחות על כל דבר, מה אני מוכרת באיזה דוכן של גרביים בשוק הפשפשים שאני יכולה "לעשות מחיר"? מכה...

בשוק מי שעושה יותר מידי תעשה לי הנח

פשוט אומרים לו לך לא צריך שלום , לוקחים את הסחורה מהיד של הלקוח ואומרים לו לך בשוק הכרמל אין מצב שמישהו יתקרצץ יותר מידי תוריד לי שקל ואם כן , ילה שקל אחד פחות אם זה מה שיעשה אותך עשיר!!! וקונים במחיר שמצעים לך וזהו, אלא אם כן את באה אחרי ארבע באחרי צהריים אז הכול בשתי שקל .... אבל נסחפתי וזה בכלל לא קשור לדיון חחח

Black Star

New member
ממש שוק!!;

אם יש משהו שמביא לי את הקריזה יותר מכל דבר אחר אצל לקוחות זה כשהם מנסים להתמקח איתי על דברים שבלתי ניתנים למיקוח. למשל - אני מציגה בפני הלקוח את האופציה של תכנית התעריפים שהכי משתלמת לו ואני יכולה לאשר. נגיד שמדובר ב-45 אג' לדקה. "טוב, תעשי לי את זה 40 אג' לדקה, אני לוקח". חמודי, באיזה סרט אתה חי? שכל נציג מחליט על תעריפים? יש תכניות תעריפים מסודרות, וחבילות הוזלה, ולכל אחד נותנים תכנית מסוימת. בתוך התכנית - אני לא יכולה לשנות תעריפים. ואגב למי שתהה, אני גם לא יכולה לשנות שאת הדקות חינם בלילה תוכלו לנצל בין 14:00 ל-16:00 אחה"צ, אז מה אם אלה שעות מנוחה.. הבעיה היא שהחברות כן חינכו את הלקוחות שעם קצת צעקות וקצת לחץ הם יקבלו תנאים יותר טובים וכשמסבירים להם שהם כבר בתכנית מאוד אטרקטיבית/קיבלו הנחה מטורפת על מכשיר/יש להם כל חבילת הוזלה אפשרית, הם לא מקבלים את זה... אני עכשיו עובדת די הרבה עם רפרנטית שימור ואני רואה שבאמת לפעמים אין מה להציע ללקוח - כי הוא כבר לקח את כל האפשרויות...

lital4321

New member
נדחפת לפורום..

זה כ''כ נכון,ורבאק מה הם מצפים שנסכן את את מקום העבודה בשביל ההנחה שלהם? ומה אכפת לי את תקנה פה עוד פעם או לא? מה זה נכנס לי לכיס? אני מקבלת את המינימום שלי אם אתה קונה פה או לא.. והשוק...כן כ''כ..אין הנחות רוצה הנחות? לך לשוק!לא מבינים שזה לא עובד ככה..

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

את מוזמנת לספר קצת על עצמך ועל מקום העבודה שלך.

לסקרנים , אז אני עובדת ב...

ברשת "אנטר" שזה מי שלא מכיר רשת חניות לדברים מגניבים ומשעשעים, משחקים לילדים גדולים מעל גיל עשרים ששכחו לגדול, וכול מיני דברים מחברת מעצבים מהולנד חנות מאוד ציבעונית, ועם רוח חיובית , הרעיון ברשת שתהיה חויה כייפית ללקוח, כול דבר בחנות כמעט צריך שיסבירו עליו, כול דבר עושה משהו, ורוח השטות שבי מאוד מתאימה לאופי החנות , מי שסקרן יותר מוזמן להציצ בבלוג.... בשנים האחרונות יצא לי לעבוד ברשת חניות ילדים וברשת חניות לאופנת גברים , שהכי קל למכור להם, והיום אני בגו'י והפינס של אנטר....

tenen

New member
באנטר הייתה הפעם היחידה

שביקשתי מס' טלפון מהמוכרת, היא הייתה כל כך מקסימה שאמרתי לעצמי שאני ארגיש כל כך טמבל אח"כ אם אני לא אבקש שאני מוכן להסתכן.

tenen

New member
קיבלתי את התשובה יש לי חבר...

לא שציפיתי ליותר מדי אבל במקרה שלה אמרתי שאני חייב לנסות אחרת אני ארגיש הרבה יותר גרוע על זה שלא ניסיתי...

גם אני ננתי את הטלפון

ללקוח בחנות שהיה כול כך נעים ומקסים שלא יכולתי שלא לתת לו צאנס לפגוש אותי גם בחיים האישיים שלי, הוא לא התקשר אבל בכול זאת הרגשתי טוב שעשיתי את הצעד הזה.. רגע נדיר של תעוזה מצידי

למעלה