תעשית היופי והדיאטות

hunky@dory

New member
תעשית היופי והדיאטות ../images/Emo68.gif

שלום , יחסית חדשה בפורום תעשית היופי והדיאטות , לדעתי, נועדה על ידי הממסד הגברי שמייצר ומשלח את התעשיה הזאת , להשאיר את הנשים בד´ אמות הדיטאה- פלטפורמות - תסרוקת - מייקפ. כפי שאליטות במדינות עולם שלישי מעוניינות לשמור את ההמונים בדת ובעוני - בכדי שתוסח דעתם מן המצב הפוליטי האכזרי - כך ה´אליטה´ הגברית מעוניינת לשמור נשים בד´ אמות העיסוק ב´יופי´ בכדי שתוסחנה דעתן מהעיסוק האמיתי - במעמדן מול הגברים . ענבל

Boojie

New member
בעיני זו תפיסה נורא פשטנית,

של "מלחמת נשים בגברים". נורמת היופי והדיאטות אינה נורמה של גברים, כי אם נורמה חברתית, ונועדה להבנות בדרך מסוימת את תפקידה של האשה בחברה. לא רק גברים משתפים פעולה בשימור הנורמה הזו, גם נשים. ולא רק נשים נדפקות מהמבנה החברתי הנוכחי, גם גברים. את מתנסחת כאילו שהגברים התאגדו ביום אחד לישיבה סודית, והחליטו על קונספירציה נגד נשים - לגרום להן להתעסק ביופי כדי להסיח את דעתן מהמלחמה באויב הנורא - הגברים. אני מצטערת, אבל אני פשוט לא יכולה לראות את העולם ככה. אני מאד בספק אם מישהו ישב פעם באיזושהי ישיבה מאורגנת והכריז על דחיפת נשים לעיסוק ביופי כדי למנוע אותן מלהתמרד. זה דבר שנוצר בתהליך חברתי טבעי, שגם לנשים היה חלק בו, לא רק לגברים.

hunky@dory

New member
גם גברים חלקי חזה מקוממים אותי

כי הם מייצגים דיכוי. לפעמים הצד המדכא מפנים כלפי עצמו אלמנטים מדכאים . כאשר אני רואה שלט ענק של דוגמן חלק חזה זה מקומם אותי. נכון - כ א י ש ה אני אמורה להמשך לזה - זה אמור להיות יפה, מושך ואופנתי. אך זה מגעיל אותי כי להציג בראש חוצות דוגמנים חלקי חזה לחלוטין זוהי צורת דיכוי של גברים - מצד סטנדרטים של יופי שנוצרו בידי ... אופס ... אין לי כאן תיאורית קונספירציה
.את מבינה ? גברים חלקי חזה מקוממים אותי כמו דוגמניות אנוקרטיות בערוץ האופנה. שניהם מסמלים התנכרות לאני. אף גבר אינו חלק חזה אלא אם הוא בן עשר. אף אישה לא שוקלת שלושים קילו כמו בערוץ האופנה אלא עם היא בת עשר. אני מודעת שנוסחתי בצורה קצת "תיאורית קוסנפירציה". לא . אני לא חושבת שהייתה "ישיבה סודית". אני חושבת שיש מגמות - וקשה להסביר את זה ואיכשהו השעה מורידה לי את העפעפיים לכיוון הלחיים
אני אצטרך לחשוב איך להסביר את זה בצורה שנשמעת טיפה פחות כמו "תיאורית קונספירציה" ו"ישיבה סודית"
ענבל

ספיר ק

New member
שאלתי את עצמי מתי כבר נדבר על

תודעה כוזבת... (שמתן לב שהתחלנו לדבר ב"אקדמאית" מאז תחילת הסמסטר?) המממ... לא יכולה להגיד שאני מתנגדת לגילוח, ניתוחים פלסטיים וכדומה. זה לא חייב להיות אמצעי דיכוי, זה יכול להיות אמצעי שחרור. היכולת לעצב את עצמנו ואת גופנו היא חיובית בעיני. היא מאפשרת בחירה ושליטה. אם אני ארצה, אני אוכל לעשות שהשיער שלי יהיה סגול ולא חום, שאני אשקול 80 קילו ולא 48, אני יכולה אפילו להפוך את הגוף שלי לגוף גברי. מה כן בעייתי בעיני? זה שיש סטנדרטים מקובלים. זה שהכל חד כווני. זה לא שיש גברים שעירים שמתגלחים וגברים חלקים שמבצעים השתלת שיער על גופם. זה לא שיש נשים רזות שמנסות לשמון ונשים שמנות למנסות לרזות (טוב, אולי יש, אבל זה מקרים יוצאי דופן). חבל לי שיש סכמות מקובלות. חלק=יפה, רזה=יפה וכו´.

אורלי_ל

New member
את יכולה לעשות מה שאת רוצה

ואצלך אני מנחשת שזה בא מתוך רצון לשנות או אני לא יודעת מה, אבל אצל הרבה נשים זה בא מתוך תחושה שהן לא מספיק טובות עם הן מסתובבות עם עודף משקל של 5 ק"ג, עם צמח להן פצעון על הסנטר, חזה לא מספיק עומד וכו´. אז כל עוד זה בא מתוך "בא לי לשנות" - סבאבה. אבל אם מישהו מאמין שניתוח/גילוח/צחצוח יעשה אותו בנאדם שווה יותר, יש פה בעיה. נדמה לי שרוב המעצבים הגדולים הם גברים. אז זה אולי לא קונספירציה גברית מכוונת, אבל זה כן משקף איך הם היו רוצים לראות את הנשים, וזה משפיע.

hunky@dory

New member
שנאה סמויה של ה"אני"

כתבתי פעם מאמר - בהקשר הפסיכיאטרי- קראתי לו "שנאת המין האנושי". הפסיכיאטריה, בעיני , היא תורת שנאה גזעית כאשר נשוא השנאה הוא המין האנושי , הטבע האנושי , והסממנים והמאפיינים האנושיים והאישיתיותיים . באותה מידה לדעתי - בתורת ה"יופי" ישנה שנאה סמויה לטבע האדם - משום שתמיד סטנדרטי היופי - הם משהו שהם לא אתה. הדוגמן החלק הזה שמופיע על השלט הענק - הוא לא מייצג . הוא עלול לגרום לגברים רבים לשנוא את עצמם שאינם כמוהו. האם הייתי רוצה מערכת יחסים עם גבר ´חלק כמו הדוגמן ההוא´ ? או עם ´בטן כמו הדוגמן ההוא´? לא חושבת - אדם שערך מאמצים רבים לתקן את עצמו למצב כזה , ואני בכוונה אומרת ל ת ק ן - משל היה ד ב ר מ ק ו ל ק ל הוא אדם עם אי שלמות עצמית ואי אהבה עצמית ענבל

four seasons

New member
אצל גברים זה דומה

במיחוחד אצל הדור הצעיר, גבר שעיר ירגיש חוסר נוחות ולא יהסס למרות שער בגוף, גבר עם כרס יעשה הכל כדי להוריד משקל, תעשיית קרמי גוף לגברים נמצאים התאוצה, בגילאי 20 מינוס רואים יותר ויותר גברים אנורקטיים ושיחה על גוף ומראה מאוד מעסיקים גברים בשיחות בניהם, אני מניח שהסיבות אצל נשים וגברים הם דומים, מה חושב/ת עלי הסביבה הקרובה לי, גם בדרישה יש דמיון נשים רבות ישלחו גבר למרוט שער בגוף או להוריד במשקל, כשמדברים על תעשיית היופי והצריכה היום הסוגיות דומות בין נשים לגברים. בקשר לעבר הדיון לא רלוונתי אלה למטרות מחקר או לגבי תהליכים שהיו בעבר, היום יש שיוויון לגבי ההשפעה הן לגבי גברים ונשים ואם יש הבדל או הבדל מנטלי והוא שווה בחיוב ובשלילה

אני חושבת שמה שכתבת מעלה נקודה

אפילו יותר מענינת. "אף גבר אינו חלק חזה אלא אם הוא בן עשר. אף אישה לא שוקלת שלושים קילו כמו בערוץ האופנה אלא עם היא בת עשר." למה גם נשים וגם עכשיו גברים מנסים להראות כמו ילדים בני עשר? האם העולם הפחיד אותנו כל כך שכל כך מה שאנחנו מנסים לעשות זה לחזור לתקופה תמימה יחסית? ההתנכרות היא לאו דווקא לאני אלא מרד נגד ההתבגרות, שלנו כאינדיבידואלים ושלנו כחברה. מעניין לבדוק למה (אם כי לא בהכרח רלוונטי לפורום הזה).

hunky@dory

New member
אולי התנגדות למיניות ?

מיניות היא חלק מאד חשוב בעצמיות , יש הטוענים שהחלק הכי חשוב והכי מייצג את ה"אני"- אולי יש כאן - גרסה של התנכרות ל"עצמי" - כי מאפינים מיניים גבריים /נשיים מסמלים את ה"אני" שלך. בימי הביניים ההתנכרות ל"אני" הייתה על ידי ביטול העצמיות אל מול איזה אל . אולי זאת גרסה של ביטול עצמיות ? שנאה מובלעת וסמויה של טבע האדם ? בכל אופן- שנאה סמויה ומובלעת של טבע האדם מתבטאת לדעתי בכל צורת דיכוי "אני" שאחת מהן היא פסיכיאטרית הכפיה שמשמשת מעין תהליך של ´תיקון´ לאדם- להתנכר ל"אני" שלו ( פסיכוטי, נוירוטי , סכיזופרן - כינויי הגנאי של הפסיכיאטריה למאפיינים וסממנים אישיים ואישייותיים ) לטובת משהו ´חדש´, ´מתוקן´ ומפלוסטק, שהוא any think but me ? מחשבות בנושא ..
ענבל

four seasons

New member
אהבתי את האירוניה בהודעה

למרות שזה יראה אירוני גברים מאוד מושפעים מלגטימיות, אם לגיטימי ללבוש עגיל אז כולם ילכו עם עגילים, גברים יתרצו לאסרטיביות, אישה שתציב את עמדתה באסרטיביות לגבי כל נושא, תמצא גבר שמתרצה, יכול להיות שזה קשור לשיבטיות, הכל מתחיל בכך שהגבר נאלץ להנתק מאימו בגיל צעיר, לשימחתי היום זה משתנה ורבות מן הקונספירציות הופכות ללא רלוונטיות.

hunky dory (אלבום משובח)

לא בדיוק. אידיאל היופי נמצא איתנו מאות שנים כאשר הגברים הם אלו שסובלים ממנו יותר. ועכשיו אסביר: צפיה קלה בחפצי אומנות לאורך ההיסטוריה ,במיוחד יוונים-רומיים-נוצרים-מערבים לפי סדר היסטורי עד ימינו, מראים תמונה ברורה של אידיאל יופי נשי משתנה להפליא ולעיתים מלא ושומני או אימהי יותר ולפרקים אגן רחב וכו. לעומת זאת אידיאל היופי הגברי נשאר קשוח וכמעט שלא השתנה וחמור מזה הוא הרבה יותר קשה למימוש ,עובדה היא שהיום גברים בצ´ט שרוצים לתאר את גופם החטוב מתארים עצמם (או מפנטזים) כ"אל יווני". קוביות בבטן, גוף חלק, שזוף, עיניים בהירות ,מטר תשעים... כמה גברים כאלה יש? אז אולי אידיאל היופי הוא אמצעי לדיכוי גברים?

hunky@dory

New member
יווווווווווווווווווווו סוף סוף

מישהו זיהה את האנקי דורי !
יש !!!!! אני מסכימה איתך לחלוטין . תסמונת קן ותסמונת בארבי . עדין- כדי להיות שדרנית טלווזיה אישה צריכה להיות צעירה , יפה , ללא קמטים, ושהאיפור יתאים למייקאפ ולצווארון . גבר יכול להזדקן לו בנון שלנטיות לתוך הטלוויזה ואנחנו רק נאמר איזה יופי שחיים יבין נשאר איתנו ארבעים שנה. אני תוהה לעצמי- אם למנחות הצעירות של שבע וחצי בערב יאריכו את חוזה העבודה לעוד ארבעים שנה... בעוד שמגבר נדרשת רהיטות - מאישה נדרשים יופי + רהיטות אבל - כן - אני לא מזלזלת בדיכוי של הגברים . איני יודעת אם יש כאן קונספירציה מצד הגברים כלפי נשים עכשיו כשאני חושבת על אל יווני. אולי על משקל שנאה עצמית יהודית ניתן לאמר שנאה עצמית אנושית כי הרי מי מאיתנו נראה כמו בארבי וקן? נאדה

neatsun

New member
נשים בטלויזיה

את כרמית גיא, אחת הנשים היותר אינטילגנטיות והמנוסות בתעשיית החדשות והטלויזיה, "הורידו מהמסך" בגלל הרווח בין השיניים.

hunky@dory

New member
אחת השאיפות שלי

מכיוון שאני עוסקת בכתיבה ושואפת להגיע לעיתונות זה להגיע בשלב מסויים להנחיית תוכנית . ולהגיש מועמדות בגיל חמישים . דווקא. התראיינתי לא פעם לטלווזיה וכל מי שראה אותי שיבח אותי על רהיטותי. כמובן שעברתי מסך אבל אני בגיל צעיר כך זה לא חוכמה. כשאהיה בת 50 אגיש מועמדות להגשת תוכנית אקטאליה אינטלקטואליסטית כאשר אהיה מצויידת ברזומה רב של כתיבה, ניהול אתר , ניהול פורום - ולבטח בשלב מסויים כתיבה עיתונאית . כמובן שאני רהוטה מאד . רק שבגיל חמישים אני כבר לא אעבור מסך . ואני אגיש, דווקא , מועמדות לתפקיד. ואלחם עליו ענבל

טל קר

New member
למה לחכות לגיל 50? מאחלת לך

רזומה רב בגיל צעיר יותר, ועבודה במקצוע שאת רוצה עוד קודם לכן.

hunky@dory

New member
אני חושבת שמראיינים צריכים להיות

עם המון ידע . כל ראיון פנים מול פנים שאת מקיימת מול אדם אחר ( אני רוצה שתהיה לי תוכנית משלי למשל - בסגנון חוצה ישראל - ראיונות עומק אישיים אקטואלים ואינטלקטואלים ) דורש המון היכרות עם העולם האינטלקטואלי, רעיוני ואקדמאי של אותו אדם . ותחשבי שצריך לעשות ראיון ליום !!! ( אם לקחת את מודל חוצה ישראל ) את יודעת מה ? צודקת לחלוטין - לא צריך לחכות לגיל חמישים . חשבתי לרגע שאני צריכה לצבור מעיני ידע ענקיים כדי לא להזכיר במאום את מיכל ינאי- אבל כן- אפשר להתחיל בגיל 30 ולהתעקש על השארות במשרה עד גיל 80 . תארי לך מנחה בת שמונים ? כמה פמיניסטי !

טל קר

New member
פמיניזם לדעתי תלוי בהקשר.

מנחה בת 80 יכול להיות פמיניסטי ויכול להיות שלא.

Boojie

New member
באחד הסרטים של אלמודובר

ב"קיקה", אם אני זוכרת נכון, יש קטע קצר עם מנחה ישישה של תוכנית טלוויזיה שפשוט מביא את העסק לידי אבסורד מוחלט.

augustus

New member
הסרט "קיקה" מביא עוד כמה דברים

לאבסורד מוחלט. למשל, האונס המשעשע...

aaa123

Member
אני לא מסכים שצריך הרבה ידע כדי

לראיין ,וחוץ מזה החל משלב מסויים דוקא בגיל מבוגר יותר עלול להיות פחות ידע בגלל ששוכחים. צריך מידה מסויימת של ידע על האדם שמראיינים אבל אני מאמין שאפשר ללמוד את הידע הרלבנטי בזמן קצר יחסית לפני שמראיינים,ודוקא לאנשים צעירים יכול להיות יתרון כי יהיה להם יותר קל ללמוד.

למעלה