תעשיה וניהול

ironic19

New member
תעשיה וניהול

אני מחפשת מקצוע שישלב המון חשיבה לוגית, חשיבה ארגונית חסכונית ייעול ומציאת פתרונות יצירתיים, כל זה גם בפן הטכנולוגי וגם בפן הכלכלי. האם תעשיה וניהול הוא המקצוע המתאים? או שאולי יש מקצוע אחר שכדאי לי ללמוד? בנוסף - באיזו אונ' הלימודים לתואר מהנדס תעשיה וניהול נחשבים הכי יוקרתיים?

לגבי שאלה אחרונה:

כמדומני שבאב"ג זה הכי נחשב, אבל ההבדלים בין האוני',מבחינת יוקרתם,זניחים לרוב, למיטב ידיעתי.

תעשיה וניהול

הנדסת תעשיה וניהול עונה לדרישות שתארת. מקצועות קרובים הם כלכלה ניתוח מערכות, מינהל עסקים, מערכות מידע וניהול תעשייתי. המקצוע נלמד ברוב האוניברסיטאות ובטכניון. אנו נמנעים מלהמליץ על מוסד זה או אחר. בהצלחה.

ironic19

New member
תודה- וכמה שאלות נוספות

תוכלו בבקשה לפרט בקצרה על המקצועות הקרובים שתיארתם? כל המקצועות נלמדים באוניברסיטה? אילו מהמקצועות נחשב ליוקרתי ביותר? כמו כן מבחינת הדרישה למקצוע בשוק לתואר ראשון במקצוע (הבנתי שדיי קשה למצוא עבודה כשיש רק תואר ראשון בכלכלה ובמנהל עסקים, תקנו אותי אם אני טועה) ומבחינת גובה המשכורת? תודה רבה על העזרה "אירונית"

fighter21

New member
עד שמכון הדסה תענה

אני רק אומר שכל המקצועות האלה יוקרתיים, קשה לומר מי יותר יוקרתי.. (וגם קשה בדיוק לומר מה זה יוקרתי..) התואר מהנדס תעשייה וניהול יש לו דרישה בשוק, וגם אפשר למצוא עבודה לאחר סיום תואר ראשון מגלל שזה מקצוע לכל דבר- מהנדס. לעומת זאת כלכלה ומנהל עסקים, אי אפשר לנהל מקומות עבודה גדולים עם תואר ראשון בלבד, בדר"כ ממשיכים לתואר שני. גובה המשכורת כפי שראיתי בטבלאות שפורסמו פה למהנדס תעשייה וניהול הוא בסביבות 7-10 למהנדס מתחיל, ותוך כמה שנים ל-15 אלף.. בהמשך אפשר להגיע לניהול ואז 20-30..

תשובות

יוקרה היא אכן תכונה מאד קשה להדגרה. אכןיתכן ויהיה יותר קל לצמוא עבודה עם תואר בהנדסת תעשייה וניהול לעומת כלכלה או מינהל עסקים. מערכות המידע החדישות שמות את הדגש על ניהול הנתונים וביצוע עסקים. מערכות אלה לוקחות בחשבון לא רק את הנתונים המצטברים בארגון אלא גם את הקשרים הדינמיים ביניהם. הנטיה, היום, היא בכיוון של תפישת מערכת המידע לא רק כמרכיב טכני אלא כמרכיב אסטרטגי.

fighter21

New member
כפי שאני יודע

הטכניון זה המקום הכי יוקרתי ללימודי הנדסת תעשייה

לפי מה ששמעתי מסטודנטים

הן בטכניון והן באב"ג, באב"ג יותר נחשב. האם זה עקרוני, האם למישו זה מזיז?אני בספק, ההבדל ניתן להזנחה עבורי.

למעלה