תערוכת מתחתנים

cmontal

New member
תערוכת מתחתנים

שלום שמי כרמית ואני חברה שקטה בפורום הזה (שהוא מלהיב ומקיף ביותר לדעתי). אתמול הלכתי עם בן זוגי לתערוכת מתחתנים ואני חייבת לציין שפשוט יצאנו משם בדיכאון. כ"כ הרבה דברים שצריך לעשות, והכל כ"כ יקר. אנחנו מתכננים לעוד שנה וחשבנו להתחיל לחפש גן באיזור רחובות והמושבים מסביב. האם יש לכם המלצות, אתמול בתערוכה היו בעיקר מלונות ומקומות מאד יקרים ומה לעשות שבן זוגי הוא עדיין סטודנט ואיננו משופעים בכסף....

dorlim

New member
מזל טוב!!!

אנחנו יכולים להמליץ על איזור צומת ביל"ו. יש שם מספר גנים יפים, ולא יותר מדי יקרים. אנחנו מתחתנים בגני כנען, בקיבוץ נען. מקום מדהים, ולא כל כך יקר. (במיוחד בחודשים הפחות מבוקשים). חוצמזה, אם ההיבט הכספי כל כך מעיק עליכם, תיאלצו להתפשר (כמונו... למרות שאני לא כל כך מרגיש שהתפשרנו). הכוונה היא כי יש חודשים שהמחירים הם ממש נמוכים (שיא החורף) לעומת מחירי שיא העונה, ויש גם ימים יותר יקרים (יום חמישי, למשל) לעומת ימים "זולים" (ימיראשון שני, וימי שישי בצהריים), כך שניתן להתאים את האירוע לכיס שלכם. עוד דבר - גם אנחנו היינו לחוצים מהמצב הכלכלי. אבל, בסופו של דבר, הצ´קים של האורחים מכסים בד"כחלק גדול מהסכום, כך שההשקעה מצידכם היא פחות נוראית ממה שזה נשמע. בכל מקרה, המון מזל טוב, ובהצלחה.

אתי@

New member
מזל טוב ובורכה הבאה לפורום ../images/Emo99.gif

גן יפה ולא יקר הוא "גן הפקאן ברחובות. בהצלחה אתי@

cmontal

New member
תודה תודה על הברכות

אנחנו אתמול שאלנו בתערוכה את הנציגה של גני כנען והיא אמרה שחתונה באוקטובר (כמו שאנו רוצים) עולה 38$ למנה לא כולל מע"מ. זה קצת מפחיד כי לפי חישובינו אין לנו אפשרות למנה מעל 35$ מאחר שיש לנו 300 אורחים (בערך)ורוב המשפחה של בן זוגי הם דתיים. האמת שבחתונה של אחיו לפני שנתיים הם הפסידו בטירוף בגלל שההורים היו חייבים להזמין 30 איש מבית הכנסת לבד (שהביאו סכומים סמליים ביותר) וכמו שאמרתי אין לנו יותר מדי כסף חוץ מהעובדה שאיני רוצה לחזור על הטעות שעשה גיסי (לעתיד). האם מישהי כאן שמעה של גני מרוויאס או חירבת דורן. האם גנים נוהגים לתת הנחה על המחיר הראשוני או שזה מחיר סופי? ושוב תודה אני אשמח להסתייע ולהתייעץ איתכן בשנה הקרובה.

אתי@

New member
לתקציב הזה גן הפקאן יכול להיות

בדיוק מתאים (לאחר מיקוח). למיטב ידיעתי גני מרוויאס קצת יקר, אבל חירבת דוראן יכול להתאים לכם...

cmontal

New member
תודה על התגובה המהירה

אנחנו נתחיל לחפש לאחר סוכות. חשבנו להתחיל לחפש מוקדם כי אנחנו יודעים בדיוק באיזה תאריך אנו רוצים להתחתן (יום ההולדת שלי). הבנתי מתגובתך שאפשר להתמקח. אני יודעת שזה נשמע טיפשי אבל איך אתם מציגים את המיקוח? יש לי חברה שסיכמה על חצי חצי במע"מ וכו´. האם כך זה עובד? כמה אפשר בערך להוריד מגן אירועים. אני בורה כך שאני לא יודעת אם זה כולל בר וכל השאר או שצריך לדאוג לכל דבר בנפרד.

אתי@

New member
אני לא מבינה גדולה בזה ../images/Emo4.gif

אבל הם תמיד מבקשים יותר מהמחיר שהם מוכנים לקבל. אפשר לשאול מה הם מוכנים לעשות עם המחיר לזוג צעיר שמממן את החתונה לעצמו... אם הם לא יציעו משחקים עם המע"מ, אז תבטיחו שתשלמו במזומן (לא בצ´ק) ואז הם יוכלו להתפשר על המע"מ (למש חצי חצי).,

dorlim

New member
תתמקחו !!!!!!!!!!!!!!!!!!

תמיד ניתן להוריד להם את המחיר. את חירבת דוראן וגני מרוויאס אני מכיר מסיבוב הגנים, לא יותר מכך. תלכי לבדוק גם את בין הכרמים ואת ירוק על המים, הם לא יות מדי יקרים. בבין הכרמים, למשל, ניתן להוריד אותם במחיר, כך שבשיא החורף תשלמו אפילו 30 דולר למנה, ואפילו פחות (לא כולל מע"מ...) יש עוד הרבה דברים שעליך לבדוק חוץ מהמחיר למנה. למשל, מה כלול בה. מה נותן המקום (אם מוסיפים עוד כסף על עיצוב/תאורה/מנות מיוחדות/התחברות למערכת ההגברה והתאורה וכו´.

cmontal

New member
כתבתי לפני שקראתי את תגובתך

דורלים היכן את מתחתנת? היכן זה בין הכרמים וירוק על המים? אנחנו החלטנו להישאר באיזור רחובות, צומת ביל"ו. האם זה באיזור? טוב שכתבת לי שצריך לבדוק את כל הפרטים הללו. לא ידעתי זאת קודם. אני מאמינה שעוד מוקדם לדבר על הכל אבל כמה זמן לפני האירוע צריך לדאוג לשאר הדברים? אנחנו חשבנו שארבעה חודשים יספיקו

dorlim

New member
צומת בילו

זה די קרוב לרחובות. שני המקומות - ירוק על המים ובין הכרמים, נמצאים ליד מזכרת בתיה, מהלך נסיעה של כעשר עד חמש עשרה דקות. כעיקרון, קודם סוגרים אולם, ואחר כך את שאר בעלי המקצוע. לנו היו שבעה חודשים לסגור הכל (נותרו שישה). אולם, רבים מהפורום יעידו שאפשר לעשות זאת בשלושה חודשים, ואפילו פחות. (אם כי הלחץ גובר). כך שלמעשה, ארבעה חודשים בהחלט מספיקים.

הילית*

New member
קודם כל ברוכה הבאה...

הייתי לפני שנה בגני מרוויס והתרשמתי מאוד לטובה...

יעלי2

New member
לכרמית. מזל טוב וברוכה הבאה. חובה

עליך להתמקח עם כל בעל מקצוע וספק שירותים (זה כתוב איפה שהוא בהסכם הלא רשמי כשזוג מחליט להתחתן). פרק שלישי, פסק ד´ סעיף 12. חובה עליכם להתמקח. מי שלא מנסה, מגלה (כמו רובנו שכן ניסו), שתוצא יכלה לעלות יותר בזול, או מתקזזת כי תורידו ספק X שמוכן לרדת, על חשבון מישהו אחר.

שרונס

New member
שלום כרמית וברוכה הבאה!

ראיתי שאת מתלבטת בשאלות די בסיסיות. אמנם אני מתחתנת בירושלים ולא אוכל להמליץ על מקומות באזור המרכז. אולי אוכל לעזור בכמה טיפים בסיסיים: תמיד המחיר שנותנים הוא המחיר ההתחלתי והוא נתון למיקוח. אנחנו פשוט הודענו לכל מנהל ארועים שדיברנו איתו שאנחנו מאוד לחוצים בתקציב ושאלנו אם הוא יכול ללכת לקראתנו. בסוף אנחנו משלמים 28$ למנה, כולל מע"מ, אך ירושלים זולה יותר מאזור המרכז. את יכולה להתקשר לרשימת מקומות ולשאול על טווחי מחירים כבר בטלפון וכך תעשו סינון ראשוני של כל המקומות שלגמרי מחוץ לטווח שלכם ואין סיכוי שירדו עד כדי כך. באותה שיחת טלפון, תשאלי מה המחיר כולל. אצלנו הכל כלול במחיר, כלומר, עיצוב חופה, מזון כמובן, בר משקאות ישראלים, עיצוב אולם ושולחנות, בר קבלת פנים וכו´. בד"כ מה שיותר יקר הוא בתי מלון ותשלומים על גן וקייטרינג לחוד. מנסיוני, עדיף ללכת על מקום בו לא תביאו קייטרינג חיצוני מאחר ואז תצטרכו לשלם על הגן וגם על הקייטרינג. עוד טיפים להוזלת ההפקה: אנחנו מביאים כמה בקבוקים של משקאות תוצרת חוץ להשלמת הבר הקיים, במקום לשלם על בר אקטיבי. תפירת שמלה אצל תופרת עולה ברוב המקרים פחות מאשר שכירת שמלה אצל מעצב/ת. ועוד דבר שעוזר להוזיל: אם מתחתנים בחורף כל המחירים צונחים. לא רק של האולם/גן, אלא גם של הדי.ג´י., צלם, בר וכו´. והדבר שהכי הוזיל לנו את החתונה הוא מספר האנשים הקטן שאנחנו מזמינים. מלכתחילה רצינו חתונה קטנה ומשפחתית ובאמת נראה שיהיה לנו ארוע של כ-100 עד 120 אנשים בתקציב של כ-22,000 ש"ח. אם את צריכה עוד עצות או רעיונות, אל תתביישי! שרון.

cmontal

New member
היי שרונס

זה נשמע נהדר כל מה שאתם מקבלים וגם המחיר נמוך כ"כ. אנחנו חשבנו על חתונה בסדר גודל של 65,000 עד 70,000 ויש לי חברות שאמרו שגם זה לא יספיק. האם יש כאן למישהי מהוותיקות יתר הערכת סדר גודל לחתונה ממוצעת של 300 אורחים (בערך) בגן ממוצע עם אוכל ממוצע וצלם ותקליטן ממוצעים.... אני אשמח לשמוע. בינתיים החלטנו להתחיל לעשות סיבובי גנים ישר אחרי סוכות כדי לחוות את מזג האוויר בחודש אוקטובר (שאז אנו רוצים להתחתן). אני כל כך שמחה שיש לנו שנה, כי אין לנו פשוט כוח לכל ההפקה הזו. אנו גרים ביחד יותר משנה וטוב לנו, אבל ההורים שלו לוחצים (דתיים כבר אמרתי...)וכל החברים שלו מתחתנים, אז אמרנו שיאללה גם אנחנו נתחתן...

*שיר

New member
הי כרמית - כמה מילות עידוד ../images/Emo22.gif

הערכת העלות שלכם של 65000-70000 נשמעת לי סבירה, בייחוד לאור העובדה שבאוקטובר המחירים מתחילים לרדת (יחסית לחודשי הקיץ היקרים). חשוב לזכור גם שחלק מעלות החתונה מכוסה ע"י השקים (אבל אל תבנו על זה ב-100%). אנחנו סגרנו את החתונה ב- 60000 שקל (בדיוק!) עבור 250 אורחים, מהם כ-20 ילדים (שעבורם שילמנו קצת פחות). החתונה היתה מאוד מושקעת ועם שפע של מזון ואטרקציות (מעגל מתופפים) - פשוט לא יצאנו מדעתנו בהשקעות ובהוצאות.
בקיצור, אם תרצו, אין זו אגדה!

nikit1

New member
גנים- ../images/Emo91.gif

היתי בארועים בירוק על המים בחולדה ובגן הפקאן- שני המקומות פשוט מקסימים, מאד נהנתי בשניהם. בכל מקרה-המון מזל טוב ובהצלחה!

יפעת22

New member
כרמית שלום, יש לי המלצה על קיטרינג

פיצוצי שמתאים לתקציב שלכם! שם הקיטרינג "מוסקט" ואמנם אנחנו עדיין לא התרשמנו מהם בארוע שלנו (החתונה ב-11/10), אבל היינו בכמה ארועים ובטעימות והם לא רק טעימים אלא גם אנשי מקצוע מעולים ומאד מאד נחמדים (טפו-טפו-טפו). אם את רוצה פרטים, רק תבקשי... שיהי בהצלחה והמון מזל טוב!

למעלה