תערוכת משחקים

Dark K

New member
תערוכת משחקים

יש בארץ תערוכת משחקים? ואני לא מדבר על תערוכת משחקים של סלקום או אזור\יום בתערוכה אחרת.

erezor

New member
גררר

בד"כ את תערוכות המשחקים יוזמות המפתחות או המפיצות, ואין כאלו גדולות בארץ, או לפחות לא בכמות וברמה שתצדיק פתיחת תערוכה עם כל מה שכרוך בכך.

De-Panther

New member
לדעתי כן יש סיבה וקהל להרים תערוכת\כנס משחקים

לשחקנים ולא (רק) למפתחים. ככה שהצדקה אני חושב שיש. מי צריך להרים כזה דבר בארץ? אין לי מושג. כרגע מי שמארגנים כנסי משחקים זה בדרך כלל אתרי המשחקים השונים(ויגיימס, גיימר וכו')

erezor

New member
ברור שיש מקום

גם אני כגיימר הייתי רוצה לראות פה כנסים ותערוכות. אבל כמה חברות גדולות יש פה בארץ שמסוגלות להרים כנס גדול ומעניין שלא ימצה את עצמו תוך חצי יום? החברות שמפתחות משחקי פייסבוק ופלאש ויישומי סלולארי לא ימשכו אותי לבוא לשום תערוכה.

De-Panther

New member
מה היה מעניין אותך לראות בכנס כזה שמיועד לאלו

שמשחקים ולא לאלו שמפתחים?

IndigonFlash

New member
לפני 5 (?) שנים

הייתה תערוכת משחקים בגני התערוכה שאני לא זוכר את השם שלה. מילאו ביתן שלם ב... כלום בעקרון. היו עמדות פלייסטיישן וזירת קרבות רובוטים, ואיזה 2 דוכונים של ציוד היקפי למחשב. 60 שקל ובזבוז זמן ענקי. קשה להרים תערוכה רצינית כזו בארץ לדעתי, כי אם הקהל הישראלי בקושי משלם על משחקי מחשב, אז שהוא ישלם על להיכנס כדי לראות משחקים? :)

De-Panther

New member
גם אני לא אהבתי את התערוכות שהייתי בהן בארץ..

אבל לדעתי כן אפשר להרים כנס רציני בארץ. אז נכון, רוב הסיכויים שלא יהיו בו חדשות רציניות שלא שמעו עליהן באינטרנט. אבל דברים אחרים כן יכולים להיות. מה אתה היית רוצה שיהיה בתערוכת משחקי מחשב?

IndigonFlash

New member
ובכן

בהתחשב בזה שאין משחקי AAA שמפותחים בארץ (או שאפשר לספור אותם על חצי יד), הקהל שאליו "תערוכת משחקים קלאסית" בה חברות מציגות משחקים ונותנת אפשרות לשחק הוא קהל קאזואלי (כלומר - משפחות, ולמתג את זה כתערוכת משחקים בינלאומית או משהו - כמובן שמשפחות יבואו!), אבל זה לא משהו מעניין כ"כ כמובן. מה שכן, אפשר למשוך קהל "רציני" ע"י תוספות. קודם כל עמדות משחקים זה דבר נחמד, אבל למה לא להרים במסגרת התערוכה LAN Party מסיבית? אולי לא בסדר גודל כמו אלו שיש בשבדיה (אלוהים ישמור מה הם עושים שם), אבל אירועים קודמים בישראל הצליחו לא רע בכלל ואפילו המשתתפים שילמו על השתתפות. במסגרת ה-LAN, אפשר להרים טורנירים ולהציג אותם על מסכים עם פרשנויות. זה לא משהו שהוא בכלל נתפס בארץ (אני חושב שהפעם הראשונה שזה נחשף לקהל הרחב זה בכתבה של ידיעות אחרונות מלפני חודשיים על הסצנה של סטארקראפט בקוריאה), וזה דווקא יכול למשוך אנשים מתוך עניין לראות איך זה. לעזאזל, אני נהנה להסתכל במשחק סטארקראפט מפורשן היטב יותר מאשר משחק כדורסל/כדורגל (למרות שאני לא דוגמה טובה :D)

erezor

New member
אז זה כבר משהו אחר לגמרי

וזאת לא תערוכת משחקים. רוצים להרים פה משהו רציני? אולי אחת היבואניות הגדולות, כמו אטארי או ישפאר, יזמינו כמה חברות מחו"ל להציג פה כותרים חדשים. לדבר כזה, בתור גיימר, הייתי מאוד שמח ללכת.

IndigonFlash

New member
בספק שכזה דבר יקרה

בידיעה שרובו המוחלט של הקהל הישראלי משיג משחקים באופן בלתי חוקי, אף אחד לא ירצה "לצ'פר" אותו.

erezor

New member
ברור...

ובגלל זה אני לא מאמין שאפשר לעשות פה משהו רציני. הרי אין לתעשייה בארץ את היכולת להציג משהו מספיק גדול שירתק גיימרים רציניים.

De-Panther

New member
מישהו בפורום אחר העלה רשימה שדי ממצה את מה...

שאפשר להעלות בארוע כזה: "תכנים: - הרצאות מן הסתם. - דיונים "פאנלים", על כל דבר שקשור... ע"ע ממשחקי מחשב, דרך קונסולות, גם ניידות, עד לפיתוח, שיווק, מחירים וכל מה שקשור. - הקרנת טריילרים. אני יודע שבלעדיות זה קשה להשיג בישראל, אבל מה שאפשר. - משחקי LAN, כמובן. - שתהיה תמיכה רשימת כלשהי מאיזשהי חברה, רצוי לא של הד ארצי או אטארי ישראל, אלא אשכרה של איזשהי חברה אירופאית. - מכירה מסובסדת של משחקים. במיוחד בישראל." הרצאות, דיונים, פאנלים, אלו דברים שאין בעיה לארגן. גם מצד השחקנים וגם מצד המפתחים(הסבר כללי על איך מפתחים משחק, גם אנשים שמפתחים רק משחקי קאז'ואל יכולים לתת. וזה לא שאין בארץ אנשים שמפתחים דברים רציניים יותר) הקרנת טריילרים - אז דברים בלעדיים לארוע כזה בארץ, רוב הסיכויים שלא יהיו. אולי יהיו דברים מהסצנה המקומית. טורנירים ומשחקי רשת - זה משהו שאפשר לארגן. תמיכה של חברות מחו"ל, אולי אפשר יהיה. אבל סיכוי ממש ממש קלוש שמשהו כזה יתרחש. מכירה של משחקים - זה לגמרי תלוי במפיצות. אני יודע על אנשים שמנסים להרים כנס כזה. אבל זה משהו שבארץ מאוד קשה לעשות. ההודעה של הבחור מהפורום האחר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=4&MessageId=134539864

erezor

New member
אבל זה עדיין לא ממש תערוכה...

אני רוצה משהו כמו E3, אבל קטן, כי אי אפשר להרים משהו אפילו קרוב לזה בארץ. משהו כמו בליזקון. אני רוצה שיציגו לי דברים שלא יכולתי לראות לפני כן באינטרנט. טורנירים ממש לא מעניינים אותי והם לא עונים להגדרה, וגם לא סדרה של הרצאות. בגלל זה אני מאמין שאין ברירה (לפחות כל זמן שאין פה חברות משחקים גדולות שאשכרה גם יהיה להן משהו מעניין להציג לכולנו), שאין ברירה אלא כן לשתף את אטארי או הד ארצי, ולהביא משהו מחו"ל

De-Panther

New member
E3, גם בקטן, לא יהיה פה. לא בשנה הקרובה לדעתי

מהסיבה הפשוטה, שגם אם המפיצות הישראליות ישתתפו, אני בספק שהן יוכלו להביא משהו שלא קיים באינטרנט, לכנס ישראלי. אני מניח שיוצרים ישראליים כן יוכלו להציג דברים שהם עדיין לא שיחררו לציבור הרחב, אבל קשה לי לדעת אם יהיה משהו שיעניין גיימרים רציניים. (לא כל שנה צץ רייזינג איגל או פטרוגרד)

voguemaster

New member
זאת לא הייתה תערוכה

זאת הייתה תחרות בעיקר. מעט מאוד היה שם בנושא של "תערוכה". הייתי שם ומיציתי די מהר. הבנתי שאין לי סיכוי ב-TEKKEN ועדיף לי טורניר של STAR CONTROL 2

Dark K

New member
ביאסתם אותי

הלוואי ואני יראה את היום שאני יהיה בתערוכת משחקים בישראל ויכריזו בה על כותר חדש.. מה הסיכוי חחח :(

למעלה