תערוכות בוגרים

nuritsp

New member
תערוכות בוגרים

מישהו ראה את התערוכות? אין תגובה? הציגו הרבה איור בבצלאל השנה

pipidi

New member
יש שרשור על הנושא ב"תקשורת חזותית"

יש קצת תמונות מויצו וגם משנקר אם אני לא טועה.

eyoor

New member
http://www.skober.com

כשאי לבקר בתערוכת הבוגרים של שנקר שפתוחה עד ה 29 לחודש. אתר של אחד הבוגרים: www.skober.com

tomash11

New member
נחמד

אהבתי את האתר אבל הוא "עמוס" לי מדי. מאד אהבתי את הקטע של הכתם, שהוא נזרק וממשיך עוד מעט לנוע... השחור באתר מאד דומיננטי, מכביד עלי משום מה בעין. העבודות עצמן יפות:)

במשך השנה ראיתי את העבודה של "Cats"

(ומודה שגם הצצתי בסקיצות על שולחן העבודה) וזו אחת העבודות היפות שראיתי שם. דמויות נהדרות ומעביקות "חתוליות" בצורה מינימליסטית ונקיה.

מתלהב

New member
אני שמעתי שהוא לא טוב כמו האיור

שהציגו בשנקר (מקווה להתרשם בעצמי בקרוב)

nuritsp

New member
איור בבצלאל

ראיתי את השרשור אבל מה הקשר לתחום האיור? פורום שלם לאיור ואף אחד לא אומר כלום? לא פלא שאתה חושב שבשנקר יותר טוב

המחלקה בשנקר נחשבת לטובה יותר

ואני חושב שרואים את ההבדלים בתוצאות (אם כי לא בכמות)- הרבה יותר סגנונות, נסיונות מעניינים ויחס של עבודות טובות לעומת אלה שפחות. לעומת שנקר, לבצלאל יש מחלקת אנימציה הרבה יותר טובה - בין השאר כי לשנקר אין בכלל מחלקת אנימציה (עדיין) אלא רק קורסים במסגרת מסלול איור. ועבודות האנימציה, רובן ככולן, היו מצויינות גם אלו שאינן "פרוייקט גמר" אלא אפילו סרטים קצרים של שנה ג'. רק דבר רע אחד יש להגיד על ההגשה - שנה שעברה נודב אולם ההקרנות לצורך הקרנת כל הסרטים יחד, השנה הצריכה הצפיה נדידה בין חדרים וקומות (ולמה בכלל להקרין את אותו סרט בכמה חדרים שונים, בקונטקסט שונה?) ותנאי הצפייה לא היו אידיאליים- או כסאות כתר-פלסטיק ליד השולחנות בכיתות, או פופים מול מסך טלויזיה קטן, או פשוט לעמוד. אבל גם בבצלאל היו עבודות איור טובות (ומצטער שאין לי תמונות, אולי מי שצילם יוכל להוסיף): מדריך הציפורים התל-אביבי עשוי בצורה נקייה ומתאר נוף (מזוהה מראש אמנם לתל אביביים) בצורה טובה מאוד. מה עושות האיילות בלילות - איור לשיר של לאה גולדברג. עבודת איור מדהימה, מרגשת ומשעשעת. האיילות והפילות כלהקת רקדניות בהפקת תיאטרון- רוקדות, מתחפשות לחיות אחרות ומשחקות עם עזרי הבמה. יש מאין, תוכנית רב שלבית - עבודה יפה מאוד, במיוחד למי שאוהב את הסגנון הטכני והמדוייק של האינפוגרפיקה (או תיאור מפרט, אם לדייק). לא לוותר על פוסטר למזכרת! שושלת מנדלבאום היא עבודה בבובות מצחיקה מאוד ומוזרה (in a good way). בנוסף היו עוד עבודות של אירו ספרים שונים, שלצערי אני לא זוכר בדיוק את הפרטים.

eyoor

New member
אבל...

המחלקה לאיור אכן נחשבת לטובה יותר אבל הדבר לא מדויק. בשני המקומות צוות המרצים כמעט זהה, הקורסים זהים, תהליך העבודה והמחשבה ופיתוח הרעיונות זהה, והגישה האיורית הכללית אליה מחנכים את הסטודנטים דומה אף היא. לכן שנקר רק "נחשב" לטוב יותר אך למעשה המחלקות כמעט זהות. וזאת אני אומר בתור בוגר המסלול לאיור בשנקר ועל סמך היכרותי עם מסלול הלימודים והסטודנטים בשתי המכללות.

eyoor

New member
שאלה יפה והשובה היא פשוטה מאוד.

כאן נכנס הסטודנט עצמו לתמונה. כולנו אינדיבידואלים ואת כולנו מעניינים תחומים אחרים. אבל ישנה כמובן אינטראקציה גדולה בין הסטודנטים לבין עצמם. בשנקר למשל הקבוצה שסיימה את הלימודים השנה הייתה קבוצה מאוד מגובשת שעבדה יחד על הכל, התייעצה על הכל וגם יצרה לעצמה קו מנחה וחשיבה דומה ברוח העבודות. אבל בכל זאת לכל אחד יש את האופי שלו ואת הדברים שלו. כך למשל מישהו ילך לכיוון של ספרות ילדים ומישהו דווקא לכיוון של מבוגרים. בבצלאל לעומת זאת אין קבוצה שעובדת יחד בגלל העובדה שלא קיים מסלול איור, אלא כל סטודנט בחר להתמקד בקורסים באיור לעומת קורסים אחרים בתקשורת חזותית.

SCaToPHaG

New member
טעות

יש בבצלאל מסלול איור מובהק. בשנים ג' ד' סטודנט שבוחר במסלול איור לוקח כמעט אך ורק קורסים באיור. קורסים בתחומים אחרים הם בחירה.

eyoor

New member
צודק אבל

אבל בכל זאת אין בבצלאל כיתת איור אורגנית לחלוטין. בכל מקרה, זה לא ממש משנה. בשני המקומות רמת האיור דומה וגבוהה ומהווה בסיס טוב לעתיד מקצועי בתחום.

שכנה

New member
טעות

אלא אם כן הם חזרו בהם מהחלטתם, החל מלפני שנתיים במקום 5 מסלולים (עיצוב גרפי-טיפוגרפי, פרסום, מולטימדיה, אנימציה ואיור) יש 2 מסלולים, ומתחילים בהם החל מאמצע שנה ב': ברודקסט ופרינט. איור (משום מה) נכנס בפרינט.

SCaToPHaG

New member
טעות

קודם כל עניין הפיצול בשנה ב' בוטל לחלוטין. הלימודים משותפים לחלוטין בשנתיים הראשונות, וכמובן כוללים לימודי איור. בשנה ג'+ד' אפשר לבחור במסלול שהוא כולו איור. וגם בגרסה הקודמת, של 2 המסלולים - זה היה אך ורק מסלולים לשנה ב'. בשנה ג' הקלפים מתערבבים מחדש, ואפשר לבחור בין איור, גרפי-טיפוגרפי, ברודקאסט-אנימציה, ופרסום.

mika butaflika

New member
מדריך הציפורים התל-אביבי

בבקשה, תמונה אחת מתוך הספר "על גגות תל-אביב - מדריך ציפורים עירוניות" , שדברי הפתיחה שלו מציגים את תמצית הרעיון : עירנו מחולקת לשני חלקים זה שמעל הגגות וזה שמתחתם. בחלק העליון, הפתוח, המאוורר, החופשי, גרים היונה והדרור, העורב והסנונית, ואילו בחלק התחתון, ההומה, הרועש וגועש מצטופפים כל השאר, אנחנו. שכנינו מלמעלה מכירים היטב את הרגלינו ואורחות חיינו. הם יודעים איפה שיירי האוכל שלנו והיכן מקומות המסתור שבחצרנו. אבל אנחנו, שגדלנו בתוך העיר והורגלנו למראותיה, שוכחים לפעמים להקשיב ולהביט סביב. זהו מסע היכרות עם העיר ודייריה המכונפים, עם מי שחיים קרוב אלינו אך רחוקים מתשומת ליבנו. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ול"שנקרים" ול"בצלאלים" : לא לריב, ילדים. בבצלאל יש עבודות נהדרות ובשנקר יש עבודות נהדרות, העיקר שתבואו לראות את התערוכות, תהנו, ותעשירו את עולמכם.

eyoor

New member
הלוואי ו...

הלוואי והיה לי עותק של הספר הזה. איפה אפשר לקנות?

greeneye

New member
איזה יופי!

הלוואי שהייתי מצליחה לצייר ככה. אני לא מבינה את האמנים האלה, ורוצה לדעת לעשות את זה. למשל הלבן הזה, מסביב לחלק מהציפורים. מתי לשים? על איזו ציפור? באיזו צורה? למה דווקא פה? באיזה צבע? זה באמת מטריד הדברים האלה.

למעלה