תערובת לקטנוע???

tomy6691

New member
תערובת לקטנוע???

שלום! ברשותי קטנוע 50 סמ"ק שתי פעימות. ואני זקוק לתערובת של בין 20% ל 30% והייתי רוצה לדעת איך אני אמור להכין תערובת דלק זו. אם אפשר אז את כל הדרך. אם אפשר לקבל תשובות במהרה זה יעזור, תודה מראש לעונים!

אתה מתכווון לתערובת דלק ושמן?!

אם כן שמים 2% שמן לליטר דלק, על השמן קטנול רשום את היחס של השמן בדלק לפי סמ"ק

tomy6691

New member
אפשר יותר מדוייק?

כרגע קיבלתי את הקטנוע ואני יודע שאני צריך יחס של 2 אחוז אבל איך אני מודד את זה? אני בערך כמה זה? כף, כפית?

Moo Moo

New member
קח איתך כלי מדידה (כוס עם סימונים)

או אפילו מזרק עם צינורית גומי, על כל 1 ליטר שאתה מתדלק תוסיף 20CC שמן ישירות למיכל דלק (במידה והמיקסר שמן לא עובד). תידלקת 5 ליטר? הוסף 100CC שמן.

אני אישית הייתי לוקח ג`ריקן

של 4-5 ליטר וממלא 3 ליטר ושם 6 אחוז שמן, יש בקטנול בחזית סרגל כזה שקוף של ליטר שמחולק ל4, הייתי מעריך פחות או יותר לפי זה כמה זה 2% או 6% אבל לי היה ווספה בלי מערבל אז הייתי עושה את זה ידנית עם הג`ריקן , לא יודע אם זה יהיה נוח לך.. אבל אחרי הערבול הידני שעשיתי הייתי מעביר את הדלק לבקבוק ליטר וחצי וממלא במיכל דלק

tomy6691

New member
תודה לעונים!

לא הבנתי, אני אמור לערבב את הדלק עם השמן?? השמן הופך להיות כחול כזה.. יש לי קטנוע ישן מאוד שנת 76 אז אני מעריך שאין מערבל או משהו כזה.. אני חייב לשמור על המנוע של הקטנוע, זה די חשוב לי כי זה אספנות! תודה לעוזרים!

אז כן תשקשק את התערובת

הדלק צהבהב והשמן(קטנול) כחלחל וששניהם מעורבבים אמור להיות צבע ירוק, תלוי בצבע השמן

tomy6691

New member
כמה שאלות..

אוקי אז ככה הקטנוע מאוד מאוד ישן.. התכוונתי ל3% שמן ומפני שהקטנוע ישן יש צורך בלהכין את התערובת. יש לי כלי מדידה, נגיד ואני שם 1 ליטר אז אני שם 10 מ"ל?? יש צורך בלערבב את השמן עם הדלק, איך אני עושה זאת? אם אני שם יותר מידי שמן זה יכול להרוס את המנוע? תודה למשיבים..

קצת סדר

על כל ליטר דלק שאתה ממלא תוסיף 2% שמן מאיכות טובה (חצי סינטטי של MOTUL או AGIP או סילקולין, צריך לעלות 50 שקלים לליטר שמן) 2% מליטר אחד (1000מ"ל) הם 20 מ"ל יותר מידי שמן (3% או 4% או יותר) לא ישמור לך על המנוע אלא דווקא יגרום נזק

tomy6691

New member
איזה נזק הוא יכול לגרום??

פשוט זה מנוע ישן אז אני חושב שעדיף 3 אחוז, לא?

tomy6691

New member
איך אני מערבב את התערובת?

מה זה המיקסר הזה שאתם מדברים עליו?

שום מיקסר ושום מערבל

אחרי שהוספת 2% שמן לליטר אתה מערבב את שניהם בג`ריקן או בקבוק, מה שתרצה.. טוב טוב עד ליצירת מרקם אחיד, וזהו - תכניס למיכל דלק

לך לפי הוראות היצרן

חפש מדבקה או משהו כזה אם אין אז שים 2% יותר שמן לא ישמן יותר את המנוע וישמור עליו כפי שאתה חושב יותר שמן בדלק, מוריד את אוקטן הדלק, ואת יעילות העבודה ו יגרום לחום גדול יותר בתא השריפה, תוצרי פיח גדולים יותר, פלאג שיפסיק לעבוד די מהר, ועוד ועוד

למעלה