תעסוקה לעולה חדשה

תעסוקה לעולה חדשה

היי,
קרובת משפחה שלי באמצע שנות השלושים שלה מתכוונת לעלות לארץ בקרוב מארה"ב.
היא די מוטרדת מעניין התעסוקה ואשמח להכוונה.
יש לה תואר ראשון כללי (בארה"ב זה קצת שונה לפי מה שהבנתי ממנה), היא מדברת עברית בסדר (כזו של שיעורי עברית בבית הכנסת בימי ראשון. לא מדהים אבל בהחלט אפשר להסתדר עם העברית הזו בארץ). הניסיון שלה הוא בעיקר בעבודה עם ילדים (בכל מיני מסגרות חינוך בלתי פורמלי או המקבילה שלהם לצהרונים או משהו כזה).

מה לדעתך/ם היא יכולה לעשות פה בארץ ? למי צריך לפנות ? האם העברית שלה מהווה מכשול בעייתי והיא חייבת תחילה ללכת לאולפן או שיש מקצועות שהיא יכולה לעבוד בהם גם עם עברית של עולה חדשה. ד"א – היא לא שוללת לימודים אם יש צורך בכך כדי לעבוד אבל חוששת מאוד מלימודים בעברית (מה שנראה לי מקטין את טווח האפשרויות).
אשמח לעצות מועילות לטובת הקלה על קליטתה בארץ.
תודה!

הי

קודם כל
יש כאן המון עולים מארה"ב שהצליחו להשתלב בשוק התעסוקה
עם יש לה עברית בסיסית אין מניעה שהיא תעבוד בגנים כסייעת ובצהרנים
או להיות מורה לאנגלית
ואני בטוחה שעוד דברים רבים אחרים - מצריך חשיבה..

כן ממליצה שהיא תמשיך בשנה הראשונה להיות באולפן
וכך היא גם תוכל להכיר אנשים וללמוד מרעיונות אחרים להשתלבות בשוק התעסוקה

אני הכרתי הרבה עולים מארהב ומקנדה צרפת ועוד שבאו ללמוד באוניברסיטה
בלי שום עברית והם השתלבו יפה מאוד - שווה לבדוק עם אוניברסיטאות האם הם מציעים
מסלול לעולים חדשים בשפה שלה שמשלבת גם לימודי עברית.

מקווה שזה עוזר
ובהצלחה לה

rozmari100

New member
מעניין אותה ללמד אנגלית ?

אם כן היא יכולה לנסות להוציא בארץ תעודת הוראה ואז ללמד באופן רשמי דרך משרד החינוך.
אפשרות נוספות היא קורס חונכים באנגלית – ואז העיסוק הוא בעיקר בחינוך הבלתי הפורמלי (שיעורים פרטיים, חוגים וכדומה) או בארגונים עסקיים (לטובת לימוד אנגלית עסקית).
ד"א – יש קורסים לחונכי אנגלית שמיועדים לדוברי אנגלית ומרבית השיעורים ניתנים בשפה האנגלית כך שזה בהחלט יכול להקל עליה עד שהיא תצבור קצת יותר ביטחון עם השפה (וזה יקרה). אם המיקום רלוונטי אז היא יכולה לבדוק את הקורס tutors בבית ברל (שמעתי דברים מאוד טובים. מאוד פרקטי). חוץ מזה היא כמובן יכולה לפנות לגורמים המטפלים באוכלוסיה זו בארץ כמו הסוכנות היהודית שבוודאי יכולה להפנות אותה למקומות רלוונטיים.
עליה קלה וברוכה המצטרפת

למעלה