תענית אסתר ובכלל

תענית אסתר ובכלל

1.מה זה נקרא לקבל את הצום יום לפני? 2.מותר לשטוף את הפה או לצחצח שיניים בתענית אסתר? ובכל הצומות האחרים? תודה.

חלק מתשובות

1]לקבל מיום לפני זה להתחיל לצום מערב של יום לפני כמו כיפור, 2]אסור לשתוף עד אחרי הצום

אופירA

New member
מנהל
כעיקרון

אסור לשטוף את הפה ולצחצח שיניים בכל תעניות הציבור. אבל יש פוסקים שהקלו בתעניות הציבור (מלבד יום כיפור), למי שקשה לו מאוד שלא לצחצח את השיניים - שיכול לצחצח בזהירות, ובתנאי שייזהר לא לבלוע שום טיפת מים. לכן מי שצריך - יכול לסמוך על כך. אין עניין לקבל את הצום מערב התענית בתענית אסתר, ואין עניין להחמיר בצומות בדורות הללו, שהגופים והנפשות חלשים. יש בזה אפילו טעם לפגם, ברוב האנשים.

asaf2000

New member
"קבלת הצום"

בתעניות שהם לא תעניות ציבור כגון מי שרוצה לקבל על עצמו תענית שובבי"ם וכד' צריך לקבל על עצמו את התענית יום קודם בתפילת המנחה (או עד השקיעה).

אופירA

New member
מנהל
יש על מי לסמוך

רוב הפוסקים פסקו לאסור רחיצת שיניים ופה בתעניות ציבור, ולהסתפק ביריקת הרוק כדי להחליש את הריח הרע מהפה. אבל יש פוסקים שפסקו שאפשר לרחוץ בתנאי שאינו בולע מים. אם אינני טועה - גם הרב עובדיה יוסף פסק כך.

אופירA

New member
מנהל
להחליט

כלומר כמו שאני מקבל על עצמי להחמיר שלא לטלטל בשבת אפילו כשיש עירוב שמתיר לטלטל - כלומר אני מחליט שאני גוזר על עצמי את החומרה הזו, ומרגע שהחלטתי - ההחלטה הזו מחייבת אותי, ואינני יכול לשנות את דעתי לפי מצב הרוח או בנסיבות שונות - כך גם אני מחליט לקבל על עצמי צום (לא מדובר בתעניות שחז"ל חייבו את הציבור, אלא בתענית יחיד, שאדם מחייב את עצמו ואינו מחוייב מעיקר הדין), ומרגע שהחלטתי - אינני יכול לשנות את דעתי ולהחליט אחרת. ההחלטה הזו צריכה להיעשות יום קודם לכן.

למעלה