תעלת קרפל

ndavidor

New member
תעלת קרפל

שלום, אני עובדת בתור מתכנתת, ויש לי לעיתים כאבים בפרקי הידיים. בצבא (לפני 5 שנים) זה אובחן בתור "סינדרום תעלת קרפל כרוני", ונאמר לי להפסיק להשתמש במחשב, מה שלא באמת ריאלי למתכנתת... ניסיתי את כל הפתרונות שייעצו לי - מקלדת ארגונומית, ג'לי לעכבר ולמקלדת, פעילות עם הידיים כל רבע שעה, לקוונן את הגובה בין הכסא לשולחן וכו' - והמצב באמת השתפר - אבל עדיין כל חצי שנה אני נתקפת בכאבים בלתי נסבלים ליומיים-שלושה ביד הדומיננטית (של העכבר מנהסתם)... לפעמים בסוף יום עבודה יש לי הרגשה לא נעימה ביד כאילו היא תפוסה (כאילו שיש "קנאקים" לכודים במקומות מוזרים שאין בהם אפילו מפרקים), ואני משחררת אותה בכל מיני מתיחות מוזרות ואז הכאבים נעלמים. רציתי לשאול מה אני יכולה לעשות? האם כדאי לעבור ניתוח בגלל כאבים שתוקפים פעם בחצי שנה? הכאבים שבאים לעיתים הם נסבלים בהחלט. השאלה האם הם יגרמו נזק מצטבר? האם קיים פתרון שהוא לא ניתוח? קראתי באינטרנט שזמן ההתאוששות מניתוח פתוח/סגור לוקחת כמה חודשים... תודה רבה!

כאבים

שלום, הסימפטומים אותם את מתארת אינם מתאימים בהכרח לאבחנה שניתנה לך לפני מספר שנים. פני לבדיקה אצל אורטופד, בבדיקה גופנית ובדיקות עזר ניתן לשלול/לאשש את האבחנה. לגבי החלק השני של השאלה, הוא תלוי באבחנה.בכל מקרה לפני ניתוח ישנפ דברים נוספים שניתן לעשות על אף שבאבחנה של תסמונת התעלה הקרפלית ניתוח הוא הפתרון היעיל ביותר. בברכה,

למעלה