תעלת פנמה, שאלה.

israelsze1

New member
תעלת פנמה, שאלה.

אולי זה לא המקום המתאים, אבל פה יש די חכמים.. בעקבות כתבה ב YNET על תעלת פנמה נזכרתי בנושא שמציק לי בעיניין זה.. למי שלא יודע המעבר נעשה בעזרת מחסומים נפתחים/נסגרים כדי לפצות על הפרש הגבהים בין שני האוקינוסים.. השאלה שעולה, מן הסתם היא שפני המים הם במישור אחד ווהאוקינוסים מן הסתם מחוברים , וגם במישור אחד.. וז למה יש הבדל באוקינוסים בין שני צידי פנמה?

itamartal

New member
אני חושב

אני חושב שאין הפרש בין האוקיינוסים, אבל פני האדמה בשטחה של התעלה הוא גבוה מעל פני הים. האמריקאים כאשר בנו את התעלה, השתמשו במי הנהר שזורם שם (ונמצא מעל גובה פני הים), גם לחשמל, וגם בשביל למלא את הסכרים הכפולים הגדולים שיעלו את הספינות לגובה פני המים של התעלה. צירפתי ציור להמחשה...

israelsze1

New member
התלהבתי פה מהנוער החכם שלנו ../images/Emo45.gif

וגם לך be_2 תשובותיך נהדרות... מחזיק לכולם פה אצבעות

2_be

New member
אז עכשיו אתה תיהיה נציג נוסף שעבר

את גיל הנוער?
ונציג נוסף שקשור לתחום האלקטרוניקה
ו
<2_be שנכנסה לאינטרנט רק לשלוח דואל ומצאה את עצמה פה עוד פעם
>

arifell

New member
עד איזה גיל נחשב נוער?

אם אני סטודנט, אני נוער
?

amir_aikido

New member
יש הפרש בין פני המיים בימות שונות

אם אני זוכר נכון, אין הפרש בגובה פני המיים בין האוקיינוסים, אך יש הפרש בגובה בין ימות שונות (הים התיכון, הים השחור וכו') ובין האוקיינוסים, כאשר פני המיים בימות גבוהים יותר. ההפרש נובע מאגן הקוות גדול יותר של הימות לעומת נפחן בהשוואה לאוקינוס, והוא איננו מתבטל למרות "חוק הכלים השלובים" בשל הגבלות שנובעות מהמבנה של החיבורים בין הימות והאוקינוסים שגורמות לספיקה מוגבלת בלבד. למי שזה לא מסתדר - שיחשוב על אגמים. אמיר

arye9

New member
והערה קטנה

קודם כל תשובתו של איתמר נכונה. שימוש נוסף בברכות LOCK יש בנמלים רבים בעולם בהם יש הבדלים גדולים בגובה המים בין שעות הגאות והשפל, כך שגובה המים בנמל נשאר קבוע.

למעלה