תעלומת שינה

תעלומת שינה

הקטן בן 4 וחצי חודשים וכל לילה אותו דבר....נרדם עם ציצי למשך 40 דקות , מתעורר - צריך להרדים אותו ( כל דרך מתקבלת על ידו בברכה רק לא להרדם לבד)וחוזר לישון.....לא מבינה למה הוא מתעורר ? בדיקת נוכחות ? ....מה דעתכן ?

כרמיון

New member
זה גיל שהם עוד לומדים להירדם בלילה

אני חושבת שבגיל של הבן שלך, הרבה תינוקות לומדים להפוך את שנת הלילה לארוכה. זה דבר אחד להירדם לשינה קצרה של גג שעה שעתיים, וזה דבר אחר לשקוע בשינה ארוכה של הלילה. לכן ההירדמות של הלילה קשה - וכשהם צריכים לשנות מצב תודעה ולשקוע בשינה העמוקה יותר, תוך כדי התהליך הם לפעמים מתעוררים בבהלה. אבל זאת רק תיאורייה שלי שעלתה על דעתי. אני לא מתיימרת לבסס אותה על דעתם של אנשי מקצוע

כרמיון

New member
כן, זה לא סותר את מה שאמרתי ../images/Emo13.gif

הוא לומד ומתקדם, רק שזה עדיין לא הולך לו חלק אז הוא מתעורר באמצע התהליך. בגיל הזה גם הרבה פעמים מתחילים להם סיוטים

../images/Emo41.gif מנצלש"ת ../images/Emo41.gifסקר קטנטנון שנת לילה

1) בן כמה הפשוש/ה שלכם והאם ישן לילה שלם? 2) אם כן ממתי? אם לא - כמה פעמים מתעורר/ת בלילה? 3) האם עשיתן משהו כדי לעודד שנת לילה ארוכה ורציפה?

ואני אתחיל:

1) בן 7 חודשים- כבר לא יונק (עד חצי שנה ינק) 2) מתעורר כל 4 שעות לאכול שזה בעצם פעמיים מתחילת הלילה שלו (אם נתחשב בלילה שלי- זה יוצא פעם אחת) מידי פעם מתעורר ומתבאס לגלות שהמוצץ לא בפיו ואז דורש טיפול בנושא
3) ניסיתי לתת לו מים לילה אחד - ומה שקרה זה שהוא התעורר כל שעתיים
נראה לי שהוא פשוט רעב..... אז איך זה? איך זה? שכל הילדים של כולם ישנים לילה שלם??? האמת- זה לא כזה נורא לקום להאכיל ולחזור לישון (כל הסיפור אורך 10 דקות) אבל כשמספרים לי שאחרים ישנים לילה שלם - אני מתחילה לפנטז על שנת לילה ארוכה..... מה אצלכן?

lulyK

New member
../images/Emo29.gif

1. בן ה-3 ישן 11-14 שעות בלילה (תלוי אם צריך להעיר אותו לגן). לבן ה-3 חודישם יש בד"כ "שנת לילה" של 4-6 שעות ואחריה עוד 4 שעות. אותי זה מספק ומקווה שלא תהיה רגרסיה. כדי לעודד את זה אני מקפידה להודות על מזלי הטוב מדי לילה
.

chipadripa

New member
ביתי בת חודשיים ,

ישנה בלילה בדר"כ מ 24:00 עד 6:00 בבוקר רצוף (זה ככה רק בשבועיים האחרונים ואני מקווה שזה ימשיך כך..טפו טפו טפו).אחרי שאוכלת ב6 - היא נרדמת לעוד שעתיים שלוש

בן שנתיים וחודש

ישן לילות שלמים מגיל שנה וחודשיים, פרט למקרים בהם הוא חולה. לא עשיתי שום דבר כדי לגרום לכך שיישן, אבל הוא גמל את עצמו מהנקת לילה בגיל שנה וחודש.

hagitb1

New member
בת 3 חודשים

הולכת לישון ב- 20:00 קמה בשלוש ארבע אוכלת וחוזרת לישון עד שבע שמונה. גם אני מפנטזת על שנת לילה רצופה אבל מודה מאוד על מה שיש.

מאיהאמא

New member
בת חצי שנה וחצי

שיגרת לילה מתחילה בין שבע לשבע וחצי: אמבטיה ,אוכל ולישון בשעה 20:00. מתעוררת שוב ב 23:30 , 03:30 שוב בערך בשבע וחוזרת לישון עד שמונה. בקיצור אני קמה הרבה, אבל מודה כל בוקר שלפחות היא אוכלת וחוזרת לישון.

צרת רבים חצי נחמה ../images/Emo3.gif

מיקה בת חצי שנה ושבוע. נרדמת בדרך כלל בסביבות 8-9 בערב ואז מתעוררת כל 3-5 שעות. בדרך כלל כל 3 שעות, בלילות טובים 5 שעות. ככה היתה מאז שנולדה (בעצם היה יותר גרוע
) כבר לא מפנטזת על לילה שלם... השבוע חזרתי לעבודה ומקווה שזה ישתפר כדי שאוכל לתפקד וגם כדי שנוכל להעביר אותה לחדר שלה (בינתיים אני מתעצלת לקום בלילה לעבור חדר, הרבה יותר נוח כשהמיטה שלה לידי)

הצחקת אותי ../images/Emo6.gif עם השורה שלך

"כבר לא מפנטזת על לילה שלם..." ואיך אומר השיר: "יום יבוא... יום יבוא..." מקוו שיבוא במהרה.... תודה על התגובה

מצטרפת אליך לשיר../images/Emo79.gif

אויי כמה שזה נכון הוצא לי א המילים מהפה. לא יודעת מזה שינה כבר מגל 4.5 חודשים (כיום הוא הן 10 חודשים)
. אבל עושה לי את הביה"ס של החיים. וממשיכה... "יום יבוא, יום יבוא ואולי עוד נישן כמו תינוק...."

אהלן...

לא היה הרבה מה להבין. זה היה בקטע של הזדהות והבנה. וחיזוק השיר ...

למעלה