תעלומת קטונתי

Ohle74

New member
תעלומת קטונתי

זו הודעה שפרסמתי פה בעבר, אני מנסה את מזלי שוב:

"שלום לכולם,

ככל שאני מעמיק לחקור את משפחת אבי נשמעות מסורות משפחתיות מענפים שונים.

אחת ממסורות אלו היא כי היה חומר כתוב על אודות המשפחה, אך בינתיים לא מצאתי כלום.

רסיסי המידע שקיבלתי הם שמרדכי טייטלבוים (בן ר' אברהם יהושע העשל חרי"ב) כתב על המשפחה וממקור אחר נאמר לי שאיש (מסתורי משהו) כנראה בשם יוסף (יוסלה שוורץ???) שכונה קוטוינתי (קטונתי?) כתב פירוש לספר דניאל (עסק בקבלה) וגם כתב על המשפחה.

בקיצור אין לי מושג או קצה חוט (חיפשתי בקטלוגיי ספריות באינטרנט ונעזרתי בחיים לוי), לא מצאתי דבר.

האם למישהו כאן יש רעיון?"

זהו השרשור המקורי:

[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For[/URL]umId=325&MessageId=81003590

Ohle74

New member
יוסף שוורץ סבא קדישא מנתניה

והנה גיליתי מקובל בשם יוסף שוורץ מנתניה (וקצה חוט לנתניה ולשוורץ כבר יש לי), ר׳ יוסף שוורץ ז״ל בן חיים, אשמח לקבל כל מידע נוסף אודותי ואודות משפחתו. ר׳ יוסף כונה גם סבא קדישא.

Ohle74

New member
הסוגיה הברסלבית

סבי ר' ישראל דב ב"ר יצחק משה לעווי היה חסיד ברסלב. זה מכבר התברר שר' ישראל דב אודסר מחסידי ברסלב הידועים היה בן דודתו מדרגה שניה. האם הדברים נכונים גם באשר לר' יוסף שוורץ הנתנייתי, אזי יסתבר שהקשר הברסלבי המשפחתי היה מאוד מקובל (תרתי משמע).

friend9

New member
מרדכי טייטלבוים

א. שנות חייו ומקומו.

ב. אולי יסייע לך הנמצא במחלקת ארכיונים של הספרייה הלאומית

מס' הארכיון ‬ ‫ ARC. 4* 1522 01 54 ארכיון אברהם חן
‬‫ שם ‬ ‫ מרדכי טייטלבוים. ‬
‫ תאריך ‬ 1923
‫ תיאור ‬ ‫ בתיק רק: שני מכתבים מאת מרדכי טייטלבוים אל הרב חן בשאלות הגות. ‬
‫ סוג חומר ‬ ARCHIVE
Uplink ‫ סדרה 1: התכתבות ‬
‫ מספר מערכת ‬ 003371128

Ohle74

New member
מרדכי ב"ר אברהם יהשע העשיל חרי"ב טייטלבוים

תודה חבר,

זמניו - 1876 לערך- 1924 נולד בצפת נקבר בביה"ק הישן בחיפה. בהחלט נראה לי שמציאתך קשורה אליו. אין לי דרך להגיע אליהם בעצמי לצערי.

שבוע טוב!

חייקין

New member
טייטלבאום

מצאתי בעץ משפחתי את יהודה טייטלבאום 1863 - 1942.
אלמנתו נישאה לסבא רבא שלי שהתאלמן באותה שנה.
לפני שנים רבות סיפר לי אמנון טייטלבאום ז"ל על ביקוריו בביתנו לפני קום המדינה ורק כאשר קבלתי המידע על יהודה הנ"ל "ירד האסימון" אמנון היה אחיין של יהודה וביקר את דודתו לאחר נישואיה השניים.
אגב, אמנון הפיק סדרה יפפיה "פה לן יה"

Ohle74

New member
טייטלבאום

אינני יודע אודי. כמדומני לא"י העשיל חרי"ב טייטלבאום היתה אחות. כמדומני צאצאיה היו ממשפחת מנשטר, מנסטר, מוינשטר. לא העמקתי בצד הזה כיוון שזה צד מנישואין.

למעלה