תעלומת ה saratoga....

android

New member
תעלומת ה saratoga....

בסטארטרק 4 המסע הביתה יש את הספינה saratoga ובפיילוט של ds9 גם שם סיסקו משרת ב saratoga עכשיו תסכימו איתי שזו לא אותה ספינה.. מה עוד גם אין עליה אות כמו enterprise a או b ושות'.. אז איך זה הגיוני או שזו סתם פאשלה? או שכבר שאלו ואני סתם שואל..?

Lu Tze

New member
אממ...

אולי הסרטוגה הראשונה לא הייתה מסידרת NCC והסרטוגה השנייה כן. כמו עם האנטפרייז הראשונה וה-NCC.

android

New member
אם היא לא ncc אז היא בד"כ אבטיפוס..

אך זה לא המקרה.. לפחות לא שידוע לי.. (ולפי זכרוני גם ראיתי ncc.. אני אבדוק את זה.. )

sysiphus

New member
אני לא מבין איפה התעלומה?

כן, זו לא אותה ספינה. יש מספר רב של ספינות ששמן מופיע בסדרה המקורית וחוזר כשם של ספינה אחרת ב"דור הבא". כשמציינים את שמה של האנטרפרייז, לא מציינים אותו עם הסופית, בגלל שבכל זמן נתון יש רק אחת, אז לא ממש צריך, מסיבה זו גם לא צריך לציין שמדובר בסרטוגה A, B או F... בשמות כאלה אפשר למנות גם את ה-Hood ואת ה-Monitor אם איני טועה, כמו גם את ה-Constellation ורבות וטובות אחרות, אני משוכנע... יחד עם זאת, אכן לא זכורה לי ספינה אחרת חוץ מהאנטרפריז שיש לה במספרה סופית של אות לאחר המספר הסידורי, אבל זה לא אומר דבר - אנחנו לא יודעים מהי החוקיות לנושא זה. בהנחה שלסרטוגה (כדוגמא לשתי ספינות במרווחי זמן גדולים עם אותו השם) היו שני מספרי NCC שונים בין התקופות, ייתכן שבמקרה של האנטרפרייז החליטו להשאיר את המספר כאות להמשכיות, בהיותה ספינת הדגל של הצי, ואילו לא הייתה המשכיות שכזו בסרטוגה - אחת נבנתה בהפרש של 50 שנים מהשנייה (נניח?).

android

New member
תגובה..

לפי דעתי זה עלול ליצור בלבול אם יהיו ספינות עם אותם שמות אפילו אם זה לא באותה נקודת זמן... אני יודע יחסית בבירור שמה שהוא לא ncc הוא ספינה או אבטיפוס או מבצעים מיוחדים ושות'.. עכשיו לא רק שלא אמרו את האותיות.. לא בds9 וגם לא בסרט אין אותיות.. לכן זו פאשלה רצינית.. זה פשוט שהם לא שמו לב (או שזו אותה ספינה.. למי שיש את הפיילוט של ds9 שיגיד את ה serial ) דבר אחרון.. star trek 4 - lets do the time warp again:)

sysiphus

New member
בקרב מי זה ייצור בלבול בדיוק?

במציאות (זאת שלנו...) למי שרואה את הסדרה בחטף, לא אכפת וגם לעולם לא ידע שבשני מקומות שונים בעולם של TREK יש שתי ספינות באותו השם. לחובבים אדוקים (מעריצים, או "טרקרים"...) אין בעיה להיכנס לאתר המתאים, או לחפש באנציקלופדיה הנכונה, להבין ולדעת שיש הסבר הגיוני וברור לחלוטין. מה רע בזה שיש שתי ספינות עם אותו השם? זה קורה הרבה בעולם כולו, גם כיום... ספינה מושמדת או אובדת בנסיבות כאלה או אחרות וכמחווה לספינה המקורית, בונים דגם חדש, או קוראים לספינה חדשה על שמה. או שמא, בשני ציים או בשתי תקופות זמן באותו הצי רוצים לחלוק כבוד לאותו האדם... ומה לגבי העולם של TREK. לאנשים שם אין בעיה. איפשהו בסוף המאה ה-23 הייתה ספינה בשם "סרטוגה". הייתה גם ספינה אחרת 70 שנים לאחר מכן עם אותו השם. אז מה? את מי זה בדיוק יבלבל שם? ולגבי היוצרים. גם אם הם לא שמו לב, מייק אוקודה שם לב והנושא כמובן מופיע באנציקלופדיה... בין זה לבין "פאשלה רצינית" יש מרחק גדול מאוד. למען האמת, מרחק של "פאשלה רצינית" ועוד קצת, כדי לגרום לזה להפוך ל"פאשלה רצינית"...

sysiphus

New member
בקרב מי בדיוק זה ייצור בלבול???

במציאות (זאת שלנו...) למי שרואה את הסדרה בחטף, לא אכפת וגם לעולם לא ידע שבשני מקומות שונים בעולם של TREK יש שתי ספינות באותו השם. לחובבים אדוקים (מעריצים, או "טרקרים"...) אין בעיה להיכנס לאתר המתאים, או לחפש באנציקלופדיה הנכונה, להבין ולדעת שיש הסבר הגיוני וברור לחלוטין. מה רע בזה שיש שתי ספינות עם אותו השם? זה קורה הרבה בעולם כולו, גם כיום... ספינה מושמדת או אובדת בנסיבות כאלה או אחרות וכמחווה לספינה המקורית, בונים דגם חדש, או קוראים לספינה חדשה על שמה. או שמא, בשני ציים או בשתי תקופות זמן באותו הצי רוצים לחלוק כבוד לאותו האדם... ומה לגבי העולם של TREK. לאנשים שם אין בעיה. איפשהו בסוף המאה ה-23 הייתה ספינה בשם "סרטוגה". הייתה גם ספינה אחרת 70 שנים לאחר מכן עם אותו השם. אז מה? את מי זה בדיוק יבלבל שם? ולגבי היוצרים. גם אם הם לא שמו לב, מייק אוקודה שם לב והנושא כמובן מופיע באנציקלופדיה... בין זה לבין "פאשלה רצינית" יש מרחק גדול מאוד. למען האמת, מרחק של "פאשלה רצינית" ועוד קצת, כדי לגרום לזה להפוך ל"פאשלה רצינית"...

android

New member
בקרב החיילים... מניין לך לדעת שה...

סרטוגה לא התפוצצה בצורה נוראית ונהפכה לסמל זיכרון.. ואז כששואלים על הסרטוגה החדשה (שגם היא התפוצצה בסופו של דבר.. בורג.. ) לא ידעו למי מתכוונים כי הם חונכו עם משהו כמו יום זיכרון לצוות של הסרטוגה.. עקב זה שאין לי זמן אם אתה מוכן להעלות לכאן מהאנצקלופדיה את מה שאמרת אני אודה לך מאד..

sysiphus

New member
אבל זה יכול לקרות עם כל שני דברים..

בעלי מאפיינים משותפים, אז איזה שטויות... זה לא קשור לסרטוגה (כי היו הרבה ספינות מדגמים שונים בזמנים שונים בעלות אותו השם - ראה ערך "אנטרפרייז") או לעובדה שמדובר בספינה. אם דבר כזה יבלבל, זה יבלבל אנשים עם כל שטות. דברים כאלה קורים, והם לא מעידים על שום פאשלה, לא בצי הכוכבים ולא בקרב יוצרי הסדרה. עד כה בהסטוריה ישנן לפחות 2 ספינות אנטרפרייז - ספינת המפרש ונושאת המטוסים. אתה חושב שמישהו מתבלבל? אני מנחש שקיימת ספינה בעלת שם זהה בצי הבריטי ובצי האמריקאי (ויכול להיות ספינה בעלת שם זהה ב"משמר החופים" ובצי הצבאי) - אתה חושב שמישהו מתבלבל? נו באמת...

נריה_ה

New member
אעשה השוואה לחיל הים שלנו

אצלנו גם אם קוראים לספינה בשם של ספינה שכבר הייתה בחייל, (לדוגמא אילת) לא מוסיפים אות או מספר... אם אני לא טועה גם בציים האמריקאיים זה ככה. חוץ מזה אם אני לא טועה באופן רשמי כל האנטרפרייז נקראות אנטרפרייז. רק למספר הסידורי שלהן נוספת אות.

wolf359

New member
USS SARATOGA

מדובר בשתי ספפינות שונות, בעלי מספר רישוי שונה, כפי שמקובל בחילות ים מודרניים ובהסטוריה של סטאר טרק. למשל הדיפיאנט שהוצגה בסידרה המקורית בפרק THE THOLIAN WEB, והדיפיינט של סיסקו, שני מספרים שונים בתכלית. החריג הוא באנטרפרייז שם נשמר המבפר הרישוי מספינה לספינה למעט החריג של הוספת האות. ע"ע סרטוגה הישנה : http://www.startrek.com/library/ships.asp?ID=123560 ע"ע סרטוגה של סיסקו: http://www.startrek.com/library/ships.asp?ID=70484

למעלה