תעלומה

תעלומה

מי יודע מה אומר הקטע הבא? קונג פו לעומק אני לומדת קונג-פו ובית הספר שלי, שמבאלה, הוא כרגע היחיד בארץ שמלמד קונג-פו מלא, כלומר לא רק את אמנות הלחימה, אלא גם את דרכי ההתפתחות האישית, הריפוי ושכלול היכולות של מסורת הקונג-פו. אני מבלה יחסית המון זמן באתר בית הספר שלנו, בעיקר בקישורים ופורומים הפתוחים רק לתלמידים, אך חלקים נרחבים מהאתר משרתים את הציבור הרחב. אני קוראת בשקיקה מדי שבוע (מתעדכן במוצ"ש) את עיתון "חדשות שמבאלה" המיועד לציבור הרחב ומכיל כתבות מרתקות על עצמנו ושכלול היכולות שלנו בעזרת תרגילי קונגפו לא לחימתיים וישומיהם ביום יום: http://www.shambhala.co.il/kungfu/news/news.html מתוך המקום הזה: http://www.haaretz.co.il/captain/pages/ShArtCaptain.jhtml?contrassID=11&subContrassID=0&itemNo=734097

לא הבנתי את זה:

מתוך "חדשות שמבאלה": בעז בן-נפתלי, 32, לומד קונג-פו כשלוש שנים וחצי, מטפל במקצועו מספר על יישום אישי שלו של מודעות לסביבה: "ישבתי בפאב בנמל תל אביב והצלחתי לא לאבד את המודעות למה שאני עושה במהלך הישיבה בפאב. במהלך הבילוי ישבתי וסרקתי את הבר, התרכזתי באנשים והתבוננתי במה שקורה בסביבה. שמתי לב שאנשים נמצאים בתוך מעין בועה דמיונית ורק מעניין אותם לדבר והם לא שמים לב למה שקורה מסביבם." עלו בתוכי שאלות ואני באופן כללי תמה: איך הוא הגיע לתובנה הגאונית הזו?

ואשאל שוב: מה לא הבנת?

התובנה של בעז אינה כה מרחיקת לכת, אני מסכים, אבל מצד שני גם להיות מסוגל להבחין בזה בפאב זה לא דבר טריוויאלי. האם אתה מנסה לעודד פה מעין שרשור "וואו שמבאללה ממש ממש שונים מכל בי"ס אחר לקונג פו שאני מכיר ואף הזויים?" . אם כן - חסוך אותו מאיתנו, וחפש בהיסטורייה של הפורום. יש כמה כאלה, ואחסוך לך את הקריאה: נכון, שמבאללה שונים, אבל נראה שהאנשים שם מבסוטים לאללה ומקבלים תמורה מצויינת עבור הזמן והכסף שלהם. הלוואי עלי 100 תלמידים עם כשבעים ברשימת ההמתנה. בן טל שחר כנראה עושה משהו נכון.

קוף-סאן:

א. החברים של נאטשה מצאו את העומק הזה ב"אני אוהב אותך בגלל שאני אוהב אותי" כבר בתשעים ושתיים כמדומני.
להיות ידידותים לסביבה ולמחזר
. ב. שמעתי על לוחם אחד שאיבד פעם את המודעות בפאב: התעורר למחרת בבוקר עם... " INPUT מענין"
... ג. גוטמן צודק: 100 תלמידים ועוד 70 בהמתנה... א נ י מקנא

Tonjin

New member
מקנא, מקנא.. זה לא קצת PC מידי?

כי לא רק ע"פ אורך רשימת ההמתנה (אותה אגב אף אחד חוץ מבט"ש לא יודע באמת) ימדד ביה"ס... הרי גם אתה וגם גוטמן, אם באמת הייתם רוצים - הייתם יכולים די בקלות ליצור קבוצה/חוג "תואמת שאמבלה"... והעובדה שבחרתם לא לעשות זאת בכל-זאת אומרת משהו לדעתי.. עם כל השאר אני מסכים..

cutelion

New member
היהירות שבך

מעוררת גיחוך
ואגב: אני לא תלמיד של בט"ש , אני לא מכיר אותו ,ולא ראיתי כיצד הוא מלמד, בדיוק כמוך (נכון?למרות שנראה כאילו אתה מכיר אותו מילדות ושהתאמנת אצלו שנים). ולכן אני לא מדבר שטויות בקשר לביה"ס שלו!!! ברור לי שתמצא מה להגיד (משהו בנוסח "אז אתה אומר שצריך ללמוד אצל מישהו במשך שנים כדי להעיר על הלימוד שלו ???"
), כבר ראיתי הודעות אחרות שלך בפורום

crane

New member
מה הפריע לך?

כמעט כל מי שמסתובב קצת בעולם אומנויות הלחימה הישראלי ובפורום, מכיר את הגישה המאוד יוצאת דופן של בט"ש. טונג'ין רק רמז, ואני מסכים איתו, שאם יובל היה רוצה כל כך הרבה תלמידים, הוא היה יכול לחקות את הגישה של "שמבאלה". עצם העובדה שהוא לא עשה כך אולי מעידה על משהו. הערת אגב- להגיד למישהו "אני יודע שאתה הולך להשתמש בטיעון X", לא מורידה מתקפותו של טיעון זה.

cutelion

New member
זוהי בדיוק היהירות

ה"ידיעה" שאם יובל (ואני משתמש בשם זה , רק כי טונז'ין בחר בו , לא בא לרגע להוריד מכבודו של יובל בתור מדריך) היה רוצה , הוא היה יכול "לחקות" את בט"ש ולהשיג את אותה הכמות של תלמידים. מאיפה הידיעה הזו ? והרי רק המחשבה של לאמץ גישה מסויימת על מנת להשיג עוד תלמידים , והמחשבה שחיקוי שכזה שלא בא ממקום אמיתי יעבוד , היא היהירות שאליה אני מתכוון. זה שבט"ש לא מקובל על אנשים מסויימים , לא מוריד מהאפשרות שהוא לפחות אמיתי וכנה בגישתו , מה שלא יאפיין אף אחר שינסה , ככה בקלי קלות כמו שטונז'ין מציג זאת , לחקות את גישת הלימוד של בט"ש. זה לא כל כך מפריע לי אגב , זה כבר בעיקר מצחיק אותי

ועכשיו תורי לשאול

האם אתה מכיר את "יובל"? אולי ליובל יש מטענים שהוא יכל היה לשלב במסגרת מה שהוא מלמד שהיו דומים למה שבט"ש עושה, והוא בוחר שלא לעשות זאת? אם הוא היה בוחר לעשות זאת, האם היה זה "חיקוי"? אתן דוגמא שמגיעה דווקא מיובל נחמקין האמיתי. יובל למד במשך כמה וכמה שנים ג'ודו ואיידו, באווירה "מסורתית". אצלינו בבית הספר האווירה היא שונה. אם יובל יחליט עכשיו לשנות את האווירה לכיוון ה"מסורתי היפני", האם זו תהיה יהירות וחיקוי? אני באמת מלא הערכה לבן טל שחר. אני לא מבין מספיק בקונג פו כדי להגיד משהו על הקונגפו שלו, אבל נראה שהוא בנה לעצמו בי"ס מכובד, מלא באנשים שמרוצים להיות שם. אני חושב שחלק מהמרכיבים של ההצלחה שלו והמרוצות של התלמידים שלו הם אלנטיים "רוחניים" כאלה ואחרים. האם כל אחד יכול בקלות לשכפל את מערך הלימודים הייחודי של בן? אני בספק גדול. האם יהיה זה סביר לטעון שחלק ממה שאנשים מחפשים כשהם מחפשים "קונג פו" זה "רוחניות"? ייתכן. אם כך, גם אם אני לא משכפל לחלוטין את שמבאללה, יש סיכוי שאם נגיד הייתי מלמד קונג פו, ובוחר להוסיף אלמנטיים רוחניים (לאוו דווקא לפתוח ספר ניו אייג' ולהקריא פרקים נבחרים, אלא דברים שאני מאמין בהם), ייתכן וזה היה מושך יותר תלמידים (שזה לדעתי מה שטונג' ניסה לרמוז עליו). וייתכן ולא. האפור

cutelion

New member
אנסה להבהיר

היהירות (אפשר גם להשתמש במילה "זלזול" , או סתם לחשוב שאתה יודע הכל) - היא לא כי דובר על בט"ש. באותה מידה יכל טונז'ין לציין שמות של מדריכים אחרים ועדיין הייתי כותב דברים דומים. עכשיו אנסה להבהיר יותר מדוע דבריו של טונז'ין מזלזלים ויהירים: אתה רשמת: "האם כל אחד יכול בקלות לשכפל את מערך הלימודים הייחודי של בן? אני בספק גדול" - בלי קשר לעד כמה בן מדריך טוב בקונג פו , מן הסתם אף אחד לא יכול "לשכפל" את מערך הלימודים שלו. למה ? כי זה מערך לימודים שלו , ושנובע ממנו (האם זה מסובך להבין דבר כל כך פשוט?) באותה צורה גם אף אחד לא יוכל לשכפל את מערך הלימודים של יובל ... עכשיו קצת יותר ברור? עכשיו אצטט שוב את משפטו של טונז'ין ושל crane: טונז'ין: "הרי גם אתה וגם גוטמן, אם באמת הייתם רוצים - הייתם יכולים די בקלות ליצור קבוצה/חוג "תואמת שאמבלה"..." crane: "טונג'ין רק רמז, ואני מסכים איתו, שאם יובל היה רוצה כל כך הרבה תלמידים, הוא היה יכול לחקות את הגישה של "שמבאלה"." עכשיו תחליף אם אתה רוצה את השם שמבאלה בשם אחר של ביה"ס לא"ל )אם זה יותר נוח לך( , ואת השם בט"ש בשם אחר של מדריך מוערך , עדיין שני המשפטים הם משפטים גם לא נכונים , גם יהירים , וגם מגוחכים - כי הם מציגים את יכולת ההדרכה הייחודית של המדריך כמן משהו שאפשר פשוט לחקות , מתוך אמונה שזה גם יעבוד
ולמען הסר ספק , ייתכן מאוד , שאתה או יובל , יכולים להכניס אלמנטים רוחניים ללימוד שלכם , ושזה ישנה את שיטת הלימוד , ויביא עוד אנשים , אולי זה ירחיק אנשים (אנא אערף?) אחלה ומגניב. אבל יש הבדל בין זה לבין לחקות שיטת לימוד של מישהו אחר , או ליצור ביה"ס תואם לשלו , הלא כן ?
מקווה שעכשיו כוונתי הובנה יותר

Tonjin

New member
אגב, לפני שאתה הולך רחוק מידי עם

התיאוריות שלך ושופך יותר מידי מילים מהמקלדת - יצא לי לפגוש את יובל וגוטמן, ההודעה שלי כוונה אליהם לאחר ובגלל ההתרשמות שלי מהיכולות שלהם: אני לא יודע אם כל אחד יכול לפתוח קבוצה "תואמת שאמבלה" (אגב, גם כאן כדי ליישם שיקול דעת בקריאה ולא לקחת דברים מילולית מידי), אבל הם לדעתי - כן..

Tonjin

New member
למזלי, את הסינגל-מאלטים אני לא צריך

לדמיין....

Tonjin

New member
צחק, זה בטח עדיף על להתעצבן...

חוץ ממה שכבר ענו לך כאן, וחוץ מזה שמעולם לא טענתי שבט"ש לא כנה ואמיתי בגישתו אני רוצה להזכיר לך שחיקויים בעולם האמיתי (ובעיקר בעולם הניו-אייג' שם בד"כ אנשים רוצים הכל מייד ואם אפשר גם בקלות) נמכרים הרבה הרבה יותר בקלות מהמוצרים המקוריים - באמת.. תשאל את לואי-וויטון ודונה-קארן...

avshalomat

New member
אפשר לחלוק?

דיסקליימר למדתי פעם בשאמבאלה, לטעמי ישנם מס היבטים בשאמאלה שקצת מקשים על העיכול, אבל חלק גדול מהעיניין שלפי מיטב שיפוטי, בט"ש הקים מסגרת לימוד דאואיסטית למהדרין, עם יכולת ללמד אנשים שלא היו יכולים אפילו להתקרב לתחום בצורה אחרת, אני חושב באמת ובתמים שזה (זהירות מילה פלצנית בדרך) מופלא, זה מופלא כי זאת מערכת שמאפשרת שינוי אצל אנשים, והרבה פעמים אנשים שהיה קשה מאוד לגשת לשינוי הזה בלי המערכת. כמובן שבסופו של הדברים האלו הם טכניים, והלימודים הם טכניים, הלימודים בשאמבאלה לא יכולים לבוא במקום תפיסת חיים, מערכת מוסר,ובאופן כללי בחריה של במה אני רוצה להיות, אבל הם כן מאפשרים מערכת שינוי עד לרמה מסויימת. מה שחשוב כאן הוא השינוי שהאדם מצליח לבצע כלפי עצמו, וביחס לעמדותיו הקודמות, מדידה בהיבטים אובייקטבים הוא אומנם חשוב אבל לא מספיק חשובה גם היכולת ליצור שינוי ברמה האישית.

Tonjin

New member
תגיד, אתה יכול להרחיב לגבי מה אתה

נתכוון ב"מסגרת לימוד דאואיסטית"?

אני לא יכל או יודע לעשות אותו דבר

הכישורים שלי וגם הכישרונות שלי - מצויים בתחומים אחרים - לטוב ולרע. לו ידעתי (מקווה שעוד יקרה לי
) כיצד להיות נאמן לדרכי ועדיין להגיע למאה תלמיד, הייתי שמח... ואולי זו ההצלחה הגדולה של בט"ש...

Tonjin

New member
אבל שוב, להיות נאמן לדרכך זו זו

ההצלחה האמיתית, מספר התלמידים זה רק בונוס.. אבל עזוב שטויות - תעשו המון חיים בפיליפינים, זה הרבה יותר חשוב מהדיון הזה...

למעלה