תעלומה.....

הדס ח

New member
תעלומה......./images/Emo53.gif

חזרתי מבילוי בירושלים עם מפקדי מונטיפיורי.... היבול: תעלומה
הסיפור הוא כזה: ידעתי, כפי שציינתי כבר, שאני דור 7 בארץ. רציתי למצוא את הדור הראשון אשר עפ"י חישובים כללים היה צריך ליוולד בערך בשנת 1820 בטבריה. במפקד הראשון מ- 1839 נמצא אדם בשם אליהו הכהן ולו בן בשם אברהם הכהן אשר נולד ב- 1823. שמחתי וזה התחבר טוב כי מבחינת השמות גם נכדו הוא אברהם. בנוסף לכך מוצאו של אביו הוא מהעיר ווהראן שבאלג´יר, וגם המשפחה בקורסיקה אמרה שהם יודעים שהמוצא הוא מאלג´יר. במפקדים עליהם עברתי היום קיוויתי למצוא המשך והצלבת מידע. במקום זה מצאתי במפקד של 1855 ברשימת היתומים את השם אברהם דיבו הכהן ששם אביו שמעון שקדוח, מקום הולדתו דמשק, בן 19 (כלומר נולד 1836), הגיע לארץ הקודש ב1849.. בדף האלמנות של אותה שנה נמצאה צולטאנה, שם בעלה שמעון שקדוח, מקום הולדתה דמשק. ישנן בסוף שתי הערות: האחת היא כי בנה ובתה רשומים בלוח היתומים ובלוח היתומות. ההערה השניה היא התעלומה- "ידעי טומא" (או משהו שקרוב לזה כי קשה היה לקרוא את הכתב), ובעלה המיר דתו בדמשק וברחה לכאן עם בנה ובתה... אז יש לי כהן דיבו וגם השם אברהם מתאים אבל השנים.... השנים לא מתאימות... וחוץ מזה יותר לא מופיע השם כהן-דיבו...
תעלומת מישנה היא שם המשפחה: כהן-דיבו או הכהן-דיבו או דיבו-הכהן... מה זה הדיבו הזה????? יש כל מיני כהן ולחלק מהם יש תוספות שונות כמו ארזי-כהן וכהן-סקאלי.... מי שמע מי יודע מה פשר התוספות
אשמח לקבל כל רעיון וכל עזרה שתוביל לפתרון התעלומות.
הדס

כוכה

New member
אל תתיאשי

נראה לי שהתעלומה תיפתר ואם לא במהירה - הרי שהמחקר יהיה מרתק, זה בטוח!!!!!!! צריך להגיע לחוקרי התקופה, חוקרי הישוב הישן.

הדס הנפלאה, תראי מה עשית לי ../images/Emo5.gif

אמנם ציינת לפני מספר ימים שאת נוסעת לי-ם לבית הספרים הלאומי, אך לא ציינת שאת נוסעת לעיין במפקדים. המפקדים האלו הם קרש ההצלה שלי בכמה תעלומות משפחתיות, ועכשיו את המנוסה בעניין ותוכלי לספק לי כמה תשובות... 1. באיזו שפה המפקדים? באיזו צורה (ספר? מיקרופלמים? אחר?) 2. האם צריך לתאם ביקור לעיון בהם מראש? 3. והכי חשוב: אילו מפקדים יש שם? היו, אם זכרוני אינו מטעני, 7 מפקדים בין 1839 ל - 1875 (משום שבעת ביקוריו בארץ). האם כולם זמינים? ובכלל, ספרי איך היה הביקור, טיפים, המלצות וכו´. אם המפקדים זמינים וקריאים - אני אסע לשם גם
ארנון

הדס ח

New member
המפקדים

השר מונטיפיורי ושלוחיו היו מאד יעילים אך לא מאד מדויקים כפי שגם מצוין במפקד היחיד שיצא ב
ועליו כבר דיברנו. צריך לקחת מראש בחשבון שלא כולם נרשמו, וגם לגבי מי שנרשמו ישנם לעיתים אי דיוקים. המפקדים כתובים בעברית אבל, בכל מיני סוגים של כתב שאני לא יודעת בדיוק את שמותיו. ברוב המקרים ניתן לקרוא אותו בקלות ובמקרים אחרים עם קצת מאמץ. הבעיה העיקרית היא שהם על מיקרופילים (שזו זוועה אמיתית בעניני.. מתכון בטוח למיגרנה....
שגם הגיעה...). המיקרופילים מצולמים מתוך היומנים כך שאין שם רק מפקדים אלא גם כל מיני דברים אחרים, ובנוסף הם לא תמיד קריאים בגלל איכות החומר....... מטושטשים, כתב קטן מאד מאד ולא ברור (
יכול להיות שהבאת זכוכית מגדלת טובה תהווה עזרה ). לא צריך לתאם ביקור, והכל זמין, אך לא ניתן לצלם מתוך המיקרופילים ללא אישור בכתב מלונדון שם שמורים האורגינלים. ישנם 5 מפקדים. מהשנים
1839
1849
1855
1866
1875
. המפקדים מקוטלגים וצריך למצוא את המספר המתאים. מספרי הסרטים בקטלוגים מתחילים בסביבות 6151. הם מחולקים בתוכם למקומות השונים בהם נערכו, ולאשכנזים וספרדים בתוך המקום. כך שכשמחפשים עיר מסוימת עדיין ברוב המקרים עוברים בדרך גם ערים נוספות. אני חיפשתי בטבריה בספרדים ועכשיו אני כבר מרגישה חלק מהעיר כי ראיתי את כל השמות שחוזרים על עצמם.... וחשבתי על כך שכשהאנשים באו לקבל תמיכה כלכלית ממונטיפיורי הם לא חלמו על זה שמישהו יישב במזגן בירושלים (או בלונדון) ויחפש את שמותיהם.... הם בסך הכל רצו לקיים את משפחתם עוד חודש או משהו.... פרט טכני נוסף... יש במקום קפטריה סבילה... וכן שמירת חפצים.
לכל מי שמתכוון לחפש שם הדס

סחתיין על התשובה המפורטת...

כלומר, אפשר להגיע ככה סתם לבית הספרים הלאומי ולעיין במפקדים - בלי תיאום, בלי הכנה ובלי סיפורים מיותרים
מצוין. אז, כנראה, אסע בקרוב לירושלים... ארנון

הדס ח

New member
בבקשה...בילוי נעים..

היה כבר מישהו מהפורום שאמר במסר פרטי שאני רצינית במובן יסודית...... אז כנראה שיש בזה משהו..... שמחה לעזור בכל עת הדס

למעלה