תעלומה בגינה.....

מומיק

New member
תעלומה בגינה..... ../images/Emo13.gif

שלום לכולם. לפני כשנתיים קיבלתי ענף מוזר של עץ או שיח, את זה אני באמת לא יודע. לאחר שהייה של כשבועיים בכלי מים, נעצתי אותו בקרקע. פשוטו כמשמעו. עברו להם מס´ חדשים, נדמה היה שהדבר שבק חיים, עד שיום אחד גיליתי התעוררות וסימנים ירוקים. כעבור שנתיים זה מה שצמח מאותו ענף קטן ומוזר. ואני מצרף שתי תמונות שצילמתי. אני מוכן ומזומן לשמוע מה זה הצמח הזה שיש לא פרחים לבנים מדהימים בצורתם היפיפיה ולהם ריח שמזכיר יסמין. עץ? שיח? לאיזה גובה הוא מגיע? איך בכלל קוראים לו? מה מקורו.....? תודה על כל מידע......

דטורה

שמו של הצמח הינו דטורה אוהב הרבה מים וניתן להשיג בצבעים צהוב ורוד לבן וללרנר יש כמעט שחור

מוטי בר

New member
זה מלאך המוות בהתגלמות השטן. שומר

נפשו ירחק: הן מהפרחים והן מהפרי. אסור להריח ואסור לאכול. בשנה האחרונה דווח בהרחבה על אדם שמת בארץ משימוש בזרעים כתה מעורר הזיות וממש לא כדאי לנסות נזקים על המוח והכבד. הצמח רעיל ביותר וגדל בר בשפע בכל תל אביב במקומות נטושים ועזובים. כמוהו גם הקיקיון.

מומיק

New member
למוטי בר.....

קודם כל תודה על תשובתך. האם אתה בטוח בוודאות שזה דטורה? ערכתי כמה חיפושים באינטרנט על הדטורה, ומה שראיתי שם לא דומה למה שצומח אצלי בגינה. אולי ישנם כל מיני גירסאות של הדטורה? בכל מקרה, היית ממליץ לעקור ולהפטר ממנו?

מומיק

New member
ללארי שלום רב.

ככל שאני קורא יותא על הדטורה, ביקרתי בקישורים שצרפת, ראיתי תמונות, אני מתחיל להגיע למסקנה שמה שצומח אצלי זה לא דטורה. אצלי הפרחים הם ענקיים ונופלים כלפי מטה, לעומת זאת בתמונות אני רואה שהפרחים צומחים כלפי מעלה. מישהו כתב שם על ריח זוועתי, ואין כאן אצלי בגינה שום ריח רע, להיפך, הפרחים מפיצים ריח נעים שמזכיר ריח של שושן צחור או יסמין. והדבר החשוב ביותר לדעתי - מעולם לא ראיתי על השיח את הפרי העגול המכוסה בקוצים כמו שראיתי בקישורים ששלחת. שאלתי היא : האם אתה מזהה את צמח הדטורה בצילומים ששלחתי. אם כן- אני פשוט עוקר וזורק.

דטורה

הדטורה שמופיעה בתמונה הינה שכיחה במשתלות ואינה דומה לזו הצומחת בר כמו כן הגדרת נכון את נושא הריח אני ממליץ לך להתקשר עם משתלת אריה לרנר בכפר אביב הנ"ל מומחה בגידון היביסקוסים ודטורות ובוודאי תמצא אצלו תשובות בהצלחה.

לארי

New member
מסכים עם דרור. מכיוון שאיני יכול

לתת תשובה חד משמעית, אני ממליץ ליצור קשר עם הבחור ממשתלת אביב ולקבל תשובה ממומחה לזן זה.

Boojie

New member
תגידו, למה להקצין?

יש כמות אדירה של צמחים שרעילים בשימוש לא נכון. יש מספר לא קטן של סולניים שגדלים בארץ בר, ומסוכנים. הרדוף, שגדל בכל חור כצמח נוי, רעיל מאד. ירוקת החמור, שגדלה גם בכל מקום, רעילה. פשוט עשרות צמחים שגדלים כצמחי בר או נוי, רעילים. אז מה נטפלתם לדטורה? בגלל שהיה עליה לאחרונה רעש תקשורתי? ככל שאני יודעת, היו בארץ יותר מקרי מוות משימוש בחליטת הרדופים (שבידי מטפל מיומן, יכולים לשמש כתרופה ללב, בדיוק כמו שדטורה יכולה לשמש כתרופה בידי מטפל מיומן, וכך גם צמחי השכרון ועוד) מאשר משימוש בדטורה. אז בואו נשמור על פרופורציות. דטורה: צמח שמשמש כצמח מרפא (בידי מרפאים מיומנים), כצמח מעורר הזיות ומקדם התגלויות רוחניות ומיסטיות (בידי שאמאנים שיודעים מה הם עושים), שהוא יפה מאד, ושעשוי להיות רעיל למי שמשתמש בו בצורה אידיוטית, כמו כל כך הרבה דברים אחרים בחיים שלנו, ולא נועד לשימוש למי שלא יודע איך. די עם ההתלהמות. זה לא עוזר לאף אחד. אפשר לספק מידע ענייני גם בלי להקים דחלילים מפחידים.

reuven4u

New member
אתה צודק!

גם אני חושב שזה שהצמח רעיל זה לא אומר כלום - לא צריך להרוג אותו בגלל זה - עד שלא ידעתם שזה דטורה - לא רציתם לעקור אותו. אגב - אני חושב שהסוג הזה יהפוך לעצ ממש יפה - ראיתי כאלה במקסיקו - עצ מדהים עם הפרחים האלה. גם קראתי שמבחינה ביולוגית זה לא סוג של דטורה, למורות שהם דומים, וההשפע שלהם גם דומה...

זה אכן דטורה.

בגן ההדגמה של משתלת "שתיל" ברמת השרון יש עץ כזה (נראה בדיוק כמו בתמונה, הפרחים פונים למטה). שם פרחים כתומים. מאוד יפה, לכן התקרבתי לבדוק את הכרטיס שלו ונבהלתי. יש שם אזהרה שמדובר בצמח רעיל.

reuven4u

New member
לאחר שבדקתי באינטרנט:

לאחר שבדקתי באינטרנט: דטורה זה זה DATURA Solanaceae Datura spp. COMMON NAMES: Jimson Weed, Devil´s Apple, Thorn Apple, Stinkweed, Mad Apple, Devil´s Weed, Malpitte, Moonflower, Witch´s Thimble

reuven4u

New member
אבל מה שיש לך

זה זה: FAMILY : Solanaceae (Nightshade) GENUS : Brugmansia SPECIES : spp. COMMON NAMES : Brugmansia, Angel´s Trumpet, Tree Datura, Maikoa, Huanto, Floripondio והנה תמונה של עץ מ hawaii

reuven4u

New member
אגב....

גם מסוכן, לא לאכול! (כמו הרבה צמחים שאנחנו מגדלים כי יפים, אבל לא ממש אוכלים אותם!) http://www.erowid.org/plants/brugmansia/brugmansia.shtml

reuven4u

New member
מצאתי באתר הנ"ל

גם לא אמרתי את זה מצאתי באתר הנ"ל אתר מומלץ למי שמתעניין בצמחים פסיכואקטיביים למינהם. :)) http://www.erowid.org

למעלה