תעזרו לי...

תעזרו לי...

שלום חברים, ביום שלישי הקרוב מגיעה לבית ספרינו הקט מנכ"לית משרד החינוך רונית תירוש... אנחנו כמובן רוצים לצאת באמירה ואשמח אם תוכלו לשלוח לי חומר או לתת לי רעיונות למסרים כלפי משרד החינוך... תודה!!! אורן 064653070

זה לא ממוקד,אבל..

"חינוך זו לא מילה גסה" או אם רוצים להדגיש את עניין מרצ "מרצ-כי חינוך זו לא מילה גסה" ערוץ 23,מישהו? טלטול

Carl Freeborne

New member
מתנגד חריף למילה "חינוך"

בעד המילה "השכלה" אתם רוצים שיחנכו אתכם? ובכלל "הזכות לחינוך" אני לא רוצה זכות שיחנכו אותי! אלא שיתנו לי להשכיל! יש הבדל מהותי. כי חינוך זו כן מילה גסה

Alexco

New member
השכלה!

זהו! בדיוק חשבתי על זה, וחיפשתי מילה טובה יותר! תודה רבה

Alexco

New member
רגע

אבל באנגלית גם חינוך וגם השכלה זה Education לא ?

הגינגי

New member
תקטין את האגו שלך מעט

סחטיין על ההתנשאות אבל כל אדם זקוק לחינוך אחר הוא גדל להיות פרא אדם, ותודה או לא גם אתה זקוק לחינוך. אל תחשיב את עצמך יותר מדי.

Carl Freeborne

New member
תירגע!

לא אמרתי את זה. אני התייחסתי לגיל הקצת יותר מאוחר של אנשים, לא לגיל היסודי. כמובן שצריך חינוך בגיל צעיר! העניין הוא שהחינוך צריך להיות בסיס לכך שתוכל לקבל השכלה נאותה שאותה תדע לבחור בתבונה.

בדיוק להפך.

עצם העובדה שבתי הספר הפכו למוסדות שמטרתם היחידה היא השכלה, או יותר נכון לדחוף כמה שיותר מידע לתלמידים לפני הבגרויות, ולא למוסדות חינוכים, היא אחד הגורמים הבעיתיים יותר במערכת החינוך בארץ היום. הרבה יותר חשוב לחנך תלמידים לאי אלימות, לשייויון, לפלורליזם, ולקבלת האחר, וללמד אותם להטיל ספק, ולחשוב מעבר, מלדחוס להם עוד רשימת תאריכים ומאורעות היסטוריים, או עוד שיר ביאליק. את אלה הם יוכלו ללמוד גם לבד בבית אם הם יפתחו ספר היסטוריה או ספרות. ויש מספיק תלמידים גם בתיכונים שעדיין לא התחילו להפנים את הערכים האלה.

Carl Freeborne

New member
את לא חושבת ש...

עדיף שהחינוך יהיה רק בסיס להשכלה ולחיים בחברה הכללית... ולא המטרה?

לא אני חושבת,

שהחינוך אמור קודם כל להיות חינוך. הוא אמור בין היתר לכול חינוך להשכלה, במובן של מתן כלים לרכישת השכלה. לתת לתלמידים את הכלים ללמידת מידע, ולא לדחוף להם את המידע. ברגע שתלמיד יודע להבין את מה שהוא קורא, להבדיל בין עיקר לטפל, לסכם, להסיק מסקנות וכו´, הוא יוכל לרכוש כל ידע שירצה, אבל רוב התלמידים עוזבים הים את מערכת החינוך עם מעט מאוד מהיכולות האלה. זה נראה לי לא הגיוני שתלמידים בי"ב לא ידעו איך לעשות סיכום, אלא רק איך לדקלם מידע. ועדיין אני חושבת שהחינוך הבסיסי לערכים, לחשיבה, וכו´ הוא הרבה יותר חשוב מכל סוג של השכלה שאתה יכול להנהיג. אני לא רואה את ההגיון בזה שקקבוצת תלמידים יודעת לדקלם בעע"פ מה המשמעות של פלורליזם כפי שרשום בספר אזרחות, אבל ברגע שאני פותחת את הפה בשיעור להביע את דעתי מתחילה לצעוק "מוות לערבים". נראה לי שהפנמת ערכי הפלורליזם, הבנתם ומימושם, הרבה יותר חשובה מדקלום ההגדרה בספר.

דניאל

אמנם השכלה היא חשובה,אך ללא החינוך,לא תהיה לאדם\אשה זו תאוות השכלה. באופן אישי אני מתנגדת להחדרה של השכלה לתלמידים\ות שלא מעוניינים לשמוע,זה יוצר אנטגוניזם ולא משיג את המטרה-וחבל שכך! חינוך להשכלה-זה נשמע יותר טוב. קודם חינוך,אח"כ השכלה. טלטול

Carl Freeborne

New member
זה בדיוק מה שאמרתי!

שהחינוך צריך להיות בסיס להשכלה... את מוזמנת להסתכל בהודעות שכתבתי בשרשור הזה.

חננושששששששששש../images/Emo13.gif

מה? היא באה ולא אמרו לי כלום? אני מוכן לעזור לך!!! תתקשר אם תצתרך משהו

למעלה