תעזרו לי

אני אני3

New member
תעזרו לי

אני בת 25, וחבר שלי מבוגר ממני בשנתיים. אנחנו ביחד שלוש שנים וגרים ביחד שנתיים. הקשר שלנו התחיל מעולה, היה מושלם, לא היו יותר מידי ריבים... והיה לנו נורא נורא כיף ביחד. יש לנו עסק ביחד כבר שנתיים ובהתחלה הסתדרנו מעולה בעסק, לא היו יותר מידי ויכוחים והסכמנו על המון דברים. הבעיות מתחילות מזה שעד לפני חודש גרנו מאוד רחוק מההורים שלי, ועכשיו עברנו קרוב אליהם. חבר שלי לא סובל את ההורים שלי בגלל כל מיני סיבות ולא מוכן לסלוח להם על היחס שלהם אליו בתחילת הקשר שלנו (עכשיו היחס שלהם הרבה יותר טוב אבל זה לא משנה לו). לפני שעברנו לאיזור קרוב יותר להורים שלי הוא רצה שנעשה הסכם שהם לא יבואו אלינו יותר מפעם בשלושה שבועות, ואיכשהו בסוף הסכמנו על פעם בשבועיים. אני לא יודעת למה הסכמתי לזה, כנראה בגלל שלא הייתה לי ברירה. הבעיה שלי היא שאני מרגישה שחבר שלי ניהיה בן אדם נורא קשה ואני לא יודעת איך להתמודד איתו. אני נורא אוהבת אותו והקשר שלנו יכול להיות טוב מאוד אבל לפעמים הוא גם יכול להיות נוראי. יש לו המון ביטחון עצמי והוא מאוד אוהב את עצמו שזה טוב מאוד בשבילו, ואני בידיוק ההפך, אני חסרת ביטחון עצמי ואני מרגישה שהוא עוד יותר מוריד לי את הביטחון. יש הרבה מקרים שהוא מעיר לי על דברים שאני עושה ועל דברים שאני אומרת וזה מאוד מוריד לי את הביטחון, אחרי זה אני חושבת על כל דבר שאני עושה ואומרת פעמיים. בקשר לבעייה עם ההורים שלי... נורא חשובה לו הפרטיות שלו והוא לא אוהב שאנשים באים אלינו הביתה. זה לא שהוא אוסר עליי להביא חברות או משפחה הביתה אבל אני מרגישה לא נעים אם אני רוצה להזמין מישהו אלינו הביתה בגלל שאני יודעת שלו לא בא על זה. הוא אומר לי שאני יכולה ללכת להורים שלי מתי שבא לי, הוא רק נגד זה שהם יבואו אלינו כל הזמן. (כי כשאני הולכת אליהם הוא לא צריך לראות אותם) אבל כל פעם שאני הולכת אליהם או פוגשת אותם, הוא מתקשר אליי אחרי כמה שעות ואומר שהגזמתי ומתעצבן עליי. זה גורם לי כבר כאילו לפחד ממנו, אני כאילו מפחדת שהוא יתעצבן עליי. עוד בעייה נורא גדולה שניראה לי שהיא מפריעה לנו לפתור את כל הבעיות היא שאנחנו לא מצליחים לדבר, בכל פעם שאני מנסה לדבר איתו על דברים שמפריעים לי אני מתחילה לבכות וזה מונע ממני לדבר איתו בצורה נורמלית וזה גם מעצבן אותו שאני כל הזמן בוכה. אבל אני לא מצליחה לא לבכות, אני פשוט בן אדם כזה, אני רגישה ולחוצה. אני בטוחה שגם לי יש חסרונות ודברים שאני עושה שמפריעים לו, אבל אני פשוט מרגישה שאני מוכנה לשנות יותר משהו מוכן לשנות וזה לא פייר. כשאני קוראת את מה שרשמתי זה נראה לי כאילו שזה איזה קשר נוראי, אבל זה לא ככה באמת. יש לנו את הרגעים הטובים ביחד ויש את הדברים הרעים. אני ממש אוהבת אותו ואני חושבת שהוא אוהב אותי, הקשר שלנו לא מושלם כמו בהתחלה, אבל אני מפחדת שהוא יתדרדר בעתיד, כי שלוש שנים זה כלום לעומת כל החיים שאאולי אנחנו נמשיך להיות ביחד. ואני יודעת שלכל זוג יש בעיות וריבים אבל אני פשוט לא יודעת איך לפטור את זה. עוד משהו, כשאני אומרת לו שהקשר שלנו פחות טוב מפעם ושלא כל כך טוב לי, הוא אומר שהוא חושב שהכל בסדר, אבל כשאנחנו רבים הוא אומר שנמאס לו ממני. אני חושבת שטיפול זוגי היה עוזר לנו אבל אני יודעת שהוא לא יסכים לזה כי הוא חושב שהכל בסדר. אני באמת לא יודעת מה לעשות כי אני אוהבת אותו ואני לא רוצה להפרד, אבל אני לא רוצה להמשיך להרגיש אומללה כמו שאני עכשיו.

גארוטה

New member
את מתארת

בנאדם די שתלטן, בטוח מאד בעצמו, ביקורתי כלפייך עד למצב שאת מוצאת את עצמך מאבדת את הבטחון העצמי בגלל הערותיו וחוששת להביע את דעתך וכנ"ל בנושא ההורים שלך, הדברים די צריכים ללכת על פי דרכו ורצונו הוא הקובע, אז איך בכ"ז אתם מצליחים לנהל ביחד עסק? מה המקום שלך בעסק? האם דעתך נחשבת? האם בעיניינים עסקיים שלא כמו בעיניינים שבלב את גם חוששת לדבר? לדעתי השותפות העסקית מקרינה על הזוגיות שלכם וכמו שהיחסים בעסק כשותפים כך היחסים ביניכם כזוג, אבל אולי תפתיעי אותי.

אני אני3

New member
צודק

האמת היא שבעסק הוא גם מחליט את רוב ההחלטות הגדולות אבל אני בסדר ים זה כי הוא הוכיח את זה שהוא צודק המון פעמים. בכל הקשור לעסק אנחנו די בסדר... אני גם עובדת קשה וגם מקבלת החלטות קטנות אבל הוא זה שיש לו את הכישרון הזה אז אני סומכת עליו בזה. אבל במה שקשור לקשר שלנו אני לא חושבת שזה צריך להיות אותו הדבר...

גארוטה

New member
למרות שאת חושבת

שהיחסים כשותפים עסקיים לא צריכים להיות כמו היחסים האישיים הזוגיים, לי בכל אופן לא נראה שיש הבדל במיוחד אחרי התשובה שלך שדי מוכיחה שגם ביחסים העיסקיים את די מבטלת את עצמך בפניו... הוא מחליט את רוב ההחלטות (שלא לומר את כולן), הוא צודק המון פעמים (שלא לומר תמיד), הוא בעל הכשרון ואת עובדת קשה ובתמורה מחליטה החלטות קטנות (שלא לומר חסרות משמעות). אין לי כמעט ספק שיחסי הכוחות שנוצרו בעסק משפיעים על יחסי הכוחות בזוגיות, וכמו שהוא מחליט בעסק ככה הוא מחליט על כמות הביקורים של הורייך, על כמה ומתי יבקרו חברים בביתכם, כמה זמן את צריכה להישאר אצל הורייך, מה את עושה לא נכון שפוגע בבטחון שלך עד למצב שקשה לך להתבטא בפניו. מסכימה עם מריוס שטיפול אישי יתן לך כמה תובנות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לכי לטיפול לבד, כדי להתחזק

יש כמה סימנים בהודעתך שמראים על חולשה שלך [לא מולו - אלא באופן כללי]: - "אני לא יודעת למה הסכמתי לזה, כנראה בגלל שלא הייתה לי ברירה" - "ואני בידיוק ההפך, אני חסרת ביטחון עצמי ואני מרגישה שהוא עוד יותר מוריד לי את הביטחון." וגו' - "הוא מתקשר אליי אחרי כמה שעות" [מה את עושה אצל הורייך שעות?! את כבר לא התינוקת שלהם - או שכנראה שכן...] - "כל פעם שאני מנסה לדבר איתו על דברים שמפריעים לי אני מתחילה לבכות" ועוד ועוד. בקיצור: אפשר ללכת לטיפול זוגי, אבל לדעתי זה לא מה שאת צריכה כרגע. את צריכה לאזן את מאזן הכוחות ביניכם - וזה באמת לא הוא: את תהיי חלשה מול כל אדם, בזוגיות, בעבודה. במקרה הזה, אני נאלץ לומר: הוא דווקא צודק. [ אגב, בפסיכולוגיה בגרוש אפשר לנחש שאולי הוריך שולטים בך, ולא מצא חן בעיניהם שהעברת את הנשלטות שלך אל מישהו אחר. המריבה, אם כן, הייתה "מי שולט בך". יש שתי דרכים לפתור בעיה כזאת: או שיעשו הסכם חלוקה, כל אחד מקבל חצי ממך
, או שתהיי מספיק חזקה שאף אחד לא ישלוט בך]

אני אני3

New member
מעניין...

אני באמת יודעת שאני כזאת חלשה, ואני גם יודעת שלא הייתי מסתדרת עם בן זוג שהיה נותן לי לשלוט עליו כי זה היה מעצבן אותי... ההורים שלי מנסים להתערב לי בחיים ואני מנסה לא לתת להם לעשות את זה, לפעמים זה עובד ולפעמים לא.... בקשר לזה שאני אצלם כמה שעות זה פשוט בגלל שלא נעים לי לא לבוא או ללכת מהר... בקשר להערה הפסיכולוגית זה ניראה לי מעניין מאוד, יש לך עוד עצות? (המריבה על מי יישלוט...)

מריוס זכריה

Member
מנהל
את העצה כבר נתתי

אני יכול, אבל, קצת יותר להסביר. אני מנחש מתוך רמזים שהורייך הם אנשים טובים, שבאמת אוהבים אותך ורוצים בטובתך - הסוג שבעצם אי אפשר לכעוס עליו, הסוג שגם כשהוא טועה, זה מעודף כוונות טובות. אמשיך בניחוש ואומר שהם לא ממש סומכים עליך, וכלן הרגישו כל החיים שהם צריכים להגן עליך. הוציאו אותך מצרות ושמרו עליך וסידרו בשבילך. ואם זה נכון - הרי זו נבואה שמגשימה את עצמה. והנה מצאת סוף סוף גבר טוב באמת, שרוצה לדאוג לך. מה שנקרא: "עברת אליו". הכל בטוב. אבל הקו של חוסר עצמאות נמשך. אם כל הקישקושים שלי עד עכשיו נראים לך בכיוון, אז תביני שאת צריכה עכשיו לבחור באחת מן השתיים: - או להשאר נשלטת ונתמכת כל חייך, לסמוך על הגבר שלידך שימשיך לעשות את ההחלטות הנכונות [ורוב הסיכויים שהוא יעשה זאת]. אם לא תריבי איתו יותר מדי יהיו לכם שלושה ארבעה ילדים והוא ימשיך לאהוב אותך והכל יהיה בסדר. אבל תמיד תהיי אישה קטנה שלו [ואת המריבות בינו לבין ההורים תצטרכי להמשיך לסבול]. - שתעשי שינוי בחייך לכיוון העצמאי יותר, שעוד כמה כאן רמזו עליו. הכוונה איננה "להיכנס" בחבר שלך או בהורייך, אלא פשוט לפתח אסרטיביות. מקווה שלא כתבתי סתם שטויות ואולי פגעתי איפה שהוא בכיוון המטרה.

אני אני3

New member
חלק נכון וחלק לא

בקשר להורים שלי, זה דווקא קצת הפוך... אני תמיד מנסה לעזור להם (ומצליחה לעזור בהמון מקרים) הם פחות עצמאיים ממני, הם כמו שני ילדים שאני צריכה לחנך אותם וחבר שלי ממש לא אוהב את זה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
טוב, זה קצת מסתבך

מצד אחד העניין של "לשלוט בך" דיבר אלייך. מצד שני את מתארת עם הורייך יחסים של תלות הפוכה (הם בך). יכול להיות שהם שולטים בך דרך החולשה שלהם? בכל אופן, אני חושב שיש לך מספיק חומר לקחת לבדיקה עם עצמך. מקובל עליך, אני מבין, שאת צריכה יותר יכולת לעמוד מול בן זוגך (ואולי גם מול הורייך, בחולשתם). אני מרגיש שהקשר שיש לכם הוא כן טוב מיסודו, ולא צריך לחשוב בכיוון של להחליף. בכל מקרה, לא נראה לי שזאת בכלל אופציה בשבילך. השורה התחתונה נשארת, כמו בכל מקרה שהוא קצת מורכב, ללכת על עזרה מקצועית. זה לא שאת לא בסדר - זה פשוט כלי להתפתחות.

מספיק שאחד מכם מרגיש שלא הכל בסדר

וזה כבר אומר שיש בעיה. זה שמבחינתך לא טוב כרגע - זו בעיה של שניכם ושאתם צריכים למצוא דרך לפתור (שניכם, לא רק את). יש כאן המון דברים משמעותיים: עבודה, משפחה, זוגיות... זה שאתם עובדים יחד (ואני מניחה שאתם בעבודה יום יום אבל אני לא באמת יודעת כי לא כתבת) זה יפה אבל עם פוטנציאל לבעיות באופן כללי כי זה אומר שאתם מעבירים המון זמן יחד. זה מגביר סיכון לחיכוכים וחילוקי דעות. אין לכל אחד מכם את המרחב שלו ואתם בעצם יחד כל הזמן. כשהכל בסדר זה נחמד אבל לכל זוג יש גם רגעים שלא הכל בסדר ואז צריך גם מרחב ואת זה אין לכם. אם זה חלק מהקושי לדעתך אז אולי שווה לבדוק אפשרות להתפצל בתחום העבודה. לגבי ההורים - זה באמת קושי רציני. ברור שאת תקועה באמצע כי ההורים חשובים לך והוא חשוב לך ואין הרבה אהבה בינהם. נשמע שההורים שלך עושים מאמץ להסתגל לבחירה שלך מאחר ואת אומרת שהיחס שלהם הרבה יותר טוב ואני לא בטוחה שגם בן הזוג שלך עושה מאמץ להתקרב. הם מבינים שהוא חשוב לך ומנסים לקבל אותו אבל צריך לנסות לעזור לו להבין שגם הם חשובים לך ושכדאי לעשות מאמץ גם מצידו לקבל אותם. אפשר לכבד את זה שהפרטיות חשובה לו אבל אם הסכם שעשיתם בעבר לא מתאים לך יותר היום אז חשוב לפתוח את זה ולנסות ליצור הסכם חדש שמקובל על שניכם. אנשים משתנים וצרכים משתנים ודברים שהתאימו לנו לפני זמן מה לא בהכרח מתאימים גם היום. חשוב להיות ערים לשינויים ולאפשר את ההשתנות הזו. מי שאת היום זה לא מי שהיית לפני 3 שנים ולא מי שתהיי בעוד 3 שנים ובזוגיות צריך גמישות מצד שני הצדדים. ולגבי הזוגיות שלכם - זה טוב שיש לו בטחון אבל זה לא צריך להיות על חשבונך. לא צריך להיווצר מצבה שאת כל הזמן במתח וחוששת שיכעס עלייך ובוכה. את צריכה לעשות סדר עם עצמך מה חשוב לך ועל מה את מוכנה להתפשר, ואז ללכת עם האמת שלך. לא לוותר על הדברים שחשובים לך באמת ויחד עם זאת להתפשר על הדברים שחשובים לו אבל לא עקרוניים לך. וחשוב לדבר על הדברים. לשתף אותו, בבטחון, בדברים שעליהם את לא יכולה להתפשר. במצב הנוכחי לא תוכלי להמשיך לאורך זמן.

אני אני3

New member
באמת הרבה זמן יחד

אנחנו באמת יחד כל הזמן (אולי 20 שעות מתוך 24) אבל רוב הזמן אנחנו בסדר, עד שזה מגיע לוויכוחים במסויימים האלה שאז זה הופך להיות נוראי. בגלל שיחסית לזה שאנחנו כל כך הרבה ביחד אנחנו מסתדרים, חשבתי שהקשר שלנו כל כך טוב. מעניין אם זוגות אחרים שמסתדרים מצויין היו מסתדרים ככה כל כך הרבה זמן ביחד

seeyou

New member
כפי שאני הבנתימערכת היחסים שלכם "חולה"

נעזוב את הבעיה שלו עם ההורים למרות שזה מצייר אותו כאדם נוקשה,נקמן,אגויסט... אותו יחס גם את תקבלי בעתיד אם תעשי תדברים לא לפי רצונו- זה שאתם " לא מצליחים לדבר, בכל פעם שאני מנסה לדבר איתו על דברים שמפריעים לי אני מתחילה לבכות וזה מונע ממני לדבר איתו בצורה נורמלית " נותן לי הרגשה שמה שחיזק אותך במשך 3 השנים האחרונות לא תספיק להמשך. את צריכה לחשוב בצורה בוגרת איך ומתי תסיימו את המערכת היחסים לפני שתעברו לפסים לא נעימים. יוסי

את אומרת הקשר שלנו יכל להיות טוב

סימן שהוא לא טוב. לפי מה שאת מתארת זה לא נשמע משהו. תשמעי, אני לא אומרת חלילה להפרד, רק קחי בחשבון שאם עכשיו הוא מגביל אותך עם הורים שלך ואתם עוד לא נשואים, זה יהיה יותר גרוע. לא משנה שהורים שלך עשו לו את המוות בעבר, כפי שאת מציינת, צריך ללמוד לסלוח, ובמיוחד שאתם ביחד אז הוא אמור לרצות לנסות להתחבב עליהם ולא לעשות את ההפך.

אייבורי

New member
פעם

דודתי האהובה ציטטה לי "מה חזקה היא אחיזתם של החלשים" <לקוח מאיזה ספר נשים מוצלח> אבל זה לא ממש עוזר לך, מהודעתך נשמע שהוא בחור אחלה והבעיות הן בעיקר אצלך מול עצמך. טיפול פסיכולוגי יכול להיות התחלה טובה.

אני אחזק את ההמלצה לפנות לטיפול אישי

לפי התאור שנתת בבית עם ההורים את צריכה להיות הבוגרת המחליטה, כנראה כבר מגיל מאד צעיר היית מה שנקרא ילדה הורית , כנראה מתוך כך בחרת לך גבר שעל פניו הפוך מהוריך שכינית אותם ילדותיים, , הוא בעל בטחון עצמי גבוה הוא מנהל הוא מנווט, ושם את יכולה להיות כמו ילדה קטנה שאין עליה הרבה עול של אחריות. אני אנחש (ואולי אני טועה )שכל החיים שלך גם עם ההורים שלך וגם עם חברך בעצם לא התייחסת באמת לצרכים שלך, ואת חיה למלא צרכים של אנשים אחרים קודם, אולי אפשר להגיד שלא ממש מצאת את עצמך. משהו בפנים אצלך מתחיל להתנגד לסוג הזה של השליטה ואני רואה את ההתפתחות הזו בחיוב. אני אצטרף להמלצה לחפש מטפל לטיפול אישי שיעזור לך להבנות ולהתחזק מבפנים, ראשית בשביל עצמך ואחר כך גם עבור הזוגיות שלך.

אני אני3

New member
תודה לכולם על העזרה

למרות שידעתי שאולי רוב הבעיה הוא אצלי, אתם גרמת לי להבין כמה שזה נכון, ואני אתחיל לפעול כדי לשנות את זה, תודה רבה! :)

למעלה