תעזרו לי?

anii10

New member
תעזרו לי?

היי, נחשפתי פה לפורום עם חבר'ה נחמדים וחמים אשמח לקצת עזרה. אני בחורה ישראלית והיה לי חבר פרסי במשך יותר משנה. אני רוצה ללמוד את השפה הפרסית. אני יודעת לקרוא ולכתוב והייתי רוצה להבין ולדעת לתקשר. מישהו יודע איפה אפשר להשיג שיחון פרסי-עברי? חיפשתי בכל חנות ספרים אפשרית. שמעתם אולי על שיעורים פרטיים? באיזו דרך אני יכולה ללמוד את השפה בשביל לתקשר? (באוניברסיטה יש רק קורס פרסית ספרותית, והמילונים והספרים שלי לא עוזרים...) אני מיואשת! זה מאוד מאוד חשוב לי תודה

JUN JUN

New member
למה בעצם

את צריכה ללמוד פרסית? הוא לא יודע עברית החבר? לא ברור.. הכי טוב זה למצוא איזה זקנה פרסייה שתדבר איתך פרסית כל היום, אולי בתשלום אולי סתם בשביל החברה. למה את כל כך נואשת לדעת את השפה?

anii10

New member
למה? כי

החבר שלי אמר לי מההתחלה שזה לא ילך כי אני לא פרסיה. לא התיחסתי לזה והמשכנו ככה במשך שנה וחצי. הכרתי את המשפחה והחברים אבל בעית התקשורת היתה שם תמיד.הוא יודע עברית . אבל תמיד ביקש ממני ללמוד. היו לי מילונים וספרים ובאמת התלהבתי בהתחלה אבל לאט לאט זה דעך.. אני יודעת לקרוא ולכתוב בפרסית זה מה שהצלחתי לקלוט. אבל להבין ולתקשר שוטף לא.. זה חשוב לי כי אני מרגישה שאכזבתי אותו ואיפשהו זה משהו שחוצץ בינינו וגרם גם לפרידה. אני רוצה להוכיח לו שלא צריך להיות פרסיה בשביל להבין מה הוא או אמא שלו מדברים. ואני יודעת שזה ישפר משמעותית את הקשר בינינו כשהוא יבין שאני רצינית ומוכנה ללמוד בשביל להעצים את הקשר.. וזהו.. הלוואי שהיתה לי איזה שכנה פרסיה..חיפשתי ואין.. האם הברירה היחידה היא לטוס לחופשה לא מתוכננת לאירן ולחזור כשאני פרסיה כשרה?.. מיואשת

JUN JUN

New member
ראי תגובה באשכול החתונה- דברי הימים ב'../images/Emo26.gif

אל תשאלי למה קוראים לאשכול ככה, זה מסובך להסביר כי הצטרפת באמצע ההמולה...אבל תסמכי עליי שזה הולך להיות אשכול פופולרי! נמשיך לדבר שם..

shirinak

New member
anit 10

אם תסעי לפרס אין סיכוי שתחזרי לישראל כי שם לפני שתלמדי את השפה ישר מכניסים אותך לבית סוהר במקרה הטוב החבר שלך בגלל שנולד בפרס ומשפחה שלו עדיין עולים חדשים יהיה לך קשה לשכנע אותם אפילו שתלמדי את השפה טוב טוב זה עניין של תרבות מנטליות ועוד אלף דברים אחרים אני מעזרת מיחאם שכתבתי השקפות עולם של עולים חדשים במיוחד של ההורים אם משהוא חושב את ההפך בבקשה תגידו אשמח לקרוא

מלכה411

New member
אני 10

יקירתי לי נראה שאת מתעמצת
מאוד אך לא בטוח שיהיה לזה עתיד, אני מתכונת לקשר, כמו שכתבה לך שירינק תצתרכי לגשר על הרבה פערים,ולא רק שפה ,זכרי אפילו אם היית בת למשפחה פרסית ותיקה עדיין הפער תרבותי היה מפריד ביניכם,חשבי פעמיים אם זה באמת רק עינין של שפה
קרובי משפחתי שהיגרו וחיים בארצות הברית שנים עדין קוד התנהגותם שונה מאוד משלי ,הם לקחו איתם את תרבותם ושומרים עליה בקנאות,אני מקבלת זאת בכבוד

פרויז1

New member
אני אמרתי דברים כדורבנות,

והילדה היא החבר של מוחמד אבן אללה - לא התייחסה. למה?

anii10

New member
נכנסתי

לפה בנוסף לכל כדי לשמוע חוות דעת שלכם על הסיפור שלי.אני יודעת שבשבילך זה לא ביג דיל ישראלית -פרסי פולניה -פרסי וכו`.. גם אני והחבר עברנו את זה וברגע שהוא הבין הוא הציע נישואים..(לא משנה שכרגע אנחנו לא ביחד בגלל דברים אחרים..) השאלה שלי היא האם אנשים פה חושבים(מניסיון שלהם,קרובי משפחה או חברים) שאלה קשרים שנועדו לקשיים בגלל דברים מסויימים שלא נחשפתי אליהם אצל העם הפרסי? (חפירה!)

פרויז1

New member
סליח-חה, גבירתי הצעירה !

את לא פרסיה ביכ-לל ! אז את, כן? את ! את אל תידברי ביחלל על חפרנוט, קי זה מיקסווע פרסי ביחלל. תוב?

פרויז1

New member
וחוצמזה, אה?

תחזרי לאשכול "
חתונה דברי הימים ב'
" ושם תכתבי, למשאת מיועדת לחתונה פה יחד עם מלכה.

rba25

New member
להבין מה הוא מדבר עם אמא שלו???

anii10 היקרה תאמיני לי שלפעמים עדיף שלא תדעי מה הם מדברים. לצערי מניסיון... זאת הפעם הראשונה שאני כאן בפורום מקווה שאתקבל בברכה

anii10

New member
חח היי לך!

אני רוצה ללמוד כדי לענות.. וכדי שהיא לא תצטרך תיווכים וגמגומים..

niya

New member
היי rba25../images/Emo24.gif

הצלחת להתחבא היטב בתוך השהרשור
ברוכה הבאה לפורום
ואת כמובן מוזמנת להשאר
ספרי לנו על עצמך משו

rba25

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

לספר על עצמי דבר ראשון אני בחור ולא בחורה :) בן 29 יליד הארץ והכי חשוב פרסי בלב ובנפש.

niya

New member
אופסססססססס

איזו פדיחה... גם אם אתה אתה ולא את
ברוך הבא אלינו וכמובן אתה מוזמן לשרשר כאן הודעות כאוות נפשך

JUN JUN

New member
מחפשת חתן? פרויז אני חושבת מצאנו כלה לד"ר!!!

את אומרת שהיה לך חבר? עכשיו כבר אין? אנחנו מחפשים פה שידוך כבר הרבה זמן לד"ר שלמה...את בעניין?

פרויז1

New member
../images/Emo36.gifתעלי את בקשתך באשכול שג'ון ג'ון ../images/Emo36.gif

ויש לי הצעות בשבילך. שם תקבלי תשובה לעניינן זה.

niya

New member
anii10 ברוכה הבאה לפורום שלנו../images/Emo24.gif

ותרשי לי לשאול אותך שאלה ישירה: את בטוחה שהפרידה נגרמה בגלל אי היותך פרסיה או הובדה שאינך דוברת את השפה? לי זה נשמע, עם כל הצער והכאב, יותר כמו תירוץ... אני באה ממשפחה פרסיה משנ הצדדים (כמו שאני תמיד אומרת, אני כלבה גזעית
) - ומעולם לא בחרנו בבית בני זוג בגלל שפה שדיברו או לו, או מוצא. אני מודעת לעובדה שיש עדיין פרסים (ועוד כמה מעדות המזרח) שעדיין מחפשים כלות וחתנים מאותה עדה, אבל לרוב הצעירים - ואתם נשמעים צעירים - מתמרדים נגד זה והולכים עם הלב ולא עם העדה. לגבי שיעורי פרסית - אם את מוצאת תגידי גם לי - גם אני לא דוברת את השפה, כולל לא קרוא וכתוב - דבר שאת הצלחת בו יפה

למעלה