תעזרו לי?

Authority

New member
תעזרו לי?

ובכן,בחורה דתיה אני. דתיה מבחוץ כופרת מבפנים. מודעת לעובדה שכולכם הייתם שם.לכן רק אתם יכולים לעזור. שאלתי היא כזאת: מאז הגירוש הגדול שהייתי באופוריה ענקית,בספרות לא מציאותיות..קיבלתי את הבום לפנים. ואני מעולם אדם חושב,סקרן חוקר,לא יכולתי לשבת ולתת לשאלות להסתחרר מעל לראשי ללא הרף. שאלתי את הרבנים באולפנא שלי,רמזתי לאמא שאני בחקירות (היא נלחצה למוות) ,דיברתי עם אנשים מביני עיניין. כולם ענו את אותן תשובות והחזירו אותי בידיים ריקות. אני כמובן לא חשבתי לרגע להישאר תמימה (תרתי משמע..) והאטימות התחילה חודרת לתוכי.האדישות מחלחלת והרצון לשוב חלף עבר. והיום אני בדילמה איך לעשות את הצעד הבא..איך אומרים לכולם? מחכים לסוף השנה? (שמינית). מבטלים ש"ל (מקום רציני מדי)? נואשתי.

pinprick

New member
דעתי

הי אני הייתי בדילמה דומה בסוף השמינית- לא רציתי מקום שירות שבו אצטרך לדגמן יהדות (בטח לא במידה שהייתי אחרי 6 שנות אוכל אולפנה :-S) אבל גם לא רציתי לצאת בהצהרות צבאיות בבית, ולפתוח במלחמה- תרתי משמע. היה מאוד קשה למצוא מקום שירות כזה ואכן עד יומעצמאות לא היה לי מושג מה אני עושה עם עצמי- אבל בסוף הגעתי להיות מדריכת טיולים עם צות בנות דתיות לייט והיה ממש אחלה. בקיצור- יש מקומות כאלה גם במסגרת "בת עמי"/האגודה, ושוה לחפש אותם, גם אם עכשיו קצת מאוחר ובטח לחברות שלך כבר יש שמות של חתנים מיועדים במקומות שהן תהיינה.. עוד דבר- הש"ל זו הזדמנות קצת להיות מי שאתה ולחשוב מי אתה אחרי שנות אולפנה/בית ארוכות. חבל לפספס את ההזדמנות הזו בלהסתתר מהרכזת / להוות דוגמא לדת בקהילה/ לחנך ליהדות כשאת לא באמת שלימה עם זה. לדעתי זה נורא, בלתי אפשרי והורס ת'בריאות. חוצמזה- אם תעשי משהו שאת לא מאמינה בו, לא רק שאת תסבלי אלא גם יש סיכוי טוב שזה יתבטא בעבודה שלך או בכמה יהיו מרוצים ממך, וזו סתם הרגשה חרא. בהצלחה!

למעלה