תעזרו לי פה

תעזרו לי פה

*זאת דילמה שחשובה לי, אז אם יש לכם ניצלו"שים כל שהם... בבקשה בבקשה תנצלש"ו ב
* אוקיי.. אם נאמר (תקראו לאט ותבינו) היה לכם חבר (נאמר חבר '1), שחבר שלו (להלן חבר ב') מעשן גראס לפעמים (חגים ושבתות... אל תשאלו, כי אין לי מושג). עכשיו, הם חברים טובים... חבר א' לא מעשן וחבר ב' נניח גם לא מנסה לגרור את חבר א' לעשן. אבל חבר א' הולך וקונה במתנה לחבר ב' מכשיר לגלגול סיגריות... גם לגראס לא כזה משנה לו אם חבר ב' מעשן גראס חופשי - בחירה שלו. עכשיו נאמר, אתם לא מכירים את חבר ב', אבל חבר א' הוא חבר מאוד קרוב וחשוב, אפילו חשוב מאוד, אפילו הכי חשוב *4. תתחשבו בעובדה שזה הדבר הכי לא צפוי מחבר א'... מה אתם עושים? איך אתם מגיבים לחבר א'? ...?

tuty fruty

New member
ווואי באמת דילמה קשה אז אני

ינסה להגיד לך מה ניראה לי שהייתי עושה במצב כזה אולי זה יעזור.. קודם כל אני מתנגדת לכל העניין אדז אני חושבת שהייתי מדברת איתו ומנסה להבין למה הוא מעשן או מסתובב עם בן אדם כזה אחר כך מנסה לשכנע אותו כמה שזה לא בריא וכמה שזה לא כדאי ... יותר מזה אני לא חושבת שאתה צריך להתערב למרות שהוא חשוב לך כי כמה יותר מזה אתה יכול לעשות...

אני מזכיר

חבר א' לא מעשן ומה זתומרת לא להתערב? זהו? יותר לא לעלות את הנושא ולהמשיך כרגיל?

נ ו ם

New member
זה מאד אינדיווידואלי

אני נגיד ממש נגד סמים אז כשחברות שלי ניסו לעשן סמים פעם אחת צעקתי עליהן שהן מטומטמות ממש. אבל ילדים מהכיתה שלי שהיו פחות קרובים אלי וידעתי בהם מעשנים מלא, לא אמרתי להם כלום ואפילו ישבתי איתם כמה פעמים. בקיצור עם א' הזה באמת קרוב/ה תגיד לו שהוא מטומטם ומה הוא חושב שהוא עושה. יש כאלו שיגידו שזה סתם להיות יפה נפש. בקיצור תלוי בדעות שלך מן הסתם.

tuty fruty

New member
לא להתערב כי זה ממש תלוי

כי הוא יכול להיפגע מזה מאוד יותר נכון הקשר שלכם יכול להתערער אלא אם כן אתה מוכן לקחת את הסיכון הזה ויכול להיות שהוא ישים זין אבל אני אומרת שלכן אתה צריך לברר קודם ואז.. אבל אם הוא לא מעשן אז מה הבעיה?

bercko21

New member
כן!

לא שווה להקריב את החברות שלכם בשביל זה. קח דברים בפרופורציות, גם אם חבר שלך בעצמו היה מעשן, זה לא שווה לאבד את החברות. ואני לא רואה שום סיבה למה לא לעלות את הנושא, תשאל אותו, מה כבר יכול להיות? אני מאמין שהם בסביבות הגיל שלך, ומניסיוני זה התקופה פשוט, מה לעשותף בני נוער תמיד עשו ויעשו דברים כאלה, רוב האנשים מפסיקים עם זה לבד שמתבגרים.

ה טמבל

New member
כל עוד חבר א' לא מעשן

ואתה באמת יכול לסמוך עליו כשהו אומר לך שהוא לא מעשן. אז נראה לי שעצם זה שאתה בודק את זה ומדבר איתו יספיק, רק תבדוק תמיד אם הוא התחיל לעשן או לא. לפעמים הם מסתירים את זה ממש טוב. אם הוא התחיל לעשן וחשוב לך שהוא יפסיק, תדבר איתי על זה כבר ואני יסביר לך מה לעשות, אני לא בטוח שכדאי שאני יכתוב את זה פה.

אגב מר מיכאל בן 23

אותו חבר ב' הוא בחור בן 24 שכנראה לא הפסיק כשהו התבגר... ואני די בטוח שחבר א לא מעשן... שאלתי אותו אבל כנראה שהקווים האדומים שלנו שונים...

bercko21

New member
מה זה 24?

אחרי צבא עבודה וטיול, בקושי מתחילים החיים, מה הלחץ?

bercko21

New member
מה שכן,

עם חבר א' שלך הוא קטין, אז חבר ב' הוא אכן אידיוט גדול מאוד מאוד מאוד כי עריבת סמים, אפילו לשימוש עצמי שמעורב בה קטין, זאת בערך העבירה הכי חמורה, אפילו יותר מסחר, אבל זה בלי קשר לדעתי על הקנביס.

fresh mishmesh

New member
לא אמרנו לך כבר מה לעשות עם חבר א'?

דבר איתו... ברצינות. תפסו שיחה... כי כבר הבנתי ממך שקשה לך ללכת ולדבר עם חבר א' שלך על הנושא, אבל אם אתה מגדיר את חבר א' כמאוד קרוב אליך, אז לא חבל לך לאבד את החברות איתו? ככה גם תוכל לברר מה העמדה המדוייקת של החבר שלך, אפילו שהוא לא ממש מעשן... ואז גם תוכל לדעת אם אתה רוצה להמשיך את החברות ביניכם

לעזאזל!

דיברתי איתם כבר... (חבבר א1 וחבר א2.. עזבו) זה נראה להם נורא טריוויאלי אבל זה לא! מה השלב הבא? לקנות לחבר ב' את החומר? אז מה אם הם לא מעשנים??? וכן, החברות שלנו מאוד חשובה לי אבל לקנות למישהו ציוד לעישון? לי זה נראה עלוב! זה מגעיל אותי

הלכתי לחפש עזרה בפורום סמים קלים

פחחחחחחחחחחח כן... אולי יעזרו לי להדליק באנג הם אשכרה מעבירים דיונים על השפעה של כל סם וחומר ומלמדים אנשים איך "להשתמש נכון"! זה חוקי בכלל?!?!

bercko21

New member
חוקי למהדרין

אני מאמין שעדיף לדבר על זה מאשר לשמור על קשר שתיקה בנושא, גם עם זה לא הדברים שהכי מוצאים חן בעינייך וגם בעיני הרבה פעמים. אני יכול להגיד לך שמה שיענו לך שם זה מה שבדיוק אמרתי לך פה, אני פשוט חושב שאין לך מושג בכלל מה זה גראס, ומה הסיפור שלו. בוא, בוא קצת לפורום סמים קלים, יש בטאגליינס קישורים שכדי לך לקרוא. אגב, עם אתה חושב שאתה יודע מה זה, כי עברת איזה 1001 הרצאות של הרשות למלחמה בסמים וכאלה, אז שכח מיזה, הם די בכוונה לא אומרים את האמת, רמת האמינות שלהם שווה לת*ת בכל מה שקשור לנושא.

S a l i t

New member
טיילר מותק

תקשיב לי ותקשיב לי טוב קיים קשר בין חבר א' וחבר ב' שזה ניראה שהתעלמת ממנו אתה צריך להניח לחבר א' לעשות מה שנכון לדעתו. תיראה השימוש בגראס או מה שלא יהיה הוא החלטה אישית של כל אחד והמידת חומרה שכל אחד רואה בזה משתנה מבנאדם לבנאדם. יכול להיות, שאתה רוצה בגראס כדבר חמור שלא יעשה אבל חבר שלך, שלמרות שהוא לא מעשן, רואה בזה כדבר לגיטימי וכדרך של אנשים פשוט להרגיש סבבה עם עצמם. אני חושבת, שבנושא הזה אין מקום להטפות מוסר לחבר א' או ללשפוט אותו על המעשים שלו, כי הוא רואה דברים אחרת ממך - וזה בסדר!!! (מצטערת...עם זה הרבה מידיי סימני קריאה אז תוריד כמה או משהו. לא ממש הבנתי איך לווסת את הכתיבה שלי או מה שזה לא יהיה - No hard feelings) מותר לדברים להיות ככה.... כל מה שאתה יכול לעשות זה להבהיר לחבר א' שלך מה שאתה חושב על זה בתקווה שזה ישפיע עליו לנכון אבל..אתה לא יכול למנוע ממנו לעודד את זה או לא-להתנגד לשימוש בזה... כי סביר להניח שהוא, בדיוק כמוך, רוצה שיהיה לחבר שלו סבבה... ואם הוא מאמין שזה מה שיעשה לו טוב - שיעשה מה שבא לו... מקווה שעזרתי ושהבנת למה אני מתכוונת

למעלה