תעזרו לי עם עץ צל

פסוליה

New member
תעזרו לי עם עץ צל

יש לי שטח גדול מאד בגינה (אזור פרדס חנה) ואני רוצה לשתול במרכז עץ צל שילווה אותי עד לזקנה... אבל אני לא מצליח להחליט ! - כבר שנה וחצי ! אין לי בעייה עם גודל (להיפך) וגם עם נשירה. פרות דביקים לא מתאים לי כי נרצה לשבת מתחתיו (ע"ע פיקוס) אז מה שאני רוצה שתמליצו לי על העץ שאתם הייתם בוחרים במצב כזה.

פסוליה

New member
צריך המון מים בהתחלה לא?

ייבוש ביצות וכל העסק? יש סוגים מומלצים?

שקדי

New member
בכלל לא נורא

האקליפטוסים המעטרים את העליה לקיבוצנו מזה למעלה מ80 שנה לא הושקו מעולם למעט מי גשמים ישנם מינים רבים בעלי תכונות שונות הגדול והיפה מכולם לטעמי הוא המין הראשון שהיה פה לא יודע ת'שם אגב....בשדירה...מימין אקליפטוסים משמאל קזוארינות

סודA

New member
מכנף נאה (טיפואנה) יתאים לדעתי

פרטים אפשר למצוא במצורף

סודA

New member
כמה נתונים על הטיפואנה שכדאי לדעת

ממשפחת הפרפרניים, מקור השם ברזילאי Papilionaceae מגיע ל- 15 מ' גובה נוף רחב מאוד גל מהר יחסית מחליף עלים מדי שנה אבל תמיד ירוק. פורח בצהוב באביב הפרי נופל בצורה משעשעת, תוך כדי סיבוב, כמו כנף של הליקופטר. מתאים כעץ בודד על משטח גדול וגם כעץ שדרה בבריכת השחיה שלנו, הגובלת עם השטח שלי, יש מספר עצים ענקיים כאלו וכולם נהנים.

פסוליה

New member
יש עוד הצעות?

מצטערים על ההקפצה אבל...

shlumbergera

New member
ערבה בוכיה-תוך שלוש שנים הפכה לעץ

ממש. שמרתי על גיזום מעצב, כך שהתפתח גזע לגובה 1.60 - ושם התפלג לשני ענפים מרכזיים. שאר הגיזום הביא לפיתוח צמרת דמוית שמשיה. הצמרת הרחבה והענפים היורדים סביב-סביב, היוו מסתור נפלא בקיץ. מהשמש ומהשכנים גם יחד. הבית קיבל הצללה בצד דרום-מזרח. בחורף - שלכת והאדמה + הבית קיבלו שמש. כיוון הקרינה - גם זה חשוב בהחלטה שלך. שמרתי שהענפים לא יתפרשו רחוק מדי ממרכז העץ כדי שלא יישברו. 5 מ' רדיוס (!) הספיקו לי. לא פירות שנופלים על הראש ומלכלכים באזור הישיבה. רק נשירת עלים והמון ציפורים שבאות לביקור...וחתולים שנמלטים מהכלבים. ילדים אורחים אהבו לטפס ולשבת על הענפים הנמוכים. בחצי השנה הראשונה: 20 ליטר מים ליום. בשנה וחצי שאחרכך - 10 ליטר ליום. בשנה השלישית: השקייה לרוויה 3 X בשבוע. ברביעית - השקיה אחת לשבוע. מובן שלא בחורף. דישון עונתי. כייף

פאביאן

New member
צאלון, אלמוגן, בוהיניה ויקרנדה

(סיגלון), ארבעה נשירים עם פריחות מקסימות. תמונות ראה בטבלה מהקישור שהביא סודA.

פסוליה

New member
תודה לכולם ואגב

חשבתי שאשמע עצים כמו - אלון, מילה אבל כנראה שהם לא פופולריים

אלון התבור מצויין, גדל לאט יחסית

אבל יהיה עץ צל נהדר נשיר בחורף מלבלב מוקדם באביב כאשר צריך את הצל, אותו דבר לגבי אלה אטלנטית, את שני אלו תשקה רק בשנים הראשונות להגברת הגידול אחר כך יסתדרו מצויין ללא השקיה. גם המכנף מצויין צריך קצת יותר מים אבל אם גדל בגינה שמשקים בא לא צריך תוספת מיוחדת, בגיזום נוף גבוה תגדל תחתיו גינה נהדרת כולל דשא. יש עוד עצים, צא לטייל בסביבה בישובים הרבים ובחר לך את העץ אותו תוהב, ו"לך" עליו.

למעלה