תעזרו לי לעשות סדר

lady fantasy

New member
תעזרו לי לעשות סדר

שלום לכולם. שמעתי את טובלר בלז של מיק אולדפילד. אז שמעתי את זה עם הציור של העננים על העטיפה (הראשון?) ואת זה עם העטיפה הסגולה והסמל הצהוב (שני?) ושניהם היו ממש טובים אבל גם מאוד שונים. אתם יכולים אולי להסביר לי איזה עוד גרסאות יש, מה ההבדלים ולמה כולם מעדיפים את הגירסה הראשונה? תודה!

begone

New member
עושים סדר

הראשון הוא ה'מקורי', דהיינו אלבום שיצא בשנת 1973 והיה די מהפכני לזמנו מבחינה טכנולוגית. אולדפילד מאוד השתכלל מאז, ורצה ליצור יצירה דומה אבל מלוטשת יותר. לכן השני הוא אכן מצוין, אבל קצת יותר מדי מלוטש, עד כדי כך שהוא נשמע מסונתז ופלסטיקי קצת. לא כולם מעדיפים את הראשונה. פשוט קשה להימנע מהשוואות, והראשון היה ה'מקורי' לעומת השני שנשמע היום כמו 'חיקוי'. יש גם גירסה שלישית נוראית, שממש צריך להתרחק ממנה. ולאחרונה יצאה גירסה משופרת של הראשונה. יש כאלו שיגידו שהמשופרת פחות 'נושמת' מהמקורית, אבל גם זה עניין של טעם. בכל מקרה, הראשונה היא קלאסיקה היסטרית, שנמכרה במליוני עותקים. אם אהבת את "טיובלר בלז", אני ממליץ בחום על "אומאדון".

פרוגיא

New member
עוד כמה

ישנה הגרסה הפילהרמונית (עטיפה שחורה) שהיא אהובה עלי מאוד וישנה גם ההקלטה המחודשת של האלבום המקורי שיצאה השנה ולטעמי טובה יותר מן המקורית (היה פה לא מזמן דיון עליה) בעקבות ההצלחה האדירה של האלבום הראשון מייק אולפילד ניסה לרכב על ההצלחה ולהפוך את טיובלר בלס למעיין מותג שלו. טיובלר בלס 2 ו3 אינם ביצועים של טיובלר בלס 1 אלא יצירות שעומדות בפני עצמן (ובמקרה של 3 - עומדת בקושי... זו סתם אסופת פופ מזויעה, מהאלבומים הגרועים של אולדפילד) כמו כן, אני אוהב מאוד את הביצוע החי של טיובלר בלס באקספוזד.

פרוגיא

New member
לגבי הגרסה הראשונה

כשהיא יצאה היא הייתה מאוד חדשנית והייתה בה נעימה קליטה יחסית, כל זה גרם להד תקשורתי גדול ומכירות אדירות (אני חושב שבסדר גודל של 10 מיליון עותקים). מאז זרמו הרבה מים בנהרות המוסיקה והיום אם יצירה דומה תמכור מאה אלף זה פשוט נס וזו גם הסיבה שגרסאות מאוחרות יותר לא זכו לכזה פרסום. באופן אישי אני ממש לא אוהב את הגרסה הראשונה וכל ביצוע מאוחר יותר שלה לטעמי יותר מעניין ממנה. דרך אגב, כמו שאורי ציין, אם אהבת את טיובלר בלס כדאי מאוד להשלים את קניית שלושת הראשונים (אומאדאון והרדג'סט רידג' - שניהם מעולים)

למעלה