תעזרו לי להחליט

talהיחידה

New member
תעזרו לי להחליט

לכל המנוסים בפסיכומטרי היום בקורס אמרו לנו שמועד אפריל יש לו יתרון או שלא שכן בחלק המילולי יש אפשרות לבחור בין שתי פרקים פרק של מילים ביטוים פטל וכו´ או פרק שבו יש יותר שאלות אנלוגיות במקום שאלות פטל ומילים וביטויים עכשיו אני צריכה להחליט לפני שאני שולחת את טופס ההרשמה מה לעשות ? מה עדיף?

ברוכה הבאה טל!! ../images/Emo24.gif

אולי תנסחי את ההודעה שלך מחדש ותעזרי לנו להבין למה התכוונת? ילד חורף

talהיחידה

New member
ניסוח מחדש

מועד אפריל הוא מועד משולב (שפת אם עברית ואנגלית) ולכן יש לנו הנבחנים אפשרות בחירה בחלק המילילו אפרות ראשונה לעשות פרק רגיל כמו בכל פסיכומטרי או להבחן במילולי על כל הנושאים חוץ מפ.ט.ל ומילים וביטויים מה לבחור?

talהיחידה

New member
עוד הפעם

הפעם אני אשאל בדרך שונה אם הייתה לכם האפשרות להבחן בחלק המילולי על יותר שאלות באנלוגיות במקום שאלות פ.ט.ל ומילים וביטויים מה הייתם בוחרים?

בחיים לא שמעתי על זה שיש

בחירה בפסיכומטרי, הייתי ממליץ לך לבדוק את זה שוב. אני הייתי מעדיף מילים וביטויים ופטל ע"פ אנלוגיות.

אלוׁנית

New member
גם אני

הייתי מעדיפה מילים ביטוייים ופטל על אנלוגיות. אבל טל.. נראה לי שיש לך טעות. קשה לי להאמין שהמרכז הארצי נותן חופש בחירה, וקשה לי יותר להאמין שרק את יודעת על זה. אחרי הכל, נראה לי שהייתה שוררת כרגע אנדרלמוסיה במרכז הארצי, אם הייתה באמת אופציה כזו

talהיחידה

New member
אז זהו ש...

יש רק מועד אחד בשנה שזה ניתן וזה בגלל שיש אנשים שעברית זה לא שפת האם שלהם וכן הם עושים יותר אנלוגיות מאשר פ.ט.ל ומילים וביטוים

talהיחידה

New member
גם אני וכל שאר התלמידים בכיתה

שאלנו למה? ואיפה הק'אטש? אבל זה פשוט נועד להקל על כאלו שלא דוברי עברית ואנחנו יכולים לנצל את זה או שלא.....

איך זה בדיוק מתבצע?

אתם רושמים בטופס הרשמה שאתם דוברי אנגלית וככה מקבלים מבחן שונה? לא נראה לי הגיוני. אני גם נבחנתי במועד אפריל ולא שמעתי על זה שום דבר. אני אנסה לברר את זה עם מדריכים ואנסה להבין במה מדובר בדיוק.

zimik

New member
נראה לי שיש פה איזשהי אי-הבנה

טל יקרה, נראה לי שאת קצת מערבבת בין שני דברים שונים. הבחינה שנערכת באפריל נערכת במספר נוסחים: עברית, אנגלית, ערבית ועוד. אחד הנוסחים נקרא נוסח משולב. נוסח זה מיועד לאנשים שעברית היא לא שפת האם שלהם, אבל הם מאוד קרובים לכך. בנוסח הזה השאלות מופיעות גם בעברית וגם באנגלית, וחלק מהמילים מתורגמות גם לשפות נוספות. בבחינה הזו באמת אין חלק של של מילים וביטויים ופטל (שכן הוא מצריך אוצר מילים נרחב ברמת שפת אם). אולי המורה שלך התכוון לכך שמי שיודע שיש לו בעיה עם אוצר מילים- עדיף לו לגשת לנוסח המשולב. אני אישית הייתי בוחרת דווקא בבחינה הרגילה, למעשה שאלות אוצר המילים והפטל הן השאלות הקלות ביותר בפרק, הרבה יותר מאנלוגיות. בכל מקרה- שיהיה בהצלחה

->

אם אתם רושמים שאתם דוברי אנגלית לא עושים את החלק באנגלית יותר קשה?

zimik

New member
המבחן זהה

חוץ מהקטע של אוצר מילים בעברית, ושהכל מתורגם גם לאנגלית. החלק באנגלית לא יותר קשה כי הרמה בפסיכו אמורה לשקף את הרמה הנדרשת מסטודנט באוני' ולכן אין טעם "להתנכל" למי שיודע אנגלית יותר טוב. אנגלית ברמת שפת אם תמיד היתה יתרון, וכך זה גם בפסיכומטרי.

יפה!

פעם ראשונה שאני שומע על זה בכלל. לפעמים גם אני לומד משהו חדש מחברי הפורום!

zimik

New member
הנה ה-catch

מתוך נוהלי הרשמה לפסיכומטרי: "נוסח משולב/ אנגלית מיועד לנבחנים ששפת אמם אנגלית, וכן למי ששפת אימם אינה עברית, אך הם שולטים בשפות עברית או אנגלית טוב יותר משהם שולטים בשפות האחרות שהבחינה מתורגמת אליהן. בנוסח זה השאלות מוצגות במלואן באנגלית ובעברית, ומילים נבחרות מתורגמות לשפות נוספות..." "הנבחנים בשפה שאינה עברית וכן הנבחנים בנוסח משולב/ אנגלית יוכלו להיבחן בסיום הבחינה גם בבחינה לקביעת רמת הידיעות שלהם בעברית. במוסדות אחדים בחינה זו משמשת לבדיקת מידת השליטה בעברית ולסיווג התלמידים לקורסי הכנה ברמות שונות. במוסדות מסויימים בחינה זו משמשת גם כתנאי קבלה... וייתכן שהמועמד יחויב במבחן עברית נוסף במוסד שנרשם ללמוד בו." הבנתם? לעשות את הנוסח המשולב גורר אחריו עוד אחת או שתיים בחינות אחרות וכל מיני קורסים. הסיפור הזה כדאי רק למי שיש כוח לשטויות האלה ושהוא ממש, אבל ממש לא מסוגל להתמודד עם אוצר מילים (החלק הכי קל בפרק!)

למעלה