תעזרו לי להחליט

MetalliKosta

New member
תעזרו לי להחליט

אני בן 16 בבחירות הקרובות אני לא אבחר. אבל סתם בשביל לגבש לעצמי דעה,אני רוצה לשאול משהו. אני תומך בשינוי כי אני באמת מאמין שהם יכולים להביא שינוי במצב הכלכלי-חברתי בארץ. אבל מצד שני הם אתם בעד מפלגה פלשתינאית וויתורים. שרון יבחר ויקים ממשלת אחדות עם העבודה ושינוי (זה הרי התקווה שלכם) ז"א ממשלה תומכת במדינה פלשתינאית (שרון הכריז שהוא בעד המדינה) מבחינה ביטחונית אני בעד האיחוד הלאומי,אבל הבעיה איתם היא שהם תומכי דתיים. ולא מציגים עמדה כלכלית-חברתית ברורה. ז"א ששרון יבחר הוא יקים ממשלת ימין עם העבודה,ש"ס,מפד"ל והאיחוד הלאומי. במצב הזה יהיה מצב ביטחוני טוב יותר מבחינתי,אבל המצב הכלכלי ימשיך להיות גרוע בגלל הדתיים

עזרה

קודם כל, תרשה לי להגיד לך שיש לך טעם טוב במוסיקה. ממשלת ימין קיצונית לא תביא לשיפור במצב הבטחוני. גם שרון מבין זאת, ולכן הוא בעד תכנית בוש. רק אם יתקיימו התנאים הבטחוניים, שינוי תתמוך במדינה פלשתינאית. מדיניות בטחונית דורסנית רק תביא להצתת מלחמה כוללת באזור, ולא תקדם שום פתרון. אם הפלשתינאים ינטשו את דרך הטרור, מגיעה להם מדינה, וזה גם יפתור את הבעיה הדמוגרפית החמורה.

MetalliKosta

New member
תודה

אתה בעצם אומר,שרק עם הפלשתינאים יפסיקו את הטרור,רק אז לפיד יהיה בעד מדינה?

ronen1981

New member
הי ידידי הצעיר.

אני כמוך בעל עמדות מדיניות "ימניות" (הגרשים היא בגלל שאין כזה יצור אבל אם אני אתחיל לבלבל אותך תחשוב אותי למשוגע
). אני אספר לך סוד זה שמישהו אומר שהוא נגד מדינה פלסטינית לא אומר שהוא באמת נגד מדינה פלסטינית . כך למשל את ביבי הוא רוצה לסלק את ערפאת,הצהיר אם יבחר יסלק את ערפעת ואף העמיד תנאי להיותו שר חוץ בעצם סילוקו של ערפאת כן?? גם מופז רוצה לסלק את ערפאת נכון?? וכן שרון רוצה לסלק את ערפאת נכון??. אז למה ממשלה כיום שבה ביבי שר החוץ שרון ראש הממשלה ומופז שר הביטחון מתנגדים לסלק את ערפאת אופרטיבית. ולמה אני מתכוון באופרטיבית אני מתכוון לכך שבהצהרות לבוחר הם אומרים שרוצים לסלק את ערפאת אבל מעשית לא יעזו וישתמשו בתירוצים, התירוץ האחרון שנשמע (אחרי שנהרגו 22 איש) זה לא העיתוי הנכון או כפי שפורסם בעיתון ביבי ומופז לחצו לסילוק ושרון אמר שזה לא עיתוי ולכן הסכימו שזה לא העיתוי ותמכו באי הסילוק (אתה באמת מאמין שביבי ומופז בעצמם לא מבינים אם זה העיתוי או לא והם צריכים את שרון שיגיד להם.) האמת היא שהם לא רוצים לסלקו אבל להגיד את זה בתקשורת זה רע לליכוד ורע לתדמית שמשדרים. אל תבהל מה שהם רוצים (מה שאני רוצה ובמקרה מה ששינוי רוצה והיא אומרת זאת בפה מלא שכן זה מתאים לתדמית שלה) וזה להכניס רפורמות בשלטון הפלסטיני ולהביא לחיזוק חוגים אופזוציונים לערפת ולהפלתו. (למה לסלקו רע, ששרון וביבי ומופז מתנגדים ולא רק הם,סילוקו יהיה כיריה ברגל שלנו וימנע הידברות עם מתונים ואפשרות של הגעה להסדר זה או אחר שכן כל מי שידבר אם ישראל אחרי גירוש של ערפאת יחשב לבוגד שמדבר עם הציונים ה"פשיסטים" שגירשו את גיבור המלחמה שלהם ערפאת ,ולכן הדבר הנכון לעשות הוא מה ששרון עושה זה כיתור ערפאת ומניעת תנועה שלו והחלשה שלו ושל השליטה שלו בשטח ,הכנסת דמוקרטזציה לרשות וחיזוק החוגים האופוזוציונרים שלו והידברות עימם לצורך הגעה להבנה .) כמו כן שינוי ופה יש לה יתרון על ה"ימין" בעד גדר הפרדה שתביא לצמצום פיגועי ההתאבדות הטענה של הימין נגד הגדר היא לא שהיא לא תמנע פיגועי התאבדות הטיעון הוא שהיא לא תתן מענה לקטיושת וטילים ועל זה אני אומר לכל בעיה צריך לתת את המענה הנכון וכמה אנשים בדיוק מתו מטילים מהרשות (נסה 0) ותוסיף לזה את העובדה שאמצעים אלו יקרים יותר וקשים יותר ליצור והסתר יהיה לצה"ל הרבה יותר קל להתמודד עם אמצעים אלו להרוס אותם ולהמשיך בסיכול הממוקד. מקווה שעזרתי לך לפתוח עינים. וכעת בנושאי הפנים כמו שהבנת אין כמו שינוי .

הי ידידי הצעיר

שינוי לא נגד הדתיים... הוא נגד יתנהגות החרידים. בעד שוויון בחינוך. אם ילד חילוני מקבל שקל לחנוך גם חרידי צריך לקבל אתו שקל. אם ילד (או מבוגר )לוצה השלמה לחינוך הוא צריך לממן מכיסו. במגזר החרידי "לומדים????" הרבה מעבר למקובל בחינוך החובה ,לה אחרים צריכים לממן מעבר. מבוגרים חרידים לומדים תורה.... למה אנחנו צריכם לממן, שיממנו בעצמם. אני ישית היצי צריך להשלים אוד שנה כדי לקבל תוהר הנדסאי אבל לא היה לי כסף ונישתי רק תכנאי. כך היה גם לך אם לא היה לך כסף או לא ישונה החוק. אני מקווה שיצלחתי לתת לך חומר למחשבה כדי שבבו הזמן תוחל להחלית. בהצלך.

MetalliKosta

New member
רונן...

קודם כל תודה על ההסבר המפורט. אני חושב שאין סיכוי כיום שהטרור יפסק ללא וויתורים ענקיים מהצד שלנו. קראתי שלפיד מוכן לוויתורים בנושא ירושלים. זה נכון? בקשר לגדר,מה שינוי מציעים לעשות עם ההתנחלויות?

י-ם

זה מוקדם לדבר על ירושלים, ושינוי מסכימה עם שרון שלא צריך לחשוף עמדות בפומבי בטרם מו"מ. עם זאת, נראה כי יהיה צורך בפתרון יצירתי בירושלים, נוסח ריבונות מסוימת לפלשתינאים בשכונות ערביות מסוימות ומשטר דתי במקומות הקדושים, יתכן באיזשהו מעמד בינ"ל (וכאן אני כבר משלב את תחזיתי האישית בעקבות מספר כנסים בנושא בהם נכחתי). בכל מקרה, חלוקת י-ם למזרח ומערב עם גבול באמצע לא מקובלת על שינוי. מעמד ההתנחלויות ייקבע רק בהסדר הקבע. הגדר תוקם ללא פינוי של ההתנחלויות. צה"ל ימשיך לספק להן הגנה.

יש שלא יקראו לזה פשרה

אנו קוראים לזה "מודוס ויוונדי". מציאת הסדר של "חיה ותן לחיות".

ronen1981

New member
להבנתי.

שינוי בעד גדר הפרדה רציפה שתחיל את ההתנחלויות הגדולות מעבר לקו הירוק וזאת לפי ועלפי שיקולים ביטחוניים בלבד,התנחלויות קטנות ומבודדות (של קרבן וחצי) שוב משיקולי ביטחון יש לצרף לגושי ההתנחלויות הגדולות ובכך לצה"ל יהיה יותר קל לשמור על המתנחלים ועלינו. (למעשה מדובר בקיצרו קוים.)

למעלה