תעזרו לי להחליט...

nitsansh

New member
תעזרו לי להחליט...

אני למדתי כבר 42 שיעורים, וההרגשה שלי היא שההתקדמות די איטית... המורה שלי עוד לא הזכיר את המילה "טסט", ואני לא רציתי לשאול אותו כי ברור לי שזה עוד לא אקטואלי כשאני לא שולט טוב בדברים בסיסיים כמו פניות, איתות והסתכלות במראות...
עד עכשיו למדתי בד"כ 2 שיעורים כפולים בשבוע...
יש לי כרגע אפשרות להגדיל את קצב השיעורים עד שיעור כל יום (זה יוצא 10 בשבוע בלי יום ששי), ואני מתלבט אם זה כדאי לי... האם יש יתרון ללמידה בקצב מהיר כזה?

ojm

New member
כמו בד"כ יש יתרונות וגם חסרונות

רצף נהיגה גדול יכול לעזור בהתקדמות גדולה יותר וגם יכול לגרום לשיעורי הנהיגה "להמאס" בגלל העומס הגבוה.
כדאי להתייעץ עם המורה על הנושא ואולי גם לבקש ממנו החלפה, לנהוג כמה דקות עם מורה אחר ואולי לקבל עצה חדשה שתעזור לשיפור.

nitsansh

New member
אז מה שחשבתי זה לעלות בהדרגה... אם עד עכשו

המקסימום היה 2 שיעורים כפולים אז אני אוסיף עוד אחד, ואחר כך עוד אחד, ואחר כך עוד אחד...
כמו כן לא תמיד יהיה לי שבוע עם 5 ימים פנויים (ביום ששי אני כמעט תמיד לא פנוי)...

יש לי עוד בעיה... מדי פעם אני נאלץ להפסיק לקחת שיעורים בגלל בעיה בריאותית, שבהקשר של הנהיגה גורמת למצב של חוסר ריכוז...
ההפסקות האלה עשויות להימשך במקרה הרע כמה שבועות...
יצא מצב שבגלל צירוף של יציאה לחופש שלי ושל המורה והפסקה מהסוג שהזכרתי ביניהן, למעשה היתה הפסקה רצופה של כמעט 3 חודשים... הספקתי לקחת רק 2 שיעורים והיום ביטלתי שיעור ברגע האחרון בגלל שאני שוב סובל מהענין הזה...
ככה שיוצא מצב שהתחלתי ללמוד לפני חצי שנה, אבל הגעתי רק ל-42 שיעורים בקצב של 4 בשבוע...
מיותר לציין שחוסר הרצף מן הסתם פוגע בהתקדמות... בשיעור הראשון אחרי "החופש הגדול" הרגשתי ממש חלוד...

nitsansh

New member
עוד דבר שרציתי לציין... מכיוון שאני גר ביישוב

קטן, וכדי להגיע לעיר הגדולה הסמוכה (שבה נמצא משרד הרישוי ועורכים את הטסטים) לוקח בסביבות רבע שעה רק עד הכניסה לעיר, אז גם כשיש שיעור כפול, 30 דקות לפחות "מתבזבזות" על נהיגה מנהלתית במסלול די קבוע... וגם בתוך העיר המסלול שהמורה שלי נוסע הוא די שגרתי...
האם כדאי לבקש מהמורה שיעשה יותר גיוון, או שאין לזה חשיבות מבחינת יעילות הלימוד... האם יש יתרון בנסיעה במסלול מוכר או שזה דווקא חיסרון?

nitsansh

New member
בהקשר לענין הבריאותי

בטופס הירוק צוינו מספר ליקויים רפואיים שיש לי, והרופא שלי אפילו ציין שהוא ממליץ שאני אגיע למכון הרפואי... למרות זאת הרופא של משרד הרישוי חתם שאני כשיר...
האם יש מצב שמשרד הרישוי יחליט בשלב כלשהו שהאישור מושעה וישלח אותי למכון?

למעלה