תעזרו לי להחליט

sad man

New member
תעזרו לי להחליט

בס"ד שלום לכולם, אני משוחרר די טרי (מחזור מרץ 06) ובשירות שלי הייתי לוחם חי"ר. כבר חודשיים שאני יושב בבית בבטלה, ואין לי חשק לעבוד (מסיבות אישיות) אבל לצערי פתאום צצה לי איזה בעיה ואני צריך להשיג סכום רציני של כסף... עכשיו השאלה שלי היא כזאת.. אני רובאי 07 עם עבר צבאי ואזרחי נקי ועם בגרות מלאה.. אני מתלבט אם לעבוד עכשיו באיזה מפעל ולעבוד משמרות (פעם יום פעם לילה..) ולקבל משכורת סבירה ולצבור את ה 150 יום של המועדפת. ולקבל את המענק מועדפת (שדרך אגב מה הסכום שלו ??) או ללכת לעבוד באבטחה, ברכבת ישראל או במוסדות ציבור ו לקבל תעריף לשעה יותר גבוה (לפחות 25 לשעה) אבל לוותר על המועדפת... דרך אגב רוב החברים שלי שהשתחררו ויתרו על המועדפת וכמעט כולם עובדים מאבטחים.. וזה בגלל שרוב העבודות של המועדפת הם עבודות לא משהו: סיעוד, תחנת דלק, מפעלים, מלונות.. והם ממילא מקבלים משכורת מצויינת בתור משוחררים (הם עושים 5,000 בערך). אבל השיקול שלי זה לעשות כסף בזמן הקרוב ואם אני יעשה מועדפת אז אולי עם המענק של המועדפת אז אני אחרי חצי שנה אוכל לחסוך יותר כסף במפעל מאשר באבטחה.. (בתקווה שאני יעשה הרבה משמרות לילה) אז מה אתם אומרים...?? מועדפת או אבטחה ? נ.ב בכל מקרה אם אני יעשה מועדפת אז אחרי שאני מסיים את המועדפת אני לא מתכוון למשיך בעבודה הזאת.. ורוב הסיכויים שאני אמשיך משם לאבטחה..

sad man

New member
שכחתי לציין...

במשך 10 חודשים לפני הגיוס עבדתי דרך כח אדם במפעל ודוקא הייתי די מבסוט.. אומנם עבודה פיזית, שכר מינימום, אבל לא משעממת (כמו אבטחה) אתה מדבר עם אנשים והזמן פשוט טס..

למעלה