תעזרו לי להבין

עמרי ר

New member
תעזרו לי להבין

לימור לבנת, בנאומה כרגע בוועידת הליכוד, קראה שלא לפסול את ש"ס ויהדות התורה משום ש"אין לפסול כל תנועה ציונית". אני שואל את השרה לבנת, ואת כל התומכים בקואליציה עם החרדים: ממתי ש"ס ואגודה הן מפלגות ציוניות? ממתי המחנה החרדי הוא ציוני? האם התנועות הללו תומכות במדינה הציונית, במוסדותיה, בצבא ההגנה שלה או במשטר הדמוקרטי שהיא מנהיגה? האם מייסדי התנועות האלה ומנהיגיה חזרו בהם מראייתם את מדינת ישראל כישות שנולדה בחטא? האם בחוריהם הטובים יתגייסו החל ממחר לצה"ל? מאוד מעציב אותי לצפות בוועידת הליכוד כעת. גם משום שמצויים שם רבים ש"הושכרו" כדי לעמוד ולצעוק כמו בריונים, גם משום שמצויים שם רבים שאין להם ולליכוד שום דבר, ובעיקר מפני ששום דבר מועיל וחיובי לא ייצא משם הערב, וחבל. בטח לא כשאנשים כמו שלומי עוז וכאמל שאמה קובעים את סדר היום בתנועה מפוארת כמו הליכוד. בושה.

לאנשים יש דעות קדומות לא נכונות

כלפי החרדים. ש"ס היא כן מפלגה ציונית, ורוב החרדים הם כן ציוניים. רוב החרדים כן אוהבים את ישראל ואת המדינה, על אף שאולי לא כולם מוכנים לתרום לה משמעותית (אולי לדעתם לשבת כל היום בחדר ולקרוא תנ"ך זה נחשב לתרום, אבל...). המיעוט הקטן שהוא לא ציוני ומתעלם לחלוטין מקיומה של המדינה הוא כמעט מבוטל לגמרי מבחינת כמות אנשים ומבחינת השפעה. רוב הציבור החרדי ככולו הוא כן ציוני, אולם כנראה לא במידה מספקת.

רונאל1

New member
רוב הציבור החרדי יושב בברוקלין

ואתה מוזמן לשאול אותם מה דעתם על הציונות.

אריק ל

New member
אתה מתבלבל בין לא-ציוני ואנטי-ציוני

יש הבדל גדול. נכון שמהציבור החרדי, רק מעטים הם אנטי-ציוניים (מאלה שיושבים בארץ הכוונה) - חסידי סאטמר ונטורי קרטא. אבל רוב הציבור החרדי איננו ציוני. הוא מרגיש קרבה למדינה משום שזו מדינה שבה שולט עמו (כי הרי עם כל המתח בין חרדים לחילונים, עדיין מוסכמת העובדה הבסיסית בין השניים, והיא שכולנו יהודים). אבל הציבור החרדי אינו ציוני ואינו מסכים עם הרעיון הציוני. הוא לאו דווקא אנטי-ציוני, אבל הוא פשוט לא מסכים עם הרעיון הזה ולא מזדהה עם הרעיון הזה. המפלגות החרדיות, בדיוק כמו המפלגות הערביות, נועדו לקדם את האינטרסים של ציבור לא ציוני בשלטון הציוני. ההבדל בין השניים הוא שבין המפלגות הציוניות, המפלגות הערביות הן טאבו שאין להכניס לקואליציה. לעומת זאת, משום מה, המפלגות החרדיות הן קונצנזוס. שימו לב גם שלמפלגות החרדיות הן ממש מצע בקשר להתליך המדינה - כי זה לא מעניין אותם, ולכן ש"ס ויהדות התורה יכולות לשבת גם עם העבודה וגם עם הליכוד (להבדיל אלפי הבדלות מהמפד"ל, שהיא איננה מפלגה חרדית, אלא מפלגה דתית-לאומית ציונית, שבעבר הייתה נייטראלית מבחינת המחנה שלה, אבל אח"כ הפכה למפלגה ימנית).

ש"ס היא ציונית אגודה לא

ויוצא מכך שגם האיחוד הלאומי לא ציוני כי הוא נזרק מהממשלה ע"י הליכוד בכלל הליכוד היא מפלגה חסרת בסיס ותוכן העתק של העבודה ההסטורית = מפא"י היא צריכה להתפרק לגורמיה חלק לאיחוד הלאומי וחירות ולק לשינוי

mikemn

New member
מה זה בדיוק ציוני?

זה שצופה ומתפלל לציון? האם נטורי קרטא ושאר הישוב הישן שהגיעו לפני מאות שנים והיוו רוב בירושלים כבר במאה ה 19 הם ציוניים? אולי חזונו של הרצל של משטר ליברלי ושירת היינריך היינה בבית המקדש. האם זה שרצה להקים משטר בולשביקי סטליניסטי מזרח אירופי על ידי בניית מודל הישראלי החדש הבריון חסר השורשים, לגרש את הערבים מביתו וכדי להשקיט את מצפונו הרופס מוכן למכור את אחיהם ביש"ע (שיושבים על אדמה בתולה) לישמעאלים? חברה תתעוררו! המושג "ציוני" אבד עליו הכלח. או שאתה שייך לבני ישראל על כל שבטיו או שאתה נגד ובעד הערברב.

למעלה