תעזרו לי להבין

חלי76

New member
תעזרו לי להבין

אני נשואה כמעט 14 שנים. עברנו הרבה משברים יחד מבחינה כלכלית, בריאותית וכל מיני נוספים אך הכל הסתכם בכך שאהבנו מאוד האחד את השניה ולמדנו להתמודד עם הכל אך היו דברים בסיסיים שהבלגתי עליהם במשך השנים והיום הם התעצמו ומאוד מפריעים לי בן זוגי משקר תמיד, לחוץ ועצבני וכאשר אני החלטתי שאני רוצה שיהיה לי טוב ושאני לא מוכנה לחוית עם בנאדם אומלל שמאמלל משפחה שלמה (יש לנו 4 ילדים) עשיתי לזה סוף בכך שאמרתי לו שאני לא מוכנה לסבול יותר את השקרים שלו והכעסים הלא מובנים על כל דבר הכי קטן ביקשתי ממנו שיעשה דברים שהוא חושב שיעשו לו טוב ושאם הוא יהיה מאושר גם לנו כמשפחה יהייה טוב, ושאם הוא יחליט לא לקחת אחריות על חייו אני לא רוצה לחיות איתו כך.הוא הבין שאני מאוד רצינית אך במקום להשתנות זה הפך להיות הרבה יותר גרוע ואני מרגישה שאין מנוס מפרידה ואני מאוד שלמה עם עצמי רק שאני מפחדת שאלי אני טועה כי לפרק משפחה זה לא קל בכלל . מה עושים? (לפני שנה וחצי כשעברנו משבר כלכלי מאוד גדול הלכנו ליעוץ ביחד וכל אחד לחוד וזה עזר לתקופה אך הוא חזר להיות אומלל די מהר ומתוך כל המשברים אני לקחתי את עצמי בידיים ושיניתי דפוסי חשיבה ודרכי התנהגות שעשו לי טוב וגם לילדיי כי הם רואים אותי מאושרת יותר.)

מריוס זכריה

Member
מנהל
יקירתי, זה לא פייר מה שאת עושה לנו...

מצד אחד, את כבר מאוד שלמה עם עצמך. מצד שני, את רוצה שנעזור לך להקל על האחריות שבפירוק משפחה? שנגיד לך שאת צודקת, שנתמוך החלטה הזאת? מאוד יכול להיות שאת צודקת, אבל מי שיחתום על הגט שלך זה רק את, ובטח לא אני. אם צריך לעשות מה שצריך לעשות, אז תעשי את זה בלי לבקש אישור. איך אמר המשורר: if you have to shoot, shoot and don't talk מריוס

חלי76

New member
לא הבנת אותי נכון

אני שלמה עם ההחלטה שלחץ ועצבים זה לא מה שאני רוצה בחיים שלי אבל אני לא שלמה עם ההחלטה להתגרש זאת לא סיבה לפרק הכל. מכיוון שבעלי לא מוכן לשנות את התנהגותו אני לא יודעת מה לעשות, גירושים זה דבר גדול מידי בשבילי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אם לא להתגרש - אז לחזור לטיפול זוגי

מבחינה לוגית פשוטה, אם את לא מוכנה לקבל אותו כמו שהוא עכשיו, והוא לא מוכן להשתנות, אז אין מה להיות יחד כזוג. יש זוגות שמאמצים פתרון שבעיני הוא רע לכולם: נשארים יחד, חיים לחוד. כמו שני שותפים לדירה. זה רע כי זה מאמלל, זה תקוע, וזה מבלבל את הילדים הרבה יותר מגירושין. האופציה היותר טובה היא שתחזרו לטיפול זוגי (לא פרטני!). אני מניח שהייעוץ הזוגי שלכם לפני שנה וחצי היה רק התחלה, ושהוא התמקד בעזרה ראשונה. אני מנחש שאם הייתם במשבר כלכלי, לא רציתם להמשיך את הטיפול מעבר למינימום ההכרחי. וגם אולי לא הייתם מוכנים נפשית לזה. אם כל זה נכון, פשוט הפסקתם מוקדם מדי. אני לפחות לא רואה אופציה נוספת. אולי מישהו אחר יראה. מריוס

czar

New member
ומה הפך אותך פתאום ככה?

שום דבר לא נולד ברִיק.....

misty10

New member
לי נראה משהו קטן...

אמרת שבעקבות היעוץ את השתנת לטובה, אולם הוא לא השתנה... מה הסיכוי שתלכו ליעוץ והוא ישתנה??? חוץ מזה, תחשבי על זה שאת למעשה הלחצת אותו בכך שהוא לא מתנהג לפי מה שאת רוצה, ולכן יש סיכוי שהוא יאבד אותך, לא תמיד זה יעשה משהו טוב, לפעמים (כמו שקרה אצלך) זה עושה בדיוק את ההפך, כלומר מקצין את התכונות הללו... חוץ מזה, שקרים זה משהו שחיית איתו 14 שנה... (לא יודעת מה איתך, אני לא מוכנה לסבול שקרים יותר מרבע שניה, ואז פוף... הבחור נעלם, כי הוא כבר לא מתאים למה שאני מחפשת...), לפי מה שאת מספרת, (שקרים, לחץ ועצבנות) הוא מביא הרבה שליליות לבית ולזוגיות... סתם מחשבה שעלתה לי לראש יש גם דברים חיוביים???

חלי76

New member
דברים חיוביים החזיקו את הנישואים האלו

בגלל שלבעלי יש צד חיובי מאוד חזק כלומר : הוא יכול להחליף אותי בבית באופן מלא לטפל בילדים, לבשל, לכבס , לשטוף לתמוך ולפרגן ולאהוב ואם זה לא היה מתחלף פתאום בכריזות ובעצבים זה היה מושלם ולכן גם הבלגתי עם השקרים שלו . כניראה שיש לו בעיה נפשית ולכן השינויים שלו מאוד קיצוניים, אתמול למשל הכל היה שקט ונחמד עד שהתפוצץ צינור בגינה והוא צרח על הילדים והעלה אותם לחדרים בטענה שהם לא שמו לב שהתפוצץ הצינור ושהוא היה צריך עזרה. התגובות שלו נעשות מאוד קיצוניות .

misty10

New member
את מבינה מה שאת כותבת???

שהבן זוג שלך יכול לתפקד באופן שווה בבית??? וגם קצת לפרגן ולאהוב... (נ.ב. את זה ניתן לגרום להם ללמוד לעשות) את לא חושבת שזה משהו שכל הגברים צריכים לעשות??? אני מכירה רבים שעושים את זה, (וזה פשוט מובן להם, לא צריך ללמד אותם לעשות את זה) ועדיין לא מתפרצים על הילדים שלהם וגם לא על בנות זוגן... (וגם להם קורים כל מיני דברים) אם בן זוגי יעשה דבר כזה לילדים באותו רגע!!! אני או הוא כבר לא בבית (או שאני עוזבת או שהוא, אבל זה לא ימשיך כך לרגע אחד נוסף). אולי כדאי שהוא ילך לאבחון, כי אם יש לו משהו (גם אם זה משהו שסתם מעיק לו על הלב) יהיה לו איפה לפרוק את זה, ואז יכול להיות שהוא יהיה יותר רגוע בבית... או שאולי כדורים קלים יכולים לפתור את הבעיה (אם יש בעיה)

חלי76

New member
תודה!!!

וכן אני חושבת שכל הגברים צריכים לתפקד שווה בפועל רק שזה לא קורה ויש לו כדורים הוא כבר אובחן רק שהוא לא לוקח אותם. תודה שקצת זיעזעת אותי.

misty10

New member
חמודה חולה ולא לוקח את הכדורים שלו =

אדם מאוד לא אחראי, שלא הייתי נותנת לו לגעת אפילו בגוזל תוכים שלי... בטח שלא בילדים שלי!!!

חלי76

New member
מי שלא מכיר לא יודע...

זה נישמע מאוד רע אך יש בו צדדים מדהימים. בכל מקרה הוא יוצא בהבית בתקווה שהוא יקח אחריות על החיים שלו ויטפל בעצמו.

misty10

New member
מצויין... זה טוב שהוא לוקח אחריות

על עצמו (ואני לא צינית), אם את עדיין רוצה לא להתגרש, תנסי לתמוך בו (אבל פה כדאי שתתיעצי עם אנשי מקצוע כי אני לא כזאת. בהצלחה

למעלה