תעזרו לי לבחור, בבקשה!

reanimator72

New member
תעזרו לי לבחור, בבקשה!

שלום לכל הקואצ'רים! אני מתכוון ללכת ללמוד בתקופה הקרובה, עברתי על די הרבה מוסדות לימוד ודי התבלבלתי. מי שנראים לי רציניים זה איק"א ותות, אבל שוב, אני לא יודע לפי מה להשוות. תמליצו לי בבקשה באיזה מוסד כדאי ללמוד? המוסד הרשמי? המוכר? מה מאפשרת תעודה כזאת או אחרת? האם יש חשיבות לסוג המוסד שאסיים ומי בודק את זה? יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ובערך 7 שנות ניסיון עבודה בהדרכה.מאד אודה לכם!

Dalia Crown

New member
להמליץ לך על מוסד לימודים יהיה לא נכון

כדאי לבחור מוסד לא לפי פרסומו במדיה אלא לפי מידת שביעות רצון הלומדים בו. כל מוסד מקיים מפגשי הכרות עם השיטה והמקום. כדאי ללכת לשניים שלושה ולחוש אם מתאים או לא.בתי ספר לאימון צצים בהמוניהם וכדאי לבדוק טוב טוב מי מלמד ומה הכשרתו. בתי ספר מוכרים מופיעים באתרי איק"א ולשכת המאמנים, מומלץ להכנס לאתרים ולהתרשם. יש מספר שיטות ותורות אימון לכן כדאי לבחור את זו שמרגישה לך הכי נוח ומתאימה לאישיות שלך. בהצלחה

על לימוד אימון

למתלבטים שלום, ללא ספק קיימים היום בתי ספר כמעט כמו מספר המתאמנים בשוק. מה שחושב לדעתי זה לזכור שהמקצוע כרגע מאוד "איני" ולכן יש נסיונות לעגנו בחוק, מה שנראה כתהליך ארוך ומפרך. כדאי לבחור בית ספר שלפחות יש לו כבר תוכנית לסופרוויז'ן ושנותן לתלמידיו גם שעות אימון עצמי (כל מאמן חייב לעבור תהליך בעצמו...) מנסיוני וכך גם פעלתי כדאי ללמוד ביותר ממוסד אחד כיוון שלכל אחד יש גישה שונה שלא בהכרח מעניקה לנו תמונה מלאה על עולם האימון. למשל אפשר ללמוד את הכלים הבסיסיים בבית ספר אחד ולעשות התמחות באחר. בהצלחה לימור ברוך מאמנת אישית

yaelmmmmm

New member
גם אני כבר התבלבלתי

אבל: מהם הקריטריונים להשוואה לדעתי בלבד? (פרט למה שדליה הזכירה וזו שיטת אימון) יש שני גופים: איק"א ולשכת המאמנים, אפשר לעיין באתרים של הגופים הנ"ל 1. מספר שעות והכרה 2. האם עוברים תהליך אימון, מה אורכו, מי עושה סופרויז'ן לתהליך שאתה עושה 3. חיבור רגשי שלך למקום הלימודים ועד כמה מה שתלמד משתלב עם מה שאתה כבר יודע על עצמך ועל אנשים 4. כמה זה עולה 5. האם אתה צריך אימון על מנת להשתמש בזה ככלי בעבודתך או לפתוח משרד עצמאי 6. השתלמויות ואירועים הקיימים באותו בית הספר אחרי סיום הקורס 7. הייתי מדברת עם אנשים שלמדו בבית ספר מסויים לאחרונה, ומה הם עשו עם מה שלמדו או מה זה נתן להם כרגע, אף אחד לא בודק את סוג המוסד, אבל יש חוק מאמנים בקנה, ואני לא ממש יודעת לאן זה מוביל. מקווה שעזרתי, יעל אוספובט יועצת ומאמנת

isaacm

New member
מה לדעתך החשוב ביותר?

תרשה לי להמליץ לך לפי בקשתך. הדבר החשוב ביותר הוא שתשקיע את הנשמה שלך בלימודים. אם תלך לתות או תלך לאיק"א או לכל מוסד אחר - תן לזה להיות תוצאה של נטיית ליבך. לך לכל מקום ואתה כבר תרגיש היכן אתה רוצה להמשיך. זכור: לעצמך חשוב מה שאתה עושה, חשוב איך שאתה עושה. פחות חשוב איפה אתה עושה את זה. ואל תדאג, יהיה מי שיחלוק עלי, וזה בסדר. אתה! לך ותעבוד! הכי טוב שאתה יודע. בהצלחה ביישום כל מה שתלמד איציק

למעלה