תעזרו לי בבקשה

efpsycho

New member
תעזרו לי בבקשה

אם A חלקי B גדול מאחד, איזה מהאי שוויונים הבאים יתקיים תמיד? A גדול מאחד A גדול מB (האפשרות השלישית ממש לא רלוונטית...) אף אחד מהנ"ל תודה לעוזרים...

PinkyRaSta

New member
תשובה ../images/Emo210.gif

A>B A לא בהכרח צריך להיות גדול מ1. A יכול להיות 1. נגיד 1 חלקי חצי (=2) אם A לא יהיה גדול מB ייצא לנו שבר, שהוא קטן מ1. בשאלות כללו תנסי להשתמש בהצבת נתונים, קיצוניים ככל שיהיו עד שתמצאי את התשובה.

a p p l e m a n

New member
ניסיון

A לא בהכרח גדול מ1. תיקח למשל את חצי חלקי רבע תקבל 2 (A=05 כלומר קטן מ1) לעומת זאת A>B למה? כי זה בדיוק מה ששואלים אותך. מה זה שבר שגדול מ1? שבר מדומה. ומה ההגדרה של שבר מדומה? שהמונה תמיד יותר גדול מהמכנה. ומה קורה אם זה ההיפך? הביטוי הוא שבר רגיל כלומר קטן מ1. אני מקווה שעזרתי..

Telperion

New member
תשובה

אף אי-שוויון לא נכון תמיד. אפשר לראות את זה ע"י הצבה. נגיד A=-6, B=-3. A לא גדול מ-1. A לא גדול מ-B.

efpsycho

New member
השאלה איך אני מגיע לתשובה גם בלי

להציב... אני גם חשבתי שהתשובה היא A גדול מB

Telperion

New member
כמובן שאפשר דרך הבנה

אני מפרט כאן את ההבנה בצורה מאוד מבנית, אבל לא לפחד, בראש זה קורא הרבה יותר מהר: מה זה אומר A חלקי B גדול מ-1? זה אומר ש-A חלקי B נותן מספר שסימנו חיובי וערכו המספרי גדול מ-1. כדי שערכו המספרי יהיה גדול מ-1, גודל המונה חייב להיות גדול מגודל המכנה (ללא קשר לסימן), וכדי שהוא יהיה חיובי, המונה והמכנה חייבים להיות שווי-סימן. כאן כבר אפשר לראות שקיימות רק שתי אפשרויות: המונה והמכנה חיוביים. המונה והמכנה שליליים. בכל מקרה ערך המונה גדול מערך המכנה.

Kayben

New member
נקודה נוספת

אלה שאלות ציר מספרים אם אני לא טועה. והחלופה על הצבה היא לזכור את החוקים לגבי כל הקבוצות - לדעתי יותר קל להציב מאשר לזכור עשרות תנאים לא קשורים. הקבוצות כמובן נחלקות לחיובי ושלילי וגם לגדולים מ-1 כנגד שברים (שליליים או חיוביים) כלומר 4 קבוצות: ורוב השאלות מתייחסות לחלוקה ולחזקות, כי שם ההתנהגות שונה מכל קבוצה. כאשר מציבים חייבים תמיד לזכור בראש שיש 4 קבוצות. להציב רק מספרים חיוביים או רק שלמים, זה המתכון לטעות. שאלות לא קלות ומבלבלות! אבל אין מה לעשות ולהתרגל להציב מכל קבוצה ולבדוק...

למעלה