תעזרו לי! בבקשה!

טישיוס

New member
תעזרו לי! בבקשה!

(חיפשתי בהיסטוריה של הפורום ובמאמרים ולא מצאתי)

אני מצטערת על ההיסטריה, אבל:

יש לי כינים (ולפני שמישהו יסקול אותי - זה לא נובע מהיגיינה לקויה, אני אדם מאוד נקי ונחמד בד"כ), ואני אובדת עצות.

כבר חשדתי לפני שבוע, וסירקתי במסרק צפוף, ולא היה כלום, עד שחשבתי שאספתי עוד אלרגיה (הפעם לשמן שקדים, שהוא נפלא ונהדר והעפתי את כל שאר הקוסמטיקות) לאוסף (אני אלרגית לבשר, ביצים, חלב, מנגו, קוקוס, אננס, רוב אבקות הכביסה, קרדית הבית, ועוד ועוד, ויש לי אישור רפואי שמעיד על הכל, כולל השלושה הראשונים).

בנתיים סירקתי את השיער עם שמן שקדים, ואני חושבת שהוצאתי את הרוב - אבל מה עכשיו? מה לעשות? אין יותר דבילית מהשאלה - יש מרחיק כינים שלא נוסה על בעלי חיים?, אני לא יכולה להרשות לעצמי להיות עם כינים, אבל הסתבכתי...

בבקשה אל תצחקו עלי...

איזו באסה.... מכת מצרים השלישית

לא אשכח את הרגע שבו גיליתי כינים על הראש של בני... ואת הרגע העוקב שבו גיליתי כינים בראש שלי!!! אמאלההה! שנים רבות עברו אבל הזיכרון טרי! בסוף זה גם מצחיק, אבל לא בזמן אמת.

להחליף מצעים ולהרתיח
לסרק לסרק לסרק עם מסרק כינים - זו השיטה הכי טובה! וחייבים להתמיד בה ולחזור עליה גם כשהצרה חלפה.
תוסיפי לשמן השקדים גם כמה טיפות של שמן רוזמרין ושמן לבנדר.
תחזרי על הסירוק בוקר וערב - אבל תקפידי שזה מסרק צפוף.

בזמנו היה תרסיס עם רוזמרין למניעה. אני כבר לא זוכרת עד כמה זה היה אפקטיבי. תתייצעי בבית מרקחת בלי להתבייש

l coyote l

New member
למורז יש מוצרים נגד כינים.

הצהרת החברה על ניסויים בבע"ח ורכיבים מהחי:
http://goo.gl/VyhoYw

מוצרי כינים
http://goo.gl/J3yPG6

בנוגע לאלרגיה לאבקות כביסה: נסי אגוזי סבון. אנחנו משתמשים רק בזה.

ella100

New member
מצטרפת להמלצה על התכשיר של מורז.

הכוכב בדרך כלל הנו הרוזמרין.
תמיד כדאי לבדוק אם התכשיר ידידותי לשאר האלרגיות שלך.

גם לד"ר פישר יש שמפו לילדים (עם רוזמרין).צריך לבדוק אם
לא נוסה על בע"ח.

אם יש בסביבתך חנות של L'OCCITANE ,יש להם שמפואים עם רוזמרין.
נידמה לי שאפשר להזמין את המוצרים גם דרך האתר שלהם.

לגבי השיטה עם שמן שקדים-לא מבינה מה התועלת בשיטה הזו.
קשה להוריד את השמן מהשיער.
עצה שראיתי זה לשים על הראש ולשפשף היטב את השיער עם שמפו,לפני שאת משתמשת במים,ורק אז לשטוף.זה אמור לעזור.

טישיוס

New member
תודה לכולם, פולוו אפ בפנים (ואמא)

אז הסתרקתי על עוד נפשי בי, ואני חושבת שהרוב יצאו.
השימוש בשמן על השיער נבע מהיסטריה קלה (כן, לא חשבתי להרטיב את השיער...) ורצון להקל על הסירוק.

אמא אמרה לטפטף שמן רוזמרין, מה שמוביל אותי לשאלה - האם לכינים יש חוש ריח?
אמא גם משתמשת באגוזי סבון - זה עובד גם במכבסות בשירות עצמי?

ella100

New member
ממה שקראתי,הכוונה היתה שיש לעסות את השיער

והקרקפת עם שמן כשהשיער יבש,אחר כך אותה פעולה עם שמפו-
ורק אז לשטוף עם מים.לא להרטיב עם מים לפני עסוי עם שמפו.

לגבי שמן רוזמרין,אם הכוונה לשמן ארומתרפי-חובה שיהיה מדולל.
לא משתמשים בשמן ארומתרפי לא מדולל (פרט לשני יוצאים מהכלל).
חובה לדעת כמה טיפות לאיזו כמות דילול.
שוב,להזהר על העיניים.לשטוף היטב במים.

התכשיר של מורז או ד"ר פישר,כתחזוקה-עושים את העבודה.

l coyote l

New member
אפשר גם במכבסות שירות עצמי.

את האגוזים מכניסים יחד עם הכביסה, בשקית בד שמצורפת להם.

noa555555

New member
אם יש סבלנות לסירוק בכל יום

אז לדעתי השיטה הכי טובה היא עם מרכך כבד על כל השיער, וסירוק ממושך מאוד. ואז חפיפה.
וככה בכל יום .
לא כל כך משנה איזה מרכך . אבל לחזור על זה בכל יום, לפחות 10 ימים .

אם המוצר של RESULTZ לא נוסה על בעלי חיים, אני הכי ממליצה עליו בעולם, הכל נפתר במהירות וביעילות שיא . זה עובד. אבל לא יודעת, צריך לברר אם נוסה על בעלי חיים או לא .

Gidi Shemer

New member
מסכים עם נועה

הרבה הרבה סירוק- כל יום- מסרק צפוף לאחר ריכוך השיער.

לא יודע אם יש תכשירים שלא נוסו על בעלי חיים. אגב, כינים הם בעלי חיים.

טישיוס

New member
באמת?!

לא, סתם.
מסקרת, מסרקת, מסרקת, ובאמת שאין כל כך הרבה שיער.

אני נבוכה לספר מה עשיתי עם הכינים והביצים, אבל זה דבילי בערך כמו לשחרר את ווילי (ושאלתי על הרחקת כינים - לא השמדה...).

Gidi Shemer

New member
במקרה של הכינים

הרחקה היא השמדה....

ושלא תביני אותי לא נכון. אני ממש לא קורא לך לא להרחיק כינים או לא לחפש תכשירים שלא נוסו על בעלי חיים. אם יש, אז למה לא? רק מנסה להכניס פרספקטיבה היות וחיפשת תכשירים שלא פוגעים בבעלי חיים על מנת ל...פגוע בבעלי חיים.

האלזה

New member
הפרספקטיבה כבר קיימת

הרי טישיוס כתבה בעצמה שזו שאלה דבילית, אז מה המטרה של ההודעה הזאת?
להוסיף רגשות אשמה? להדגיש את הקונפליקט שכבר ידוע?
זה לא- יאללה אם כבר פוגעים בכינים אז מה הטעם בזב"ח, בואו נקנה פרוקטר אנד גמבל לנצח, אז מה הבעיה בשאלה שלה?

ואגב, למה שיהיו רגשות אשמה?

רק להבין - לכולם כאן יש רגשות אשמה על כינים? כי אני מתחילה להרגיש פה קצת כינאצית...
אני לא כל כך רואה את הקשר לטבעונות, לפחות לא לטבעונות האישית שלי. מדובר בטפילים שמזיקים לנו מכל מיני בחינות. לי אין שום בעיה מוסרית להשמיד* אותם בשם איכות החיים שלי, וזה לא יפריע לי לישון בלילה. הבעיה שלי מתחילה הרבה אחר כך עם תעשיות של ניסויים והרג שאין בו היגיון, והשמדת כינים אני שמה בקטגוריה אחרת לגמרי. זה מקרה קלאסי של הם או אני**,
החיים שלהן תלויים בטפילותן על ראש של מישהו. מה שאומר שאין דרך להיפטר מהן בלי להרוג אותן***, וזה לא ג'וק שאפשר פשוט להוציא לרחוב. אין פה בכלל השוואה רלוונטית לניסויים או לתעשיות המזון.

* "להשמיד" זו מילה מאוד אקטיבית וחזקה- אפילו תספורת קצרה משמעותה גזר דין מוות לכינים, אז מה בדיוק ההתלבטות? אם להשאיר אותן על הראש או לא? בשבילי זה לא אופציה. מכבדת את מי שכן, רק שיתרחקו ממני.

** נכון, זה לא חיים ומוות (שלי), אבל זו הטריטוריה (והגוף!) ואיכות החיים שלי. להגן על איכות חיי בחלקת האלוהים הצנועה שלי, מה לא טבעוני בזה?

האלזה

New member
זה עניין רגשי- אישי

לפעמים יש רגשות אשמה למרות שאנחנו יודעים שלא עשינו משהו רע. למשל -
אם נפרדים ממישהו והוא נפגע, ההרגשה לא נעימה למרות שלא עשינו משהו רע.
גם אני לא רואה צורך להצדיק את הבחירה הזו ולא חושבת שיש מקום להשוואה עם תעשיית בע"ח, אז זו קצת התפרצות לדלת פתוחה

הרבה טבעונים לא אוהבים להרוג בע"ח, גם אם הם קטנים והם התחילו, וזה בסדר גמור להתבאס מזה.

l coyote l

New member

וזה שמתבאסים מזה לא סותר הסברה ולא הופך את הטבעונות ל"קיצונית" ביחס לטבעונים שלא מתבאסים מזה.

לא אמרתי שום דבר על הסברה או קיצונות.

רק על ה"דילמה" שאיננה באמת דילמה. לגיטימית כל תחושה על קשת הרגשות ולא אמרתי שאסור להתבאס. רק הופתעתי שאולי אני במיעוט של אדישות כלפי כינים וגורלן, ובפרט אלה שבאופן תיאורטי באו למצוץ את דמי.

l coyote l

New member
זו לא תגובה ישירה לך, אלא בכלליות לטענות

שעולות כשעולה נושא הדברת טפילים (גם בכלבתולים).

אה, זה אצלי בקטגורית הטענות

שלא שוות את תגובתי.

אני מתחילה לחשוב שיש יותר מדי בקטגוריה הזו
.
אבל מה לעשות, זה נשמע לי כמו אנשים שרוצים לריב, ולא לנהל שיח אמיתי, שלדעתי עוד בבסיס המשותף הכי נמוך שיש אמור להיות אלף רמות מעל טענות כאלה.

l coyote l

New member
נכון, ולכן ניצלתי הזדמנות להקדים תרופה למכה

את פשוט נתת לי פלטפורמה

למעלה