תעודת שחרור

MrSonicBar

New member
תעודת שחרור

שלום רב,

למיטב ידיעתי, תעודת השחרור נחלקת לשלושה צבעים, לפי הרמות סיכון שבתפקיד- זהב (לוחם), כסף (תומך לחימה), ארד (עורפי)
וכן, השוני בניהן הוא באפשרות לממשם על מנת לקבל הטבות בהמשך.

השירות שלי מאופיין בהיותו מגוון וכיוצא מכך, סה"כ ביצעתי 6 חודשי לחימה ו22 חודשי תומך לחימה ו8 חודשים עורפיים.
ובכן, היום אני השתחררתי (בשעה טובה) ולהפתעתי, קיבלתי תעודה בצבע ארד (ולא בצבע כסף כפי שחשבתי).
השלישה הסבירה שזה מכיוון שעל מנת לקבל תעודת שחרור שלא בצבע ארד, חייבים שיהיו לי לפחות 24 חודשי תומך לחימה- לכסף או 24 חודשי לחימה- לזהב.

מצד שני, המצב ממש לא נשמע לי הגיוני, במיוחד לאור זאת שאני הסתכנתי יותר מאשר מי שביצע 24 חודשיי תומך לחימה
(אני הייתי 6 חודשים בתפקיד לוחם במקום החודשיים בתפקיד תומך לחימה שחסרים לי)...

ובכן, אני מניח שאני לא היחיד בצה"ל שנתקל בסיטואציה הזו ולכן אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם אתם חושבים שיש מה לעשות על מנת לגרום לכך שינפיקו לי
תעודת שחרור חדשה בצבע כסף?

תודה רבה!!

MrSonicBar

New member
תגובה

אינני בכלל מדבר על מתי ואיפה בשירות עברתי את החודשים בהתאם לרמות הסיווג השונות שציינתי,
(חוץ מזה, אני יודע שלא ניתן לבצע חודשי לחימה בטירונות מכיוון שאתה עדיין לא מוכשר כלוחם, את חודשי הלחימה שלי העברתי בפעילות מבצעית של ממש בתור מסופח לגדודים לוחמים)

אני מדבר על סה"כ חודשים בהתבסס על מה שאני בדקתי בשלישות ככה שהם נכונים ב100 אחוז (זאת אינה הערכה)

לא הגיוני לדעתך שיכירו בי כלפחות תומך לחימה? (הסתכנתי בסה"כ יותר מחייל בעל 24 חודשי לחימה נטו)

מה לדעתך ניתן לעשות בעניין?

תודה.

ניתן לפנות לקצינת פניות הציבור של צה"ל

שם ישמחו לעזור לך.
אתה פשוט מגיש מכתב עם כל הסיפור והם כבר יטפלו בבעיה, יש סיכוי שזה אפילו יתקבל ויחליפו לך תעודה.

דבר שני

אני עדיין לא הבנתי את החלוקה של החודשים שלך, איך התחלת ואיך סיימת ובתור מה.
ודבר אחרון, אף אחד, אבל אף אחד לא מסתכן יותר מלוחם וכל השוואה כזאת היא לא רצינית בכלל, שלא לדבר על המאמץ הפיזי והמנטלי שלוחם משקיע במהלך השירות שלו.

מש"קית הו"ד מסתכנת הכי הרבה

בכנות, אני מוכן להילחם שוב בחיזבאללה ולא לבלות יום אחד בחוות השומר.

אושי231

New member
אני הייתי מש"קית הו"ד בסדיר

SuperShiro

New member
לא נזרקו עליך מיני חפצים?

על המפקדת שלי (ששירתה בתפקיד אחר) נזרקו בזמנו מקלדות, כוסות ונעליים. היא ניהלה הפס"דים בגבולות הקו הירוק!

אושי231

New member
לשמחתי זאת הייתה תקופה נהדרת בחיי

למדתי הרבה על החברה, על בני אדם. נפתח לי צוהר לעולם שלא הכרתי וככל הנראה שגם לא הייתי מכירה לולא צה"ל.
למדתי להיות אדם טוב יותר ומפקדת טובה. נהניתי מכל רגע ובהמשך השירות הייתי גם על תקן קצינת מקא"מ ואף המשכתי בקבע לתפקיד קצינת קישור.
בכלל, הצבא לימד אותי המון ואני שמחה שהתפקיד הזה והחיילים האלה היו חלק מחיי.
היום, שנים אחרי, ישנם כאלו ששמרו איתי על קשר, ואני גאה לראותם עומדים בעולם בזכות עצמם, גאה בהישיגים שלהם וגאה בעצמי שצלחתי את התקופה הזו והייתי חלק מחייהם ואף תרמתי נדבך להצלחתם בחברה.

SuperShiro

New member
בהחלט מעורר השתאות.

האמת היא שקיומו של חיל החינוך הוא בכלל, לטעמי, דבר מדהים ויוצא דופן. מגיעות לארץ לא מעט משלחות של נספחים של צבאות זרים ללמוד מאיתנו על התחום.

אושי231

New member
לצערי לא למרות שבתקופתי קיבלתי

קצת תוספת במשכורת אך זה היה בעקבות איזשהו הסכם שנתנו תוספת שכר כלשהי וכך הרווחתי במשך שנתיים את הסכום העצום של 400 ש"ח טבין ותקילין.

SuperShiro

New member
השלישה שלך צודקת, חלקית.

תעודת זהב מקבל חייל ששירת כלוחם לפחות כ 75% מכלל שירותו. תעודת כסף מקבל חייל ששירת כ 85% מכלל שירותו כתומך לחימה, או מי שביצע שירות כלוחם 75% מכלל שירותו. חייל ששירותו הצבאי לא עונה על אחד מהקריטריונים האמורים זכאי לתעודת ארד בלבד.
ביצעת 61% מכלל שירותך כתומך לחימה, 22% כלוחם והיתר כחייל עורפי - ועל כן אתה נמנה על האוכלוסיה הזכאית לתעודת ארד. עם זאת, המדור האחראי על הנושא, זה שלו שמורה הזכות לחרוג מהאמור בפקודה, נוטה להתחשב בבעלי שירות מגוון כשלך, וכיוון שביצעת למעלה מ 70% מכלל שירותך כתומך לחימה וכלוחם, אתה בהחלט מוזמן להגיש למדור ת"ש מילואים בקשה חריגה לקבלת תעודת כסף (עם הסבר מפורט, כמובן). גם פנייה דרך קצינת פניות הציבור\קצין העיר היא אפשרית, אך אני ממליצה, ראשית, לפנות ישירות למדור עצמו. ניתן לפנות אליהם באמצעות האינטרנט.

למעלה