תעודת רווקות?

כאמור - אני דיברתי על דברים של לפני 11 שנים

בזמנו, משרד החוץ לא החתים אפוסטיל על תעודות גירושין וזה נעשה ברבנות הראשית.
אחר כך יש את התרגום והחותם הנוטריוני ועל החותם הנוטריוני יש אפוסטיל של בית משפט השלום בעיר בה מתקיימת פעילותו של הנוטריון.

ז״א - אפוסטיל המאשר את דוגמת החתימה של נוטריון בחיפה לא יינתן בבית המשפט בת״א אלא רק בחיפה (או בירושליים, שם יש להם דוגמאות חתימה מכל המדינה)

Ind בזמני ביקשו את שתי החותמות. האחת שמאשרת את היות הנייר שבידי מסמך רשמי של מדינת ישראל, השניה שהשעווה והסרט האדומים הודבקו על הניירות המתורגמים ע״י נוטריון ולא בשיעור מלאכת יד של הילד...

kaparacat

New member
נדחפת לשאלת אפוסטיל

לא הבנתי, למסמך שבמקור נכתב באנגלית צריך גם אפוסטיל?
לדוגמה - תעודת לידה ישראלית דו לשונית בעברית ואנגלית או אישורים מעורך דין שנכתבו במקור באנגלית.

ובכלל - למה צריך את האפוסטיל הזה?....
תודה :)

taltaal

New member
הקיבעון המחשבתי הישראלי

כן כן גם נפלתי בפח הזה שהבחור אמר לי בפעם הראשונה שאני צריכה להביא תעודת רווקות...
תגובתי הייתה כזאת: "תעודת רווקות?! זה מהרבנות, מה יש לי לחפש שם!?".
מזל שאבא שלי שמע אותי ואמר לי שאין לי צורך לגשת לממסד אלא פשוט להמציא את תמצית הרישום ממשרד הפנים (כמו שאמרו פה החבר'ה לפניי),
ואז לתרגם אותו לאנגלית (לפחות) ולהחתים אפוסטיל.
למעשה ההליך הרבה יותר פשוט ממה שהוא נראה, אגב לאחר שהmvv מאושר ואפילו לפני הם מחזירים את כל המסמכים היקרים האלה (כן, זה עולה ים כסף להחתים נוטריון)
שבאנו להירשם בעירייה , המסמך הנ"ל תקף לחלוטין לצורכי נישואין, איזה מזל שעיריות הולנדיות, לא מכירות ממסד שנקרא "הרבנות", והם לא מצפות לשום מסמך אחר חוץ מתמצית הרישום.

אותי זה רק מפתיע כל פעם מחדש, איך זה שמדברים איתנו על מסמכי רווקות, גירושין וכיו"ב, הראש שלנו מתפוצץ מכאבים רק מהמחשבה על הרבנות. ועל הקיבעון המחשבתי שלנו שאת המסמכים האלה שאפשר להשיג אך ורק ברבנות (אגב, אני גם מאוד כועסת על עצמי בנושא). ואיך נאמר: מדינת ישראל 2013.

עכשיו יש לי שאלה, אמרת שהגשת רק לאחרונה את בקשת הmvv, לפי ידעתי נכנס לתוקף החוק שבו יכולים להגיש בני זוג בקשה לאשרת שהייה ***רק*** אם נשואים.
מישהו יכול לשפוך לי אור בנושא?

Kindofrandom

New member
מאתר הIND

On 1 October 2012 the possibility to apply for a residence permit for unmarried partners has been abolished. Since that date you and your partner need to be married or have signed a registered partnership for you to apply for a residence permit for family reunification.

If you are unable to get married in the foreign national's country of origin, you can apply for a temporary wedding permit with the purpose of 'concluding a marriage'. This permit is valid for 6 months. Within these 6 months the unmarried partners can get married or enter into a registered partnership here in the Netherlands. If the wedding or registered partnership is performed within 6 months, the permit may then be changed to a permit to stay with a spouse or registered partner.

On 21 December 2012 it has been decided that the partner policy, as applicable before 1 October 2012, will be reintroduced. This will require an amendment of the Aliens Decree. As a transitional measure it will be possible to apply for a residence permit for unmarried partners. Therefore, you are no longer required to apply for the temporary wedding permit.

נכנס לתוקף ויצא מתוקף, משתנה מפעם לפעם.

אין דבר כזה תעודת רווקות - יש תמצית רשום

וזה מה שאת צריכה להגיש ל -IND
ואתם לא מעניין מעמדך ברבנות - רק מעמדך ה"אזרחי" - כפי שרשום במרשם האוכלוסין
ובדרכון

למעלה