כמה מלים על אפוסטיל....
החתונה שלנו היתה בהולנד, וכדי לקבל את האישורים לחתונה, אכן היינו חייבים את תעודת הגירושין.
והדרישה שלהם היתה חד משמעית.
תעודת גירושין, תרגום נוטריוני ואפוסטיל.
(מה שכן, את כל המסמכים בעלי הגיש בעיר שלו, ולא באמסטרדם, ואולי בגלל שזו עיר קטנה יותר ויש להם פחות נסיון עם חתונות של זרים, אז הם לא היו מוכנים לחרוג בכלום מהדרישות..)
לעניין מזרח ירושלים - לא יודעת מה כוונתך, האם את מתכוונת אפוסטיל לתעודה המקורית עצמה, או לתרגום הנוטריוני..
כי לתעודות
המקוריות עצמן (תמצית רישום, תעוד לידה וכו) מקבלים אפוסטיל במשרד החוץ בירושלים.
לא ידעתי שתעודת גירושין מקורית צריכה אפוסטיל רק ברבנות הראשית. לא יודעת אם זה המצב גם כיום כי לא ידעתי שהוא היה כזה אי פעם וגם מעולם לא נדרשתי לזה...
מה שכן - כל מסמך
שמתורגם, ויש לו אישור נוטריוני לתרגום - מקבל את האפוסטיל שלו לא על המסמך המקורי, אלא על
התרגום הנוטריוני.
וזה - וזה לא חדש אגב - עושים בבית משפט. (לא רק בירושלים אלא בכל מקום).
ואגב - זה תקף גם לא רק לתרגום נוטריוני אלא
להעתק נוטריוני של תעודה מקורית.
דוגמא - אם צריך להגיש להולנד תעודת לידה ישראלית מקורית.
אפשר לקבל תעודה כזו באנגלית, ממשרד הפנים ואז לכאורה אין צורך בתרגום..
את התעודה
המקורית צריך להחתים באפוסטיל במשרד החוץ בירושלים.
אבל - אפשר ללכת לנוטריון ולקבל
העתק נוטריוני של התעודה - ואת ההעתק להחתים בבית המשפט וכך לחסוך את הנסיעה המפרכת למשרד החוץ.
(כמובן שיש לשלם לנוטריון על ההעתק אבל לפעמים זה משתלם יותר מהרבה בחינות, כן לעשות את זה, ולאיין את הצורך בנסיעה למשרד החוץ).
בית משפט עושה אפוסטיל על מסמכים נוטריוניים - לא על תעודות מקוריות.
משרד החוץ עושה אפוסטיל על התעודות המקוריות (וגם על אישורים נוטריונים).
וכמובן - את תעודת הגירושין הייתי חייבת לתרגם (וזה לא פשוט לתרגם מארמית אבל אפשרי כמובן).
אז את התרגום הנוטריוני הלכתי להחתים באפוסטיל - בבית המשפט בתל אביב.
לא במשרד החוץ בירושלים.
ושוב - ההסתייגות שלי היא שלא את תעודת הגירושין
המקורית החתמתי באפוסטיל - אלא את התרגום הנוטריוני שלה - ולו הייתי צריכה להחתים את המקורית בלבד, הייי לתומי נוסעת למשרד החוץ - ואולי הם, כמו שאמרת אבל את זה לא ידעתי, היו שולחים אותי לרבנות הראשית....
ותמונות מהחתונה המאושרת (מלשון אישור - אבל נו טוף,... גם אושר...
) אפשר לראות אצלי בפייס...