תעודת עני

Melitz

New member
תעודת עני אז גם זה היה פעם,,,,,,,תעודה רשמית של ועד אחת הקהילות בירושלים שהעידה על מחזיק התעודה (סבי) כ...עני...אולי לא כבוד גדול אך מעניין...ולא בהכרח ..."תעודת עניות"...רבים מיהודי ירושלים בשנים ההם היו עניים מרודים. מצאתי בין המסמכים במסגרת חידוש עבודת מיון הארגזים המשפחתיים

א77

New member
אם הרב יחיאל מיכל טוקצינסקי חתום והמקורי אצלך, אז יש לו ערך מסויים. החתום הראשון הוא אלי´ מרדכי אייזנשטיין. והשלישי [משמאל] לא ברור, נראה משהו כפנחס טנדלער.

Melitz

New member
הרב יחיאל מיכל טוקצינסקי המסמך הוא מקורי, סלח לי על בורותי הרבה, אך מי היה הרב יחיאל מיכל טוקצינסקי ?

א77

New member
אחד מגדולי הרבנים הוא היחידי המפורסם מכל השלושה

א77

New member
נו, ביררת אודותיו? אם לא אז אני כאן אתמצת לך, אם תהיה מעוניין כמובן. ונראה לי ששני האחרים היו יותר עסקנים מאשר רבנים, והאחרון שחותם הוא האישיות הרבנית הקובעת והסמכותית יותר, כעין אישור ואסמכתא גם על שתי החתימות הקודמות.

Melitz

New member
לא מצאתי פרטים ואשמח אם תיידע אותי בקצת פרטים אודותיו. תודה, אלי

א77

New member
בהחלט, בשמחה וברצון רק עלי להתאושש ולנוח קמעא. מהבוקר עד אחר הצהרים הייתי פעיל בירושלים לבר מצוה של נפגע טירור, שהתייתם מאביו באותו פיגוע, סוף סוף הגעתי הביתה. מחר עליי להתפלל, והמון המון סליחות של ערב ראש השנה, ועליה לקברי אבות להתפלל לפני יום הדין, אז אם לא עד החג, אז לאחריו ברצות השם, ובלי נדר

א77

New member
יחיאל מיכל טוקצינסקי בירושלים [עוד ברובע] הוקמו לפני בערך 150 שנה, אם איני טועה, מוסדות עץ חיים הכולל תלמוד תורה ועוד הרבה. הרב טוקצינסקי נתמנה ל"הממונה" על הנהלת המוסדות, כדי להתמנות לתפקיד זה, היה צריך להיות יהודי בר אוריין בעל מידות וערכים נעלים, זה לא היה עניין של פרוטקציה כנהוג וכמקובל היום... הוא מפורסם בעיקר בשל לוח השנה שהיה עורך בין השנים תרס"ה עד תשט"ו, עם הערות הגאון רבי אליהו דוד רבינוביץ תאומים ועוד רבני וגאוני א"י. כשההכנסות מיועדות להלבשת והנעלת חניכי התלמוד תורה עץ חיים. בנו ניסן אהרן טוקצינסקי המשיך במסורת אביו ומוציא את הלוחות, אירע והרב יחיאל מיכל מצא טעות קלה באמצע השנה בלוח, הוא לא נמנע מטירחה, והדפיס מחדש, דאג לחלק חינם ולהחליף אצל כל מי שרכש את הלוח. גם היום הלוח הזה שאינו בחוברת או בספרון, אלא על לוח ממש, גדול, ומשני צדדיו, חצי שנה מהכא, וחצי מאידך. מעטרים את בתי הכנסיות. שנה טובה בנו ניסן אהרן טוקצינסקי

למעלה