תעודת עליה

dindosh

New member
תעודת עליה

מצאתי תעודת עליה שהוצאה בורשה עבור סבי. איך אני מפענת באיזו אוניה הגיע לארץ כאשר ידוע לי רק שתאריך היציאה מפולין היה 22/3/33?

dindosh

New member
נראה שכן

יש תעודת עליה כאשר בסעיף סוג מצויין "חלוץ Y" האניה הגיעה ליפו ב 10 לאפריל 1933 אבל את שמה אני לא מצליחה לפענח (נראה כמו פמטליה)

כעת הוספת את המידע החשוב באמת

והוא תאריך ההגעה בארץ (אני הבנתי מהודעתך הקודמת שלא ידוע לך תאריך זה). אם כך, תוכלי להעלות לכאן את המסמך וננסה יחדיו לפענח אותו. אם לא יצליח - תוכלי לפנות בשאילתה לארכיון הציוני המרכזי. כיוון שרשימות האוניות מסודרות שם על פי סדר כרונולוגי, לא תהיה בעיה לזהות את שם האניה, כמו גם את רישום העליה. ארנון

dindosh

New member
תאריך ההגעה

תעודה זו נמצאה רק לאחר השאלה המקורית

שילה1

New member
שם האוניה "פולוניה",ובידי מסמך

ממשרד ארץ-ישראלי מרכזי ורשה,ובו הודעה לרישום לנסיעה לארץ ישראל. רשום כי האוניה פולוניה מפליגה מקונסטנצה,ומגיעה גם לורשה,ושם על הנוסעת להצטרף.

bilen

New member
נראה פולוניה, אבל יש קצת בעיה

עם התאריכים, לפי מה שרשום אודות המסלול של האניה. http://www.theshipslist.com/ships/descriptions/ShipsK.html KURSK / POLONIA 1910 The KURSK was built by Barclay, Curle & Co. Glasgow in 1910 for the Russian American Line. She was a 7,858 gross ton vessel, length 450ft x beam 56.2ft, two funnels, two masts, twin screw and a speed of 15 knots. Accommodation for 120-1st, 178-2nd and 1,288-3rd and 4th class passengers. Launched on 7/7/1910, she sailed from Libau on her maiden voyage to New York on 2/11/1910. She commenced her last voyage from Libau to Copenhagen, Halifax and New York on 7/7/1914 and was transferred to the Glasgow - New York service on 5/11/1914. On 20/11/1914 she sailed on her first voyage from New York for Archangel and in 1917 came under Cunard management under the British flag. In 1921 she went to the Baltic American Line and was renamed POLONIA and on 23/1/1921 sailed on her first voyage between Glasgow, New York, Danzig and Libau. On 8/3/1921 she started her first voyage from Libau to Danzig, Boston and New York and in September of that year was refitted to carry 300-cabin and 500-3rd class passengers. In Oct.1927 she was further altered to carry 120-cabin, 180-tourist and 500-3rd class passengers. On 31/10/1929 she commenced her last voyage from Danzig to Copenhagen, Halifax and New York and in 1930 went to the Polish Gdynia America Line. They used her from 11/4/1930 on their Danzig - Copenhagen - Halifax - New York service and from 28/5/1930 on the Gdynia - Copenhagen - Halifax - New York run. She commenced her last voyage on this run on 2/5/1933 and was transferred to the Constanza - Haifa service until 1939 when she was scrapped in Italy.

שילה1

New member
התעודה שבידי היא מ10.1.36,

ולפיה הננוסעת היתה אמורה להצטרף ב22.01.36 בוורשה. וידוע לי שאימי ז"ל עלתה באוניה זו.

חוה3

Member
באתר המצורף מופיע אישור שהתקבל

בתאריך 23.9.1938 לגבי הפלגה באנייה פולוניה. על בעלת האישור להתייצב בלבוב לא יאוחר מתאריך 6.10.1938 ולצאת משם ברכבת לקונסטנצה על מנת להפליג עם האנייה פולוניה. בנוסף בארכיון הציוני ישנם התכתבויות בנוגע לאנייה משנת 1933 אך אין שם תאריך מדוייק. על כן כדאי לשמוע להמלצתו של ארנון וליצור קשר עם הארכיון. בהצלחה!

eyholla

Member
לדעתי שם האניה "איטליה"

בשם האניה ישנן שתי אותיות שחורגות מהשורה, ט ו- ל . לאחר ה-ל יש אות אחת "י" ולא שלוש "וני" , לכן "פולוניה" לא מתאים. האניה איטליה אכן שייטה בזמנים ההם באזור, אימי ומשפחתה עלו בעזרתה בנובמבר 1932. מצורפת תעודת העליה המשפחתית ובה מוזכרת האניה איטליה. אגב, התעודה הוצאה ב- 29.8.32 ועד לעליה נולד עוד בן למשפחה. איל

אכן, אם מזהים את האות הראשונה כ"א"

(אחרי מבט עמוק אפשר להבין שזו אכן "א" ולא "פ") קל לקרוא את ההמשך כ"איטליה". מצטרף לדעתך
ארנון

bilen

New member
כמו ששנכתב למעלה, יש בעיה עם לו"ז

של הפלגות האניה פולוניה. מצד שני - קשה קצת לזהות את האות הראשונה כ-א'. חושבת שהמפתח נמצא בארכיון הציוני. תמורת 30 ש"ח - תהיה כנראה תשובה מדוייקת יותר.

הלני

New member
אם תוכלי לבקר בבארכיון הציוני

בעצמך, אולי גם תזכי לחווית גילויים נוספים, בתיק האוניה, כמוני.... הלני

dindosh

New member
הארכיון הציוני

כבר הרבה זמן מתוכנן ביקור בארכיון הציוני שכן סבה של אימי היה בכיר בתנועה הציונית ואף נבחר באחד מן הקונגרסים הציוניים להחזיק במשרה בהתאחדות כך שכמויות החומר הנמצאות בארכיון ורלבנטיות למחקרי רבות מאוד. הבעיה היא ששעות הפתיחה של הארכיון מתנגשות עם שעות העבודה שלי ועל כן נדרש יום חופש לשם הנסיעה וזה כבר בעייתי מאוד.

binag

New member
אבי עלה מליטא ב 2.11.1932 עם איטליה

אני מצרפת את רשימת נוסעי האוניה איטליה מאותו תאריך. המסמך המקורי נמצא בארכיון הציוני בירושלים.

למעלה