תעודת עולה?

jonnny2

New member
תעודת עולה?

שלום

האם יש אפשרות לבני בנות זוג הנמצאים בשלב א5 של התהליך לקבל תעודת עולה או תעודת תושב ישראל לראשונה?

אני שואל כי לפי מס ההכנסה כל מי שנהיה תושב לראשונה (לא משנה דת) יכול לקבל ההטבות במס ההכסה המגיע לעולה חדש.

אחד מהבקשות זה תעודת עולה.

תודה

jonnny2

New member
מס הכנסה

תודה

עם לא תעודה האם מישהו הצליח לקבל מעמד של תושב חדש במס ההכנסה?

stkachov

New member
אין כזה דבר "תושב חדש במס הכנסה"

לא מגיע לבעלי א5 שום זכויות או הטבות נוספות שלא מגיעות לאזרח ישראל.

jonnny2

New member
מס הכנסה

טוב אז אולי הרואה חשבון טועה עם לא אדווח בחזרה

randyloo

New member
לא מדויק

מהגר שבא להשתקע בישראל זכאי לפטור על הכנוסתיו מחו"ל למשך 10 שנים. אין חובה אפילו לדווח על הכנסות אלו. בהטבה הזו אין הבדל בין עולה לפי חוק השבות ובין סתם מהגר כמו בן זוג זר. שאר ההטבות שחלות על תושב חוזר ו/או עולה חדש לפי חוק השבות מחייבות את האישורים המתאימים.

stkachov

New member
לא על זה הייתה השאלה

השאלה לא הייתה לגבי חובת דיווח על הכנסות מחו"ל, אלא על מס הכנסה על הכנסות בארץ והטבות מס המגיעות לעולה חדש.

jonnny2

New member
מס הכנסה

תודה
אז הרואה חשבון צדק - יופי.
בשבילינו פטור מדיווח מחול ל10 שנים זה חשוב ולא ידענו שקיים.
אבל ממתי זה מתחיל מא5 ? וצריכים להגיש מסמכים?
אני עכשיו מברר מול הרואה חשבון וידווח כשאני ידע.

מה עוד מקבלים עולים ממס ההכנסה חוץ מחלקית נוקודות זיכוי? פטור מדיווח זה עיקר ההטבה?

stkachov

New member
לא הבנת

בעלי א5 הם לא עולים חדשים, והם לא זכאים לנקודות זיכוי של עולה חדש.
&nbsp
&nbsp

jonnny2

New member
מס הכנסה

הבנתי פטור מדיווח ההכנסות מחול זה כל משחשוב בשבילינו.

רק הוספתי שההבדל הוא שעולים גם מקבלים כנראה תוספת נקודות זיכוי שזה פחות חשוב. מה עוד הם מקבלים ממס הכנסה - לא ידוע לי.

jonnny2

New member
עוד דבר

לפי מס הכנסה:
תושב ישראל לראשונה
תושב ישראל לראשונה הינו יחיד שהיה לתושב ישראל ולא היה בעבר תושב ישראל
)להלן: "עולה חדש"(.

ולכן השאלה היא עם מישהו מקבל א5 (תושב ארעי) העם הוא הופך לתושב ישראל לראשונה = עולה חדש (לפי מס ההכנסה)?

randyloo

New member
10 שנים

נספרות מרגע שהגעתם לארץ להשתקע. בכל מקרה ממליץ לקבל חוו"ד של רו"ח למקרה הספציפי. הכנסות מחו"ל צריכות להיות כאלו שהחלו לפני שהמהגר הגיע לארץ ושאינן קשורות להכנסתו בישראל. שוב, אינני רו"ח ולא יועץ מוסמך. במקרה שלנו, בקשנו חוו"ד בכתב מרו"ח לגבי הנושא.

למעלה