תעודת נוטרות

ענתר

New member
תעודת נוטרות

במסגרת ארגון ארכיון כפר אונו, הגיעה להורי התעודה המצורפת. התעודה הוצאה על ידי משטרת ישראל בשנת 1951 ובה אישור על היות משהו נוטר. סביר להניח שהתעודה ניתנה בעקבות רשימות נוטרים. האם למישהו מכם יש רעיון היכן נמצאים הנתונים הללו היום?

חוה3

Member
בארכיון הציוני ישנן רשימות נוטרים

ובנוסף, אולי אולי גם בבית מורשת משטרת ישראל שבקרית אתא. ייתכן ויש חומר בארכיון המטה הארצי של המשטרה. בהצלחה

כוכה

New member
הנוטרים לא היו שוטרים

גם אבי היה ביניהם והיו פה דיווחים על מרכז מורשת במשטרת נהלל ליד ג'דה

חוה3

Member
יכול מאוד להיות אך המסמך הוא מ-1951

עם חותמת של משטרת ישראל , כך שבטעות סברתי שייתכן וישנן רשימות גם במשטרת ישראל. טלח

הנוטרים

היו כעין שוטרים במשטרת המנדט אבל קבלו פקודות גם מההגנה כך לפחות היה בפרדס חנה

שילה1

New member
בחיפה,למיטב ידיעתי,היו רובם ככולם

חברי ההגנה.מחות לשעות עבודתם-היו פעילים מלאים בהגנה,על כל המשתמע מכך. גם אבי ז"ל ואחיו התאום ז"ל ואחרים מבנ משפחתי,היו נוטרים. ב1948,נוטרים רבים התגייסו למשטרת ישראל.האישור שהובא לכן ניתן על ידי משטרת ישראל,כדי להתחשב בוותק.היינו:לצורך חישוב שכר.

yaara41

New member
ייתכן ואביך הכיר את סבי ז"ל

שהיה נוטר שמו זאב שרמן ממקימי קרית עמל , סבי היה נוטר והתגייס למשטרת ישראל עד שנות השישים. אכן במשטרת נהלל יש מוזיאון על הנוטרים בזכותו של קרל זינגר שוקם המקום ופתוח לקהל הרחב.

שילה1

New member
אפילו אני זוכרת "חבר של אבא" בשם זה

ועד היום מצרה על כך שלא שאלנו מספיק,לא שמענו מספיק סיפורים... ואגב-רב הנוטרים התגייסו למשטרת ישראל.ותקופת "נוטרותם" חושבה להם לצורך ותק.

ענתר

New member
תודה לכל ההתיחסות

באתר המשטרה כתוב כך: העבר הרחוק - "השיטור העברי" משחר היווצרותו בתקופת המקרא (1220 לפנה"ס ועד 70 לספירה), "השומר" (1909-1921), השוטר העברי בתקופת המנדט (1917-1948). אם כך נראה לי שהכוונה גם לנוטרים, שלחתי להם אימל, נראה מה יענו החיפוש בארכיון הציוני תמיד מסובך, שלחתי להם אימל השרשור ההוא שארנון הביא מעלה נשכחות, חבל שאין אימל לפנות לפנות למשטרת נהלל

חוה3

Member
תנסי גם במטה הארצי של המשטרה

המטה הארצי בירושלים שייח ג'ראח, ירושלים 91906 טלפון:02-5308444 . (טלפון כללי ראשי של המטה). אני לא בטוחה שאפשר לדבר ישירות עם הארכיון, ייתכן שצריך לשלוח מכתב.

ענתר

New member
המטה הארצי- 02542844

המספר שונה. לאחר נצח (מזל שלא דיווחתי על פיגוע) ענו לי והעבירו אותי ישר לארכיון ושם קיבלתי את מספר הפקס: 025429630 עבור הארכיון תיקיות אישיות ולכתוב את מרב הפרטים שיש על האדם, עדיף מספר אישי אם יש בהצלחה לכם לי לוקח זמן עם כל משימה כזו

מידע אודות נוטרים במשטרת נהלל

היי, ענת! אמנם, אולי לא קשור ישירות לשאלתך, אך כדאי להיזכר בשרשור בארוך והמעניין, שהיה כאן לפני כמה חודשים בנושא הנוטרים ומשטרת נהלל. ארנון

כוכה

New member
אבי היה במשמר החופים

גם עלי יחידות אלה יצא לאור ספר בשנות ה 90' (?).

כוכה

New member
הנה מצאתי

"המשמר על הגבול" , תולדות 'משמר החופים' בימי מלחמת העולם השנייה (1995) מאת חיים גופר (מקיבוץ גינוסר).

Melitz

New member
חומר רב על הנוטרים ישנו בארכיון לתולדות ההגנה שבבית אליהו גולומב בשדרות רוטשילד בת"א אחת מחטיבות הארכיון היא חטיבת "נוטרות, משטרת היישובים העבריים ופלגות הלילה המיוחדות"

למעלה