תעודת מחצית

orlishelmarom

New member
תעודת מחצית ../images/Emo67.gif

בני בן ה-9.5, כתה ד', תלמיד מצטיין עם בעיית התנהגות בעלת אופי לא-אלים (מתפרץ בשיעורים לדברי אחרים, לא מחכה לתורו בהצבעה, מעיר לתלמידים ששוגים בתשובות ומתקן את תשובתם). קיבלנו תעודת מחצית היום. במילה אחת – אכזבה! לא מהילד אלא מהמחנכת ומביה"ס. בפן הלימודי הציונים כמובן מעולים בכל המקצועות, אך מכיוון שהציונים עדיין ניתנים בהערכה מילולית ולא במספרים היה קשה לי לראות את הניסוחים היבשושיים ליד כל מקצוע, וזאת אחרי שהילד השקיע כ"כ הרבה בלימודים, בעבודות יפהפיות שהוגשו והצליח בכל המבחנים (ממוצע של 95-100). רק לדוגמא, לפני כ-10 ימים היה לו מבחן חצי-שנתי במדעים. ים של חומר לימודי. הילד קיבל 100 במבחן, שהיה ה- 100 היחיד בכתתו! 50% נכשלו ולשאר הילדים היה ממוצע של 70 ומטה. ההערכה בתעודה במקצוע אמנם הייתה בהתאם, אך מאד טכנית ויבשה "בלשון המעטה". כנ"ל בשאר המקצועות. יכולתם לקבל את הרושם שאכן מדובר בתלמיד מבריק "אי-שם" ולא בילד שלומד כאן בביה"ס. כל הניסוחים יבשים ועבשים.... לעומת זאת, בפן ההתנהגותי ובהערה בסוף התעודה המחנכת "לא חסכה" במילים ובתיאורים ציוריים כדי להדגיש שהוא לא מתנהג כמצופה בעיניה. מה שהכי הכעיס אותי – הילד בא הביתה בצהרים, לא יצא מעורו כדי להראות לי את התעודה. לבסוף אחרי שהגיש לי אותה בחוסר חשק מופגן הוא ישב בצד עצוב. שאלתי למה, הרי אנחנו יודעים שיש בעיה התנהגותית וזה לא חדש. הילד אמר" אמא, לכולם היא קראה אליה ונתנה את התעודה והוסיפה מילה טובה, ורק לי היא נתנה את התעודה וזרקה בחצי-פה שהיא מקווה שההתנהגות שלי תשתפר במחצית הבאה, בלי שום מילה טובה". ניסיתי לעודד אותו כמיטב יכולתי אבל הוא רק ישב בצד וחזר ואמר "אני לא שווה כלום". התכווץ לי הלב מולו, בחיי. במקביל, חשבתי שכבר הצלחתי לקבוע עם המטפל ההתנהגותי של הילד מול הנהלת ביה"ס. הוא עדיין ממשיך להשאיר שם הודעות טלפוניות ולא חוזרים אליו כדי לקבוע מפגש עם הצוות החינוכי. כנראה שהם לא ממש רוצים התערבות חיצונית שתעזור להם להתמודד עם בני, אלא רק יודעים להתלונן. ואם כל זה לא הספיק, התחילה שוב אצלי בבית "הילולה סיינטולוגית" עם בעלי וחברו הטוב שהציקו לי בלי סוף עם הכתבה המרושעת במעריב. אויש.....
אפשר חיבוק?

zivadina

New member
בטח חיבוק ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

קודם כל, מציעה לך לרשום לעצמך את תלונותייך כלפי המחנכת, ואחרי שתתקרר עלייך דעתך, לקבוע אתה פגישה ולעשות לה מקלחת קרה קרה! אבל לפני זה, לחבק את הילד ולהגיד לו שאת מאוד גאה בו, ושאת מצטערת שהמחנכת שלו לא יודעת להעריך את המאמצים שהוא משקיע, ושאת מתכוננת לדבר אתה על זה. (אל תפגעי בסמכותה בפניו, אבל בהחלט תעבירי לו שאת לא מסכימה עם התנהגותה.) בנוסף, צריך להעביר לילד בגובה העיניים שלא תמיד הוא יקבל חיבוק ומחמאה מכל אחד, אבל אסור שהוא יבנה את הדימוי האישי שלו לפי אדם זה או אחר. תנסי להעביר לו שהכי חשוב זה שהוא באמת לומד יפה, ושאת יודעת שהוא מתאמץ להתנהג כראוי, ושלא תמיד יקבל מחמאות על זה. בנוסף, אל תחכי לבית הספר אלא תיזמי. זה שהם לא מעוניינים, לא פותר אותם מלפגוש אותך ואת המטפל. תדחפי את העניין שלך קדימה!!! תבדקי בליבך אם הנושא ההתנהגותי מטופל על ידך כראוי, ואם כן, סביר שזה לוקח זמן עד שרואים שיפור. לבסוף, חיבוק ונשיקה לילד, ותני לו פרס על התעודה, אנחנו כאן תמיד ל-

כל הכבוד!!! ../images/Emo140.gif, ההישג שלכם מדהים

על תגובת המורה, בהחלט מקום לשיחה, אבל העובדה שהילד הצליח למרות הקשיים ומצליח יפה בלימודים ראוייה לכל המחמאות לכם ולו. כן, גם לכם!!. אני מקווה שלא יעבור זמן עד שיותר מורים יבנו את ההצלחה שלך בנכם, אני בטוח שיש היום יותר מודעות ורוב המורים לא כאלה. המורים הם מרכיב חשוב במערכת החינוך והערכת מורה, למרות שאינה נראת משמעותית היא חשוב ביותר לילד. הואיל וזה האדם האובייקטיבי החיצוני משמעותי ביותר לילד. לכן חשוב שמיעוט כזה של מורים ילמד מה המחיר שמשלם ילד על ההשגים - ועל ביקורת יבשה, וההשגים של ילדים מרשימים מאוד. ילדי ADHD יותר ציוריים בעיבןד המידע מילדים רגילים. ולכן חשובה מאוד ההתייחסות המלאה ולא לוגית יבשה. לעניות דעתי, אסור לראות בבית הסםר והמורים אוייב, אלא שותף לתהליך. לנסות ללמד אותו על מאפיין הילד והתסמונת אצל הילד, לעזור לו להצליח בתפקידו ולתת לו גיבוי, הכל הצורה מכובדת ומכבדת. רק ככה נשנה דברים ברמת המערכת. תמשיכו ככה ושתרוו גם נחת מהעמרכת מולה אתם עובדים ולא רק מהילד. שבןע טןב גיל

אבן החן

New member
אני מדפיסה את ההודעה שלך ותולה אותה

בחדר המורים שלנו. מחרתיים מחלקים אצלנו תעודות ואני רוצה שכל המחנכות יקראו איך מרגישים הורה וילד שמקבלים את "ההערות היבשושיות האלה" (שגם אני אגב לא מתה עליהן). אז תודה לך על ההודעה. ובנוסף שולחת לך
חן

orlishelmarom

New member
בנות, חיממתן לי את הלב ../images/Emo51.gif

וזה אחרי ש"אכלתי" את עצמי אתמול. הפשוש שלי באמת משתדל להתנהג יפה, כי האימפולסיביות שלו (עקב ההפרעה) היא בשמיים. בדיוק לשם כך התחלנו טיפול התנהגותי שממש עזר מקצה לקצה בבית. אבל!!! במקביל להטבה הקיצונית בהתנהגותו בבית התחילו עניינים איתו בביה"ס. כשהתחילו להתלונן עליו בסביבות חנוכה, עירבתי את המטפל שלו ומאז אנו מנסים לקבוע פגישה משותפת בביה"ס. מחר אלך ואשב להם על הראש שיקבעו איתו כבר. אני באמת חושבת שאני עושה ככל יכולתי לטפל בנושא - טיפול תרופתי וטיפול התנהגותי, מדברת איתו בבית בלי סוף, רצה לביה"ס בכל פעם שקוראים לי לשיחה, מקבלת מהם אימיילים יומיים וכו' - מה עוד אני יכולה לעשות??? הפשוש שלי אמר במספר הזדמנויות" "אני לא מתכוון להתנהג לא יפה, ככה יוצא לי פתאום. מה, הם לא מבינים שאני לא עושה להם בכוונה?" ובאמת לא בכל השיעורים הוא מתנהג רע, ובזמן האחרון רק אצל... המחנכת. אבל היא זו שלבסוף יושבת ומנסחת את התעודה. וככה זה ניראה. תודה לכן שעודדתן אותי
אורלי

אבן החן

New member
הערך של הילד שלך נקבע על פי הרבה

דברים ולא רק לפי תפקודו בבית הספר. ובודאי לא לפי חוות דעתה של מחנכת אחת שלא יודעת. אגב יש כאן בפורום כלים למורים. אולי היא צשתף פעולה ותשמח לקצת הדרכה. בהצלחה

05 מיכל

New member
"הערך של הילד" לא נקבע לפי שום דבר

הערך של הילד הוא מעולה, מרגע היוולדו. אפשר להעריך מרכיבים ספציפיים בתפקודו ובאישיותו, אבל הוא עצמו יש לו ערך שלא תלוי בכלום. מעבר לזה אני כמובן מסכימה שהילד ראוי להערכה לפי הרבה מדדים שונים. רק הביטוי הזה צרם לי...

למעלה