תעודת לידה - רומניה

The Him

New member
תעודת לידה - רומניה

שלום מחפשת העתק או תיעוד של תעודת לידה של אבי ז"ל.עלה בעלייה הבלתי לגלית בזמן המלחמה וכמובן ללא כל מסמכים. רומניה, בעיירה (dermenesti)דרמנשט ,משפחת engehelberg (כך כותבים ברומנית)ושמו הפרטי העברי יהושע והרומני נשמע Isaya (כתבתי פונטית), נולד ב-24.10.1924.בן זקונים לרוזה ונתן אנגלברג.רוזה לבית וקסלר ממוינשט. האם יש דרך למצוא ארכיון כלשהו בו יש תיעוד של הקהילה הרומנית בדרמנשטי. או אולי בבקאו (היא עיר המחוז). בקושי מצליחה לקרוא ולהבין קצת רומנית. אשמח לכל עזרה שתוכלו להושיט לי. תודה

bilen

New member
את כל הבקשות האלה לצורך אזרחות

ניתן לעשות בתשלום בשגרירות או דרך עורכי דין. מי ששולט בשפה - יכול לנסוע למקום ולחפש בעצמו בעיירות המוצא. מישהו שמכירה, גם הוא נולד באותה סביבה (עיירה אחרת), עשה זאת בעצמו אבל זה חייב אותו ל-3 טיסות במשך כשנתיים וחצי והרבה תשלומים נלווים. גם אמא שלי מהאזור, אבל לא רואה שום צורך בחיפוש ניירת כזו.

soring

New member
תעודת לידה

שם העיירה הוא Dǎrmǎneşti. רישום הלידה בוצע (כנראה) בעיריה המקומית. מאחר ומדובר ב- 1924 הוא כנראה עדיין בעיריה. או שתנסה להתקשר לעיריה. לא מצאתי של העיירה. זה הטלפון של starea civila (המקום בו הרישום נשמר) בבקאו 234-512242 0040 או שתנסה דרך השגרירות הרומנית. אגב - אין y ברומנית.

The Him

New member
שגרירות רומנית?

נאמר לי שהפנייה אליהם מחייבת תצלום של תעודת לידה ואת זה אין לי. לכן חשבתי למצוא דרך אחרת. תודה. אשמח לכל רעיון נוסף.

soring

New member
אתה צריך להסביר יותר טוב את הצורך

האם אתה רוצה לקבל אזרחות רומנית מכיוון שאביך יליד רומניה ? האם אתה רוצה את רישום הלידה לצרכי חקר משפחה ? בכל מקרה, אתה יכול לגשת לשגרירות הרומנית (לעמוד כמה שעות בתור) ולהגיש בקשה לקבל תעודת לידה עבור אביך. יעלה לך 150 ש"ח, בהנחה שימצאו את זה. (האם גובים את הכסף מראש ? האם מחזירים אם לא מוצאים? - לא יודע) סורין

לא מחזירים כסף

גובים מראש ולא מחזירים גם אם לא מוצאים (לפחות במקרה שלי) אלי

shaham01

New member
עמי יוזמתך ברוכה למרות שלדאבוני

דעתי היא שהיא לא תעכב יהודים וישראלים לבקש אזרחות רומנית, פולנית, הונגרית ואפילו גרמנית. קשה כנראה לשנות בדור או בדורותיים את הגנים של היהודי הנודד והנוטה לשכוח (או יותר נכון לא לרצות לדעת או לדעת ולהתעלם) שהתפתחו במשך 2000 שנות גלות. עצוב, כואב אך כנראה קשה למנוע!

עמי60

New member
בענין הזה אני סומך על הגויים שיטפלו

ב "נפולת של נמושות" כמיטב המסורת האנטישמית... אבי שעזב את ברלין ב 1935 בהיותו בן 21 אמר לי לא פעם שמי שלא גר בין הגויים לא מבין מה זאת אנטישמיות .

ruva

New member
עמי,נכון מאוד!

אני שעזבתי את ליטא(אז ברה"מ) בגיל 20 מאשר דבריך. שנאה ליהודים הם יונקים עם חלב האם. כילד קטן,תוך כדי משחקים עם ילדים בגילי,הרגשתי שנאה,קבלתי עלבונות על כך שאני יהודי. ועל רקע זה תמיד נתתי וגם קבלתי מכות.

עמי60

New member
אני סומך עליך שהחזרת להם מכות

כמו שצריך , שהרי אם זכרוני אינו מטעני היית סגן אלוף ליטא בהאבקות לנוער .... ??

עמי60

New member
זאת לא טעות קטנה , זאת טעות גדולה

חבל שלא ניצלת מיומנות זאת כדי "לטפל" בכמה מנהלים בתדיראן ...

למעלה